Поровете Mustela Предотвратете инфестация от

Предотвратете инфестация от Порове

За разлика от хищниците,които повалят една птица, невестулките убиват или нараняват по няколко птици на една атака, дори понякога цялото ято. Те предпочитат да изсмучат кръвта на жертвата пред това да консумират голямо количество плът. Невестулката може да е виновника, ако забележите следните неща след нападение:
Убити и събрани кокошки на малки купчинки;
захапки по задната част на главата и врата;
само главата или врата е изяден или отхапан;
захапки покрай отделителните органи или премахнати и видими вътрешности;
закътани тела, за да може да се върне обратно;
малки птички, като пиленцата напълно изчезнали;
силна миризма,

Поровете Mustela Информация за

Информация за Порове

Поровете са бозайници от семейство Порови, което често е често наричано “семейство невестулкови”. В Обединеното кралство думата “пор” често се отнася само до най-малките видове порове, като вида обикновена невестулка (Mustela nivalis). Има 17 открити вида порове, най-разпространеният от които е обикновената невестулка.

Поровете Mustela Как да се отървем от

Как да се отървем от Поровете

Поровете са бозайници от разред Хищници, подраздел Кучеподобни, семейство Порови с научно наименование – Mustelidae. Те са малки, но активни хищници, които се хранят с яйца, пилета и зайци от ферми. От тази гледна точка става ясно защо тези животни се смятат за вредители. Ако сте собственик на двор и отглеждате кокошки, или още повече – отглеждате птици с търговска цел, ще откриете, че поровете могат да са истинска напаст. Веднъж намерили източник на храна те стават доста упорити и трудни за премахване, докато не изчерпят източника.

Поровете са бозайници от семейство Порови, Mustelidae. Част от това семейство са също норките, черния пор, язовците, невестулките, хермелините, златките, които са хищници със дълги гладки тела и къси крака. Поровете са различни по дължина на тялото, като женските са по-малки от мъжките и обикновено имат червеникаво-кафяво горно кожухче и бял корем. Те се хранят с малки животни и се смятат за вредители, защото понякога нападат пилета и зайци. Въпреки това те се хранят и с голям брой гризачи. Те се намират навсякъде по света освен Антарктика, Австралия и прилежащите им острови.