Oposszumok általi fertőzés megelőzése

oposszumok-didelphimorphia-altali-fertozes-megelozese

Az oposszumok Észak-Amerika egyik félreérthetetlen állata, mivel ezek az egyetlen erszényesek, akik az észak-amerikai kontinensen élnek. Míg az oposszumok egykor csak Dél-Amerikában voltak őshonosak, ma már az Egyesült Államok keleti és déli államainak közös látványa. Az oposszumok legkönnyebben felismerhetők hófehér arcukról, barna / fekete testükről és hosszú szőrtelen rózsaszín farkukról. Ez a farok előre nyomódik, és gyakran láthatja az oposszumot, amely a farkával ételt szállít, vagy a farkától fogva lóg a fán. Az oposszumokat invazív fajnak vannak tekintve, mivel őshonosak ezen a földön; mindazonáltal ezeket általában ártalmasnak tartják azok, akik az oposszumok közelében élnek. Az oposszumok általában nem agresszív állatok, de egészségtelen feltételeket hozhatnak létre, és betegségük esetén agresszívvé válhatnak.

oposszumok-didelphimorphia-altali-fertozes-megelozese

A posszumok, más néven oposszumok (Didelphis virginiana), képesek megbontani a kertet, különösen a zöldségeket és a gyümölcshordó növényeket. Ezek a macska méretű mindenevők, a gyümölcsöktől és a zöldségektől a csigákig és a madarakig bármit. Noha az erszényesek általában ártalmatlanok, nem toxikus riasztókkal, fizikai akadályokkal és ártalmatlan ijesztő eszközökkel távol tarthatja őket a növényektől.
Az oposszumok kártevők, mert szinte bármit megtesznek, és behatolnak bárhová, hogy étkezzenek. Miután egy oposszum megtudja, hogy jó ételek vannak a házában, biztos lehet benne, hogy napi rendszerességgel visszatér, és pusztítást okoz az udvarán és a házában. Az oposszumok szörnyű rendetlenségeket okozhatnak az udvaron, amikor a kukákat nem biztosítja be. Étkezni fognak minden olyan zöldségből vagy gyümölcsből is, amely a kertjében nőtt fel, és megeszik a háziállatok ételét, ha kint hagyja őket. Az ürülékük parazitákat tartalmazhat, amelyet a háziállata véletlenül megehet. Ezek az állatok új házat is felállítanak az ön otthonában, ha átrágják a ház külsejét, hogy bejuthassanak a falakba, garázsba, fészerbe, tetőtérbe stb. Miután az oposszumok behatoltak otthonába, jelentős károkat okozhatnak, a fát és a gipszkartont keresztül rágják, az elektromos vezetékeket megrágnak, és a ház összes szigetelését feltúrják. Az oposszumok gyakran meghalnak a házban, ami bioveszélyt jelent önnek és családjának. Próbáljon ki néhány „csináld magad” tippet, hogy elkerüljék az oposzumokat.

Hogyan tartsa távol az oposszumokat:

Egyszerű ijessze el őket a mozgással aktivált lámpák vagy sprinklerek beállításával:
Helyezze ezeket az eszközöket házának kerületéhez, a ház elejéhez, gyümölcsfák környékére vagy más olyan helyekre, ahol gyakran megjelennek az oposszumok. A mozgással aktivált eszközök akkor aktiválódnak, amikor az oposszum átlép az érzékelőn, és ha ezek az eszközök bekapcsolnak, elriaszthatja ezeket a kártevőket. A mozgással aktivált sprinklerek általában kissé hatékonyabbak, mint a mozgással aktivált lámpák. A fények elegek ahhoz, hogy megrémítsék az embertől félő fiatal oposszumokat, ám a vízpermetezők jobban működnek a felnőtt oposszumok ellen.

Szórjon kutya vagy macska szőrmét:

A potenciális ragadozó szaga elegendő lehet ahhoz, hogy megakadályozzon az oposszumokat. Ne engedje, hogy kutyája vagy macskája szabadon járjon az udvaron, hogy elkerülje azt hogy ezek megijesszék az oposszumot. Harcba kerülhetnek agresszív oposszumokkal vagy más veszélyes állatokkal. A kutya vagy macska megfésülése után gyűjtse össze szőrt. Helyezze a hajat kisméretű zsákokba, és tegye le, vagy szórja szét azokat az olyan területeken, ahol gyakran látott oposszumokat.

Tudnivalok-a-szarazfoldi-aszkarakokrol-oniscidea

Szórjon olyat, ami erős illatú:

Az ammónia, a molygolyók és a fokhagyma olyan illatok, amelyektől az oposszumok általában menekülnek. Öntsön egy kis mennyiségű ammóniát egy fedéllel ellátott kávéfőzőbe. Helyezzen egy rongyot az ammónia belsejébe, és vezesse az egyik végét a fedélbe vágott lyukon keresztül. A rongy lámpabélként fogja eloszlatni a füstöt. Helyezze az egyik ilyen tartályt minden olyan helyre, ahol az oposszumok összegyűlnek. Szórja a molygolyókat minden olyan terület körül, ahol észlelte az oposszum aktivitását. A molygolyókat zsákban helyezheti, vagy külön-külön szétszórhatja őket. Helyezzen egy darab szeletelt fokhagymát minden olyan területre, amelyet szeretne ha elkerülnék az oposszumok. A zúzott fokhagyma jobb, mint az egész fokhagyma, mivel az aprítás először lehetővé teszi, hogy az illatok nagyobb része kiszabaduljon.

Íz és illatosító szerek:

Távolítsa el az oposszumokat azáltal, hogy egy kis chili-port szór a növényeire. Ne felejtse el összekeverni a port bármilyen madármagval, amelyet az udvarán található takarmányokban talál. A por ártalmatlan a madarak számára, amelyeket nem zavar fűszeres íze az ételnek, de kellemetlen ízű lesz az oposszumok számára.

Egyéb, említésre méltó egyszerű technika:

Kössön hélium léggömböket az udvara körül, hogy a szélben ingadozzonak, és elijessze az oposszumokat. Helyezze a szélkerekeket, amelyeket a partikellékes üzletekben talál, a növények körüli talajba. A szélkerekek a szélben forognak, és elriasztják az oposszumokat. Ugyanakkor beállíthat a kertben egy hosszabbítóval egy oszcilláló ventilátor. Csatlakoztasson néhány szalagot a ventilátorhoz, hogy kifolyhassanak, amikor a ventilátor működik. A ventilátor látása és hangja el kell távolítsa az oposszumokat. Az udvarán hagyott hordozható rádió is elriaszthatja az oposszumokat.

Tegye az udvarát kevésbé kedvezővé az oposszumok számára:

Távolítsa el az élelmiszer forrásokat:

Az udvarokba és az otthonokba vonzza őket a bőséges élelmiszer. Az élelmiszer-források eltávolításával az ingatlana kevésbé vonzóvá válik. Ne biztosítson szándékosan élelmet az oposszumok számára. Gondolhatja, hogy jót cselekszik, de az emberek által táplált oposszumok fokozatosan elvesztik az emberek iránti félelmüket, és valószínűbb, hogy agresszívvá válnak, ha nem adnak nekik ételt.
Akadályozza meg, hogy az oposszumok a szeméthez kerüljenek. Tartsa elzárva a szemetes kuka fedelét úgy, hogy benji zsinórral, láncokkal, kötelekkel vagy súlyokkal rögzíti. Ezenkívül a födéllel ellátott szemetes kukákat is rögzítheti a bilinccsel. Az oldalfogantyúknak a talajba fúrt tükre való rögzítése megakadályozza őket a kukák átkutatásától.
Táplálja háziállatát beltérben. Ha ez nem lehetséges, késő reggel vagy délután közepén táplálja háziállatát a szabadban. Távolítsa el az összes élelmet és vizet a szürkület bekövetkezése előtt, és tartsa távol a háziállatok eledelét a háziállatok ajtajától vagy a ház egyéb nyílásától.
Az élelmiszereket biztonságos komposztos tartályokban kell tartani. Ne használjon nyílt komposzt cölöpöket. Ehelyett tartsa a komposztot fedett komposzttárolóban vagy fedett féregdobozokban. Használat után tisztítsa meg a grillezőket és a zsírcsapdákat. Vegye fel a fákról vagy bokrokról leeső gyümölcsöket. Még jobb, ha elkerülné az olyan növényeket, amelyek étvágygerjesztő gyümölcsöket termelnek. Kerülje a madármag elrendezését. Ha madármagvat biztosít a madarak számára, próbálja meg késő reggel vagy délután közepén lerakni, és csak annyit tegyen, hogy a madarakat egyetlen napra táplálja. Alternatív megoldásként töltse meg a madáretetőket vetőmaggal és vigye őket be éjszaka alkonyatkor.

Tisztítsa meg alaposan a kertjét:

Annak ellenére, hogy az oposszumok nem épít odút a kültéri takarásban, de valószínűleg vonzó hely lesz elrejtőzéskor. Ne felejtsen el magas füvet kaszálni, különös tekintettel a házak és épületek környékén található fűre. Ezenkívül távolítsa el a fa cölöpöt, a fűnyírásokat és más törmeléket is. Ide tartoznak az olyan tárgyak is, mint a felborult vetőgépek vagy a hordók.
Nyírja le a faágakat:
Ha a fák vagy más magas növények a közelben helyezkednek el, az oposszumok átugorhatnak a háztetőre. A faágakat legalább 5 láb (3,05 m) távolságra kell tartani a tetőtől. Ne helyezzen kúszó-mászó növényeket a ház közelében, különösen az eresz közelében.

Védje az alacsony helyeket:

Az oposszumokról ismert, hogy elrejtőznek az alacsony fedélzetek alatt, ezért ezeket valamilyen fém korláttal meg kell védeni. Használjon 1,35 hüvelykes (6,35 mm) rács szitát vagy szilárd fém villogást. Ásson egy árkot a fedélzet kerülete körül. A lyuknak legalább 30 hüvelyk (30,5 cm) mélynek kell lennie. Helyezze a hálót vagy a villogást az árokba. Az akadálynak a lyuk aljától a fedélzet aljáig kell terjednie. Töltse fel az árkot szennyeződéssel, majd helyre kell tennie a földet, hogy megakadályozzák az árnyékolás rázkódását vagy körbe forgását. Csatlakoztassa az árnyékolás tetejét a fedélzetre. A szegek vagy a kerítésoszlopok működnek általában a legjobban.

Zárja be az összes többi nyílt teret:

Lehet, hogy otthona más nyitott tereket is felkínál egy meleg otthont vagy ingyenes étkezést kereső oposszumnak. A tetőtéri szellőző nyílásokat és a kéményeket 1/4 hüvelyk (6,35 mm) rács szűrővel kell lefedni. Használhat rovar szűrőt is a szellőzőnyílások felett, vagy ha van egy kémény kupakja. Javítsa ki a lyukakat a fedélzeti rácsokban, az ablaküvegekben vagy az ajtó üvegeiben. Ha mobilházban él, fedje le a ház alatti nyitott teret drótszövetekkel. Ügyeljen arra, hogy az akadály a talajtól egészen a mobilház aljáig terjedjen. Cement tömb és faháló is használható. Zárja be vagy takarja be a háziállatok ajtaját éjjel.

Fedje le az alap nyílásait:

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy az oposszumok bejuthassanak a házba, a szárító szellőzőn vagy más alapon lévő szellőző nyílásokon keresztül. Gondoskodjon arról, hogy az oposszumok nem jutnak be azáltal, hogy a szellőztetőket fém ráccsal zárja el. Ezek a fedelek a szellőző nyíláshoz vannak csavarozva, és elegendő helyük van ahhoz, hogy gőz és füst eljuthasson, de nem elég ahhoz, hogy átjuthassanak az oposszumok.

Csapdák elhelyezése:

Helyezze a csapdákat az oposszumok útjába. Ideális, ha azt a gyanús odú közelében helyezi, de minden olyan terület, amely gyakran az oposszum miatt sérül, elfogadható hely. Ültesse a csapdát puha talajra, vagy helyezze rétegelt lemezre, ha kemény felületre állítja. A csapdába esett oposszum megpróbálhatja kiásni a kijutását, és a csapda védő felületre helyezése megakadályozza, hogy megsérüljenek a mancsai.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen