Méhek általi fertőzés megelőzése

mehek-anthophila-altali-fertozes-megelozese

A méhek repülő rovarok, amelyek szorosan kapcsolódnak a darazsakhoz és hangyákhoz, ismertek a beporzásban betöltött szerepükről, és a legismertebb méhek esetében az európai mézelő méh, a méz és a méhviasz előállításához. kicsi, repülő rovarok; a Hymenoptera rendbe tartoznak, de 20 000 ismert fajba és 7 elismert családba sorolhatók. Nem olyan veszélyesek, mint a darazsak vagy a hangyák. Éppen ellenkezőleg, a méhek nagyon hasznosnak tekinthetők, függetlenül attól, hogy megporzják-e a virágokat, vagy méz, méhviasz vagy propolisz termelődnek-e.
Ha azonban veszélyeztetettnek érzik magukat, a méhek becsíphetnek, és az oldalukról származó ilyen típusú támadás nagyon veszélyes lehet, különösen egy allergiás ember számára.
A méhek fertőzésének megelőzése fontos a jólét és az egészség, de a méhek számára is. Mint minden kártevő esetében, a legfontosabb dolog az, hogy ne hagyja, hogy tartózkodási helye vonzó lakóhelyévé váljon számukra.

mehek-anthophila-altali-fertozes-megelozese

A méhek fertőzésének megelőzésének módjai

Annak megakadályozása érdekében, hogy a méhek képződjenek a kolónia kialakításában, el kell távolítania a vonzó szagokat, például a méz vagy a feromonokat, amelyeket az előző méhcsalád hagyott hátra. Ezt nyomástisztítással megteheti. Ha korábbi kolóniák alakulnak ki a ház falain, akkor bármilyen üreges helyet újságokkal és eldobható habokkal kitölthet, vagy fák esetén rozsdamentes dróthálót is használhat.
Zárja le a ház minden porózus nyílását, például az alapzat-repedéseket, az ablaktöréseket, a falréseket általában, és különösen a ház falain belüli közművezetékeket körülvevő réseket. Ügyeljen arra is, hogy minden szellőzőnyílás rögzítve legyen, és a kéménynek megfelelő kupakkal van felszerelve.

Vágja le a fákat a ház körül, hogy ne érintsék a tetőt. Ez csökkenti az általuk előállított virágok és gyümölcsök mennyiségét is, tehát kisebb a lehetőség a méhek vonzására. Ezenkívül, a méhek típusától függően, megtalálja őket a fészkeik fában történő létrehozásával fúrólyukak révén; ács méhek inkább a festetlen és egyébként befejezetlen fa. Létezésük jele a finom fűrészpor a fa körül. Ilyen esetben takarja le a külső fát időjárásálló ponyvával és ügyeljen arra, hogy tégla felett tárolja, és ne érintse a talajt.
A kert körül ne felejtsen el kevésbé illatos virágokat ültetni. Kerülje a virágot, amelynek neve a „méh”, és ügyeljen arra, hogy a kertet a lehető legegyszerűbben tartsa fenn. A fa vágása mellett a kevésbé illatos virágok ültetése csökkenti a beporzás eredményeit is, tehát ez kevésbé termékeny kertet eredményez.

Távolítsa el az összes lehetséges élelmiszerforrást az udvar körül, vegye ki a szemetet, ügyeljen arra, hogy az bármikor fedéllel van rögzítve, és gyakran tisztítsa meg a kukákat. Ha élelmiszert kell kicsomagolnia, kerülje az általában édes ételeket, például jégkrémet, szódat, gyümölcsöt, gyümölcslevet, és minél kevesebbre használja a nyitott élelmezési tartályokat, amennyire csak lehet, amikor kint tartózkodik.
Azt is kimutatták, hogy a mézelő méhek gyakran a vízforrások közelében építik a csalánkiütéset. Ezért ürítse ki a házban és annak környékén felhalmozódott állóvizet, mivel a méhek vízellátás nélkül maradnak, és könnyebben áthelyezhetik őket egy kevésbé ellenséges környezet keresése érdekében.

Néhány szaghoz kapcsolódó tényező, amely tartja a méheket az öbölben, az a tény, hogy nem szeretik a festék friss illatát. Tehát a tiszta és gyakran festett házak megőrzésével sikerül távol tartania a méheket. Ugyancsak nem szeretik a füstöt, tehát egy száraz levél, papírhulladék és bármilyen más összegyűjtésével, amely égetés közben sok füstöt okoz, hetente egyszer megtisztíthatja az udvarát. A füst nem engedi, hogy a méhek bárhol is maradjanak, és nagyszerű az, hogy a füst szinte mindenütt eljut, tehát ez egy nagyon hatékony megoldás.
Egy másik, a méheket szagoló gyűlölet a molygolyóké, tehát ez egy nagyon hatékony módszer a méhek elriasztására. Helyezzen néhány pillanatgolyót azokba a helyekbe, ahol már látta a méheket gyűlni, és ennek elég távol kell tartania őket, hogy ne tudják fészket építeni és kolóniát kialakítani. Néhány egyéb erős szag, amely visszatartja a méheket, a fokhagymapor, a citronella gyertyák és az uborkahéjak. Ha ezek közül bármelyiket különösen a kaptár közelében használja, akkor cserélje ki őket, amint az illat elhasználódik, és valószínűleg sikeres lehet meggyőzni a méheket, hogy lépjenek tovább, és ne hozzanak létre ott kolóniát.

Ha látszik, hogy egy kis kaptár fejlődik, távolítsa el, mielőtt nagyobb lesz és nehezebb kezelni. Ennek során azonban legyen óvatos. Használjon védőfelszerelést magadnak, és ügyeljen arra, hogy mások ne kerüljenek veszélybe, mivel ha egyszer megakadályozzák a méheket a fészekből, hajlamosak lesznek támadni. Ne feledje, hogy a méhek főként éjszaka inaktívak, így nagyobb esélyed van, mint megszabadulni a méhektől, de ne tedd ezt magaddal, ha allergiájuk vannak rájuk.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen