Lótücsökfélék általi fertőzés megelőzése

lotucsokfelek-gryllotalpidae-altali-fertozes-megelozese

A lótücsökfélék egyedülálló lények, amelyek jól alkalmazkodnak a föld alatti környezethez. Kiterjedt alagútrendszerük és agresszív viselkedésük rombolóvá teszi őket és figyelmet igényelnek. A föld feletti tünetek hiánya miatt, míg a lótücskök kicsik (és könnyebben ellenőrizhetők), ezeket nehéz időben észlelni.
A lótücskök kezelésének kihívása azonban messze túlmutat azon a tényen, hogy a talajfelszín alatt élnek, és elkerülik a felismerést. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a lótücskök képesek megbirkózni a legnagyobb erőfeszítéseinkkel is. A legjobban meg lehet érteni őket, ha meg figyeli életciklusukat és viselkedésüket.

lotucsokfelek-gryllotalpidae-altali-fertozes-megelozese

A lótücskök tojásként kezdik meg az életet, áthaladnak több éretlen nimfa szakaszon, majd felnőtté válnak. Ennek a folyamatnak a megértése nagy segítséget nyújt. A lótücsök telelnek a talajban végső stádiumú nimfák vagy felnőttek formájában, majd a tavasszal a talaj felmelegedésekor kijutnak és párosodnak. A hímek röviddel a párzás után meghalnak. A nőstények legfeljebb 10 hüvelyk mélyre ásnak a nedves talajban, és 100–150 tojást tojnak, mielőtt meghalnak.
A talaj hőmérsékletétől és a talaj nedvességétől függően a tojások 10–40 nap alatt kelnek ki, három hét alatt a leggyakrabban. Késő tavasszal és nyár elején megkezdik a károkat. Minden vedlő szakaszban a nimfák nagyobbá válnak, pusztítóbbá és ellenállóbbá válnak az ellenőrzésnek. A meleg évszakos fű a kedvenc célpontjuk. Mivel a lótücskök nimfái ezeknek a füveknek a legnagyobb növekedése során sztrájkolnak, sérüléseik gyakran rejtve maradnak, amíg túl késő nem lesz.

Hogyan láthatja, hogy a talaj fertőzött-e?

Ha a munkája során gyanú merül fel a lótücsökre, egyszerűen szappanos-vízzel a felszínre kerülnek, és megerősíti gyanúját. Ha a talaja száraz, áztassa jól meg. A lótücskök mélyebben maradnak a száraz talajban, de a nedvesség felviszi őket. Keverjen össze 2 evőkanál folyékony mosogatószert (egyes szakértők szerint a citrom illatú lehet a legjobb) 2 liter vízzel van egy locsolókannában, és kb. 2 négyzetláb nagyságú területet öntözze. Amint a szappan behatol, a lótücskök felbukkannak. Nézzen alaposan, ne hagyja ki az apró nimfákat sem. Ha két-négy lótücsök felületre kerül három perc alatt, akkor a gyepnek segítségére van szüksége.
Hogyan lehet megakadályozni a lótücsköket?
A lótücskök által okozott károsodásnak megelőzése megköveteli a nagyon pusztító A tavaszi aktivitás megfigyelésével és azoknak a területeknek a proaktív kezelésével, mielőtt a nimfa károsodások megfigyelhetők, leginkább és leghatékonyabban meg lehet támadni ezeket a kártevőket.nimfák megölését, mielőtt elmúlik a kezelési idő – és még mielőtt a károsodás megfigyelhető lenne. Ez valójában könnyebb, mint amilyennek hangzik. A tavasszal felnőtt lótücskök tevékenykednek azokon a területeken, ahol a tojások vannak, tehát ennek a tevékenységnek a megfigyelése kitűnő jelző arra, hogy a tojásokat hol helyezkednek el – és ahol a gyepet kezelni kell a nimfák ellen. A felnőttek tavaszi rituáléjuk során történő kezelése csökkentheti az alagút kialakulását és a tojásrakást, de a nyomon követő nimfa kezelések elengedhetetlenek a sikeres védekezéshez.

A nimfák a legsebezhetőbbek késő tavasszal és nyár elején, amikor újonnan kikelnek, közel vannak a felülethez és körülbelül 1/4 hüvelyk hosszúak. Mire néhány héttel később elérik az 1/2 hüvelyk hosszúságot, mélyebben belemerülnek a védő talajba, és könnyebben megszabadulnak a kezeléstől. A tavaszi aktivitás megfigyelésével és azoknak a területeknek a proaktív kezelésével, mielőtt a nimfa károsodások megfigyelhetőek, leginkább és leghatékonyabban meg lehet támadni ezeket a kártevőket.
A hatékony lótücsök elleni védekezés kulcsa az, hogy megértsék a lótücsök viselkedését és biológiáját, hogy biztosítsák a kontroll alkalmazások megfelelő időzítését, valamint a magas kockázatú helyek megfigyelését. Reméljük, hogy az általunk nyújtott tippek segítségével hatékonyan kezelheti ezt a zavaró kártevőt, miközben rengeteg pénzt takaríthat meg, elkerülve a szakember felvételét, és az ön módszereivel megszabadul tőlük.
A megelőző megközelítés magában foglalhatja egy hosszú ideje fennmaradó terméket, például a fipronilt vagy az imidaklopridot. A fipronil visszamaradó aktivitása olyan, hogy jól alkalmazható a tojásrakás előtt, és továbbra is ellenőrizni fogja a nimfákat, amik kelnek. Lehet, hogy a fipronil valamivel lassabban hat, mint néhány más termék, de elvégzi a dolgát. Az imidaklopridot korán, de nem sokkal korábban lehet alkalmazni a tojásrakás előtt. A korai tojás keléskor történő alkalmazás jó lehet. Amint a tojások továbbra kikelnek, az imidakloprid maradék aktivitása annyira elegendő, hogy továbbra is megölje a kis nimfákat. Az időzítés kritikus az elfogadható ellenőrzés szempontjából. Ha túl korán használja a készítményt, akkor fennmaradó aktivitása elmúlik, mielőtt az összes tojás kikel. Ha meg későn használja, akkor nehéz lesz a nimfák kezelése.

A legjobb az, ha a kezelést (rövid maradék anyagokkal) 2-3 héttel a kikelés megkezdése után kezdi el. Míg a tavaszi kikelést befolyásolja, az idő és az esőzések. A normál feletti csapadék felfelé mozgathatja a tojás kikelési idejét, míg a szárazabb körülmények késleltethetik azt..
A talajnedvességnek szintén jelentős szerepe lehet a megszerzett ellenőrzési szint befolyásolásában. Ha a talaj forró és száraz, ne várja el, hogy bármely termék túl jól működjön. A termék nagyobb hajlammal rendelkezik arra, hogy szorosan kötődik a szerves anyagokhoz és a talajhoz. Szárazabb talajviszonyok mellett a tücskök hajlamosak a talajban mélyebben élni. Ezek a tényezők csökkentik a jó irányítás megszerzésének valószínűségét. A kutatások azt mutatják, hogy ha a talaj száraz, akkor a kezelés előtti napokban meg kell azt öntözni. Ha sok vizet fog használni, akkor azt fel kell használni a termék felhordása előtt. Kezelés előtt néhány nappal kezdje el.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen