vakondok-talpa-europaea-altali-fertozes-megelozese

Vakondok általi fertőzés megelőzése

A vakondok kicsi emlősök, amelyek a föld alatti életmódhoz igazodtak. Hengeres testükkel, bársonyos szőrzetükkel, nagyon kicsi, észrevétlen fülekkel és szemmel, csökkent hátsó végtagokkal és rövid, erőteljes mellső lábakkal, nagy mancsokkal, ásásra alkalmasak. Meglehetősen elterjedtek az egész világon, Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában találhatók.
A vakondokat egyes országokban mezőgazdasági kártevőknek tekintik, míg más országokban, például Németországban, védett fajok, de engedélyükkel elpusztíthatóak. A vakondok által idézett problémák magukban foglalják a silózás szennyezését talajrészecskékkel, ami az állatok számára alkalmatlanná válik, a legelőnek friss talajjal való borítása csökkenti annak méretét és hozamát, a mezőgazdasági gépeknek kövek általi károsodása, a fiatal növények károsodása a talaj miatt, a gyepek inváziója a legelőre frissen megdöntött talajnak való kitettsége révén, valamint a vízelvezető rendszerek és a vízfolyások károsodása.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-vakondoktol-talpa-europaea

Hogyan szabaduljunk meg a vakondoktól

Egy szép kert és gyep nagyon sok munkát, időt és pénzt igényel, és ezeket a vakondok nagyon gyorsan megzavarhatják. Megsemmisíthetnek egy szép kertet az alagutjaikkal és a vakondtúrásaikkal, de nem csak az Ön által létrehozott tájra hanem még a növényekre is hatással lehetnek. A vakondok olyan alagutakat áshatnak, amelyekben nagy helyek vannak az élelmiszerek tárolására, és ez befolyásolhatja a növények gyökereit, vagy destabilizálhatja a talajt. Bár kicsit hasznosak lehetnek a kertben, mivel a levegőztetik a talajt és romboló rovarokat vagy meztelen csiga lárvákat esznek, de a nagyobb fertőzés aggodalomra adhat okot.

A vakondok a föld alatti életmódhoz igazított kis emlősök. Jellemzőik hengeres testük, bársonyos szőrük és nagyon kis fülük és szemük. Rövid hátsó végtaguk van, de erőteljes elővégtaguk van nagy mancsokkal amik ásásra vannak alkalmazkodva . A „valódi vakondok” Észak-Amerika, Ázsia és Európa legtöbb részén megtalálhatók, bár ez a kifejezés más, Ausztráliában és Dél-Afrikában nem érintett emlősökre is utalhat, amelyek szintén kifejlesztették a vakond tervét. Mezőgazdasági szempontból kártevőknek minősülnek, mivel a talajrészecskékkel szennyezik a szilózokat, károsíthatják a gépeket, mivel köveket bocsátanak ki a ásáskor, károsítják a növényeket, a vízelvezető rendszereket és a vízfolyásokat.