hogyan-szabaduljunk-meg-a-pokoktol-araneae

Hogyan szabaduljunk meg a pókoktól

A világon mintegy 30 000 pókfaj található, így néhány fajnak nem lesz nehéz megtalálnia az utat a házába. Leginkább a szabadban élnek, de amikor egy pók megtalálja az utat egy házban, valószínűleg jobb menedéket és élelmet keres.
A pókoktól való megszabadulás legjobb módja az, ha nem engedélyezi meg számukra a házukba való belépést. Ha otthonát lezárja, a falon lévő repedéseket és réseket kijavítja, megakadályozhatja őket abban, hogy utat találjanak a házba. Ha már észrevette a pókot a házában, akkor nagyon valószínű, hogy zsákja már rejtett egy repedésben a házában.

A pókok ízeltlábúak, akik nyolc lábat és chelicera-t tartalmaznak, amelyek a mérgeket befecskendeznek. Ezek az arachnids legnagyobb rendje és hetedik helyet foglalnak el a fajok teljes sokféleségében a szervezetek egyéb rendjei között. A pókok minden kontinensen megtalálhatók az Antarktisz kivételével. Eddig legalább 45 700 pókfajt és 113 családot jegyeztek fel. Egyesek mérgesek, néhány növényevő és néhány húsevő. Selymet termelnek a szövedékeik építéséhez, vagy tojásuk becsomagolásához, és fajuktól függően változhatnak.