pezsmapockok-ondatra-altali-fertozes-megelozese

Pézsmapockok általi fertőzés megelőzése

Bár a pézsmapocok őshonos Észak-Amerikában, betelepített faj Európa, Ázsia és Dél-Amerika egyes részein is. Néhány európai országban, például Belgiumban, Franciaországban és Hollandiában a pézsmapockot invazív kártevőnek tekintik, mivel elterjedése károsítja a gátakat és a talajt, amelyek ezeket az alacsonyan fekvő országokat védik az árvíztől. Ezekben az országokban a pézsmapockokat csapdába ejtetik, megmérgezik és vadásszák, hogy leccsökentsék a létszámukat. A pézsmapockok a kukoricát, valamint a víztest közelében növekvő egyéb mezőgazdasági és kerti növényeket eszik, így a gazdák kártevőknek is tekintik őket.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-pezsmapockoktol-ondatra

Hogyan szabaduljunk meg a pézsmapockoktól

A pézsmapocok romboló lények lehetnek, halakat és növényeket esznek, a tavak és magántulajdonban lévő vizek környékén élnek. A problematikus pézsmapocok megszabadulásához néhány ember inkább a tó teljes tisztítását választja, hogy a pézsmapocok ne legyen miből táplálkozzanak. Ha van dekoratív egy tavacska vagy egy vízfal, amely otthonát védi, akkor van ok aggodalomra.

A pézsmapóc egy közepes méretű rágcsáló, Észak-Amerikában, és Európa, Ázsia és Dél-Amerika egyes részein bevezetett faj. A pézsmapócok a klímák és élőhelyek széles skáláján található a vizes élőhelyeken, és jelentős hatással van a vizes élőhelyek ökológiájára, valamint az emberek számára az étel és szőrme forrása. Bár közepes méretű és mindennapos táplálkozásuk miatt „patkányoknak” nevezik őket, nem tartoznak a „Rattus” nemzetségbe. A pézsmapócok szőrme kereskedelmi forgalomban van, különösen kabátok esetében. A bundát gyakran festik, hogy hasonlítsanak a drágább szőrmékhez, és különféle elnevezések szerint értékesítik. Emellett a parfümiparban a pézsma mirigy kiválasztását is alkalmazzák. Ez azonban komoly kártevővé vált Európában, mivel az általuk létrehozott alagutak elpusztítják a csatorna-bankokat és az alapítványokat.