hogyan-szabaduljunk-meg-a-patkanyoktol-rattus

Hogyan szabaduljunk meg a patkányoktól

Az egerektől méretük miatt különböznek, a patkányok hosszú farkú, közepes méretű rágcsálók, és a Muridae család részét képezik. A leggyakoribb fajok a fekete patkány (Rattus rattus) és a barna patkány (Rattus norvegicus). Noha a kifejezetten tenyésztett patkányok háziállatként tarthatók, vagy tudományos kutatás tárgyaként használhatók, ezek többségét kártevőknek tekintik, és a legveszélyesebbeknek is. Mivel mocskosak és tele vannak betegséggel, a patkányok a Bubonic Plague gyors elterjedésének fő oka. Veszélyesek nemcsak azért, mert könnyen okozhatnak fertőzést, hanem azért is, mert nagyon invazív fajok, amelyek gyorsan szaporodnak.
A patkányok hatalmas károkat okozhatnak a növények számára is, halálos betegségeket hordozhatnak az embereknek és óriási károkat okozhatnak a tulajdonában, ezért nagyon fontos megszabadulni tőlük, ahogy megészlelik a jelenlétük jeleit.
Az ellenőrzés, a fertőtlenítés és azután a kizárás azok a lépések, amelyeket meg kell tenni, amikor meg szeretne szabadulni a patkány fertőzéstől a házban és annak környékén.

A patkányok a Muroidea családcsalád különböző, közepes méretű, hosszúfarkú rágcsálói. A Rattus nemzetség része, a legfontosabb az ember számára a fekete patkány, a Rattus rattus és a barna patkány, Rattus norvegicus. Általában méretük szerint megkülönböztetik őket az egerektől. Egyes fajok háziállatnak tekinthetők és háziállatként tarthatók, de a legtöbbjük a leghalálosabb kártevő elképzelését képviseli, mivel számos betegség terjeszthetnek.