dasypodidaeovesallatok-dasypodidae-altali-fertozes-megelozese

Övesállatok általi fertozés megelőzése

Az övesállatok olyan éjszakai állatok, amelyekről ismert, hogy ásnak, hogy ódut hozzanak létre és élelmet keressenek. Ez az oka annak, hogy az udvarra vagy a kertbe jutva sok károkat okozhatnak. Noha fő élelmiszer-forrása a férgek és a grubok, ők enni fogják a zöldségeket és megsemmisítik a kertjét. Nagyon kitartó ásók, aláásva a betonokat, a víz- és a csatornavezetékeket, sőt a telefonvonalakat. Ha ásatást építnek egy ház alá, akkor valószínű, hogy ez repedéseket okoz a falban és az alapokban. Fontos, hogy megpróbáljuk elkerülni olyan vonzó és nyitott környezet megteremtését, amely hozzáférést biztosít az udvaron vagy a kertben. A károsítók megelőzése a legfontosabb.

hogyan-szabaduljunk-meg-az-ovesallatoktol-dasypodidae

Hogyan szabaduljunk meg az övesállatoktól

Az övesállatok az egész Amerikában elterjedtek, mivel Dél-Amerikából származnak, de az USA területén is megtalálhatók. A fő faj, amely észak felé terjeszkedett, a kilenc sávos övesállat, amely megtalálható Texasban és az Öböl-parti államokban, valamint északon, Missouriban.

Az övesállatok, a Dasypodidae család része, bőrápoló páncélhéjjal rendelkező, placentális emlősök. Körülbelül 21 fajta övesállatot fedeztek fel, közöttük a különbség a páncélok sávjainak száma. Az övesállatok nyugati emlősök, amelyek egyedülálló páncélszerű héjukról ismertek és ásási szokásaikról híresek. Minden faj Amerikában őshonos, ahol különböző környezetben élnek.