oposszumok-didelphimorphia-altali-fertozes-megelozese

Oposszumok általi fertőzés megelőzése

Az oposszumok Észak-Amerika egyik félreérthetetlen állata, mivel ezek az egyetlen erszényesek, akik az észak-amerikai kontinensen élnek. Míg az oposszumok egykor csak Dél-Amerikában voltak őshonosak, ma már az Egyesült Államok keleti és déli államainak közös látványa. Az oposszumok legkönnyebben felismerhetők hófehér arcukról, barna / fekete testükről és hosszú szőrtelen rózsaszín farkukról. Ez a farok előre nyomódik, és gyakran láthatja az oposszumot, amely a farkával ételt szállít, vagy a farkától fogva lóg a fán. Az oposszumokat invazív fajnak vannak tekintve, mivel őshonosak ezen a földön; mindazonáltal ezeket általában ártalmasnak tartják azok, akik az oposszumok közelében élnek. Az oposszumok általában nem agresszív állatok, de egészségtelen feltételeket hozhatnak létre, és betegségük esetén agresszívvé válhatnak.

hogyan-szabaduljunk-meg-az-oposszumoktol-didelphimorphia

Hogyan szabaduljunk meg az oposszumoktól

Mivel erszényes állat, amelyet csak az Amerikában találhat, az oposszum károsító lett ezeken a területeken, rugalmas étkezési és szaporodási szokásainak köszönhetően, amelyek sikeres gyarmatosítóvá és túlélővé teszik különböző helyszíneken és körülmények között. Károsnak tekintik őket, mivel növényekkel táplálkoznak, betegségeket hordoznak és hajlamosak az ingatlanok elpusztítására. Olyan állatok, amelyek jól adaptált immunrendszerrel rendelkeznek, nagyon jól másznak és úsznak, és éjszaka aktívak. Ezek a tulajdonságok segítik abban, hogy kellemetlennek legyek az emberek számára.

Az oposszumok a Didelphimorphia rendű erszényes emlősök. A nyugati féltekén ez a legnagyobb rend, hiszen 103 vagy több fajból áll 19 nemzetségben. Az oposszumok nem specializált biológiával, rugalmas táplálkozással és reprodukciós szokásokkal rendelkeznek, amelyek sikeres gyarmatasítókká és túlélővé teszik őket különböző helyek és körülmények között. Ezek bolhákkal, kullancsokkal, atkákkal és tetvekkel is fertőzhetők, és macskák és kutyák bolháinak gazdái, mivel olyan betegségeket hordoznak, mint a leptospirózis, a tuberkulózis, a recidiváló láz, a tularémia, a foltos láz, a toxoplazmózis, a kokcidiózis, a trichomoniasis és Chagas-betegség.