hogyan-szabaduljunk-meg-a-nemet-csotanyoktol-blattella-germanica

Hogyan szabaduljunk meg a német csotányoktól

Noha éjszakai a német csótány napközben megjelenik, különösen akkor, ha a lakosság zsúfolt vagy zavart. A megfigyelések azonban leggyakrabban este, amikor valaki hirtelen fényt hoz a sötét után elhagyatott helyiségbe, például egy konyhába, ahol étkezni szoktak.
A német csótányokról is ismert, hogy számos szagos vegyületet bocsájtanak ki. Ha a populáció nagy számban van jelen, előfordulhat, hogy érzékelnek enyhe, vagy azt, amelyet egyesek „kötelező” szagként jeleztek, tehát a csótányfertőzést ennek a specifikus kellemetlen szagnak a segítségével fedezheti fel, amelyet izgatva vagy rémülve bocsátanak ki.

Összesen mintegy 4500 szarvasfaj közül a német típus az egyik leggyakrabban előforduló, különösen olyan helyeken, mint például az éttermek vagy más, élelmiszerrel kapcsolatos helyek. Ezek a csotányok azonban nem csak az élelmiszeriparban találhatók, hanem a leggyakoribb fajok, amelyek a házak, apartamentek és szállodák körül mozognak. Kis méretük miatt könnyedén elférnek repedéseken és hasadékokon, és gyors párzási képességük miatt gyorsan el tudnak szaporodni, és elérhetik a magas népességet, ami a helyszín fertőzéséhez vezet. Egy német csótány egy év alatt akár 10.000 leszármazottat is előállíthat.

A német csótány (Blattella germanica) egy kis csótányfaj, jellemzően kb. 1,1–1,6 cm hosszú. Színben sárgától szinte feketéig változik, és két sötét, nagyjából párhuzamos, a fej mögött a szárnyak alapja felé futó csíkokkal rendelkezik. Bár a Blattella germanica-nak szárnya van, alig repülhet, bár zavart okozhat. Az a néhány csótányfaj, amely hazai kártevők, valószínűleg a leginkább problémás példa.