hogyan-szabaduljunk-meg-a-mokusoktol-sciuridae

Hogyan szabaduljunk meg a mókusoktól

A mókusok a Sciuridae családba tartozó közepes méretű rágcsálók. Noha nem fertőznek otthonokat nagy számban, és sokan aranyosnak tartják, a mókusok is sokkal invazívabbnak bizonyulnak, mint bármely más típusú kártevő, főleg az általuk okozott káros sokféleség miatt. A kertje, a háza, és még a járművei sincsenek biztonságban tőlük. Bármit megrághatnak (beleértve a műanyagot és a fémet is), megharaphatják az elektromos kábeleken, áramszünetet és akár tüzet is okozhatnak, eltemetik az ételeket a kertjébe, így több száz lyukat ásnak, hogy megtalálják azokat.
Sőt, az emberekkel való ismereteik ismerete miatt és a minden helyzethez való egyszerű alkalmazkodásuk miatt a mókusokat nem lehet megijedni, tehát még egy háziállat birtoklása sem tekinthető többé a mókus fertőzés elleni biztosításnak.

A mókus a Sciuridae család része, amely magában foglalja a kis vagy közepes méretű rágcsálókat. A mókuscsaládba tartozik a fa mókus, a  földi mókus, a az észak-amerikai mókus, a mormota (beleértve a fa mormotát is), a repülő mókus és a préri kutya. Ezek megtalálhatók az Amerikában, az Eurázsiában és Afrikában, és  Ausztráliába is be vezették az emberek.A mókusok étrendje elsősorban a növények széles köréből áll, beleértve a diót, a magokat, a tűlevelű kúpokat, a gyümölcsöket, a gombákat és a zöld növényzetet, de a fajtól függően rovarokat, tojásokat, kis madárokat, fiatal kígyókat és kisebb rágcsálokat is esznek.