lotucsokfelek-gryllotalpidae-altali-fertozes-megelozese

Lótücsökfélék általi fertőzés megelőzése

A lótücsökfélék egyedülálló lények, amelyek jól alkalmazkodnak a föld alatti környezethez. Kiterjedt alagútrendszerük és agresszív viselkedésük rombolóvá teszi őket és figyelmet igényelnek. A föld feletti tünetek hiánya miatt, míg a lótücskök kicsik (és könnyebben ellenőrizhetők), ezeket nehéz időben észlelni.
A lótücskök kezelésének kihívása azonban messze túlmutat azon a tényen, hogy a talajfelszín alatt élnek, és elkerülik a felismerést. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a lótücskök képesek megbirkózni a legnagyobb erőfeszítéseinkkel is. A legjobban meg lehet érteni őket, ha meg figyeli életciklusukat és viselkedésüket.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-lotucsokfelektol-gryllotalpidae

Hogyan szabaduljunk meg a lótücsökféléktől

A Gryllotalpidae család részét képezik a lótücsökfélék, amelyek meglehetősen nagy méretű rovarok, akár 5 cm hosszúak is lehetnek. A tücskökkel, a szöcskékkel és a sáskákkal is kapcsolatban állnak, de rokonaikkal ellentétben nem képesek ugrálni és gyorsan futni vagy repülni. Ezeket a lapátszerű mellső lábaik jellemzik, amelyek nagymértékben kifejlesztettek a ásásra. Elterjedésüknek köszönhetően kártevőknek tekinthetők a világ legtöbb részén, mivel élelmezés közben zavarják a növényeket és ezek gyökereit, áttúrva őket. Szinte teljes egészében a föld alatt élnek, különféle alagutakat ásnak, amelyeket különféle okokból használnak fel, ideértve a táplálkozást, a ragadozóktól való elmenekülést, a párosodást és a fiatalok felnevelését.

A lótücskök tagjai az Orthoptera rendnek, a szöcske, a sáska és a tüskék mellett. Lótücsköknek hengeres testük van, kis szemükkel és lapátszerű előlábakkal, amelyek kifejezetten ásásra alkalmazkodtak. A világ számos részén megtalálhatók, és ahol új régiókba kerültek be, beásó szokásaik  miatt könnyen válhatnak mezőgazdasági kártevőkké, mivel a természetes ragadozók hiánya segíti őket. Néhányan elsősorban a gyökereken táplálkoznak, mások is grubokat fogyasztanak, míg egyes fajok többnyire ragadozók.