hogyan-szabaduljunk-meg-a-kutyaktol-canis-lupus

Hogyan szabaduljunk meg a kutyáktól

Sok kutya kóborol a tulajdonosok gondozásának hiánya miatt. Vagy elmenekülnek, eltévednek vagy elválnak a tulajdonosoktól, és ha nincs megfelelő címkézésük, ami segít visszatérni otthonukba, elveszhetnek az utcán. Általában kóbor kutyák, amelyet elvesztettek a tulajdonosoktól, jobban hozzászoktak az emberi jelenléthez, de az utcán született és neveltetett kutyák agresszivak lehetnek az emberekkel szemben.
Attól függően, hogy milyen típusú kutyával foglalkozik, kóbor vagy éppen elveszett, különféle módszerek vannak a probléma megoldására. Először meg kell különböztetnie a helyzetet, amellyel szembesül. A kóbor kutya általában óvatos az embereknél és elkerüli az érintkezést. Ne feledje, hogy ha stresszbe kerülnek, félelmük átalakulhat agresszióvá. Az elveszett háziállatok nagyobb valószínűséggel hajlandóak hozzád fordulni, így láthatja, hogy gallérja van-e rajta. Emellett egészségesebbek és tisztábbak is, mint egy valóban kóbor kutya. Annak biztosítása érdekében, hogy nem fognak fenyegetést észlelni, kerülje az uralkodó tevékenységeket, például a kutya közvetlen bámulását, a hirtelen mozdulatokat vagy a hangos zajokat. Még jobb, ha csendesen cselekszik, kerülje a szemkontaktust, álljon oldalra a kutya felé, és hagyja, hogy közeledjen és szimatolja a kezét hirtelen mozdulatok nélkül.

A házi kutya a Canis nemzetség tagja, és a legelterjedtebb húsevő. Ez az első háziasított faj, és évezredek óta szelektíven volt tenyésztve a különböző érzékszervi képességek, viselkedések és fizikai tulajdonságok érdekében. Bár fő őseik a farkas, a kutyák manapság nagymértékben eltérőek, formájukban, méretükben és még színeikben is sokféle szerepet játszanak az emberek életében. Ezeket vadászatra, terelésre, rakományok húzására, védelemre, rendőrség és katonai segédeszközök, társasági viszonyok, és újabban a fogyatékkal élő egyének segítésére használnak. Bár „ember legjobb barátja” -nak nevezik őket, állandó tenyésztésük a kutyák túlnépesedéséhez vezetett.

Sokan elhagyták az utcán, és ivartalanítás hiánya miatt az utcákon élő kutyák száma növekszik. Sok kóbor kutya csak elveszett háziállat, akit nem tartottak megfelelően beltérben és azonosítottak. Ha nem tudják, hogyan kell hazatérni, akkor hozzáadódnak a növekvő számú kóbor kutyákhoz.