hogyan-szabaduljunk-meg-a-konyhai-csotanyoktol-blatta-orientalis

Hogyan szabaduljunk meg a konyhai csotányoktól

Ahhoz hogy gyarapodjanak a konyhai csótányoknak rejtekhelyre van szükségük; nagyon nehézségesek lehetnek, ezért a súlyosan fertőzött háztartások alkalmi napi ellenőrzése nem mutathat semmiféle jeget a csotány tevékenységéről. Számos olyan nyom van, amelyik felfedheti őket.

A szabadban gyakran láthat konyhai csótányokat parki ágyak, nedves ereszcsatorna, viharfolyók vagy szennyvízcsatorna körül, míg beltérben nedves, sötét és leginkább zavartalan helyiségekben találhatók. Leggyakrabban ezek a megfigyelések éjszaka történnek, de akkor is előfordulhatnak napközben, ha a hőmérséklet elég magas. A tojáskapszula a fertőzés újabb jele. Ezek halványsárgától a vörösesbarnától a barnáig terjednek, és körülbelül 8-10 mm méretűek.

A konyhai csótányok (Blatta orientalis) egy nagy csótányfaj; bár elsősorban a szabadban, bokrokban, a virágágyások talajtakarójában, a talajtakaró alatt, kövekben vagy törmelékben, stb. ők megfertőzhetik a háztartásokat az élelmiszer- és vízkeresés során, különösen az aszály idején, vagy a szezonálisan hideg időben.

Kinézetileg, sötétbarna vagy fekete színű, fényes testtel rendelkeznek. A nő másképp néz ki, mint a férfi, és úgy tűnik, hogy szokatlan pillantással szárnyas, de két nagyon rövid és haszontalan szárnya van a feje alatt. Tágabb teste van, mint a férfié, és sötétebb is. A hím karcsúbb alkotású és hosszú szárnyai vannak, amelyek a has kétharmadát lefedik és barna színűek. A férfi nagyon rövid járatokra képes, körülbelül 2 és 3 méter között. A rövid, suhant repülés kompenzálásával a keleti csótány nagyon agilis, és két hosszú antennája és lapított teste miatt könnyű elérni a legkisebb repedéseket és hasadásokat.

Gyakran nevezik őket „vízi poloskáknak”, mivel a sötét, nedves helyeket szeretik, többnyire éjszaka aktívak. A hozzáférési pontokat illetően a keleti csótányok beléphetnek a háztartásokba réseken, nyílt ajtókon, ajtók, csövek, közüzemi vezetékek, csatornák, segédvonalak, WC-k, kádak, mosogatók, radiátorok stb. alatt. Olyan lassúk, hajlamosak maradni az alsó vagy a föld alatti emeleten, előnyben részesítve a pincéket, alagsorokat vagy más nedves helyeket, általában a lebomló szerves anyagok és a nagy vízforrások köül. Lakáskomplexumok esetén a felső emeleteken a szemétszállókon keresztül juthatnak el. Ezek az északnyugati, közép-nyugati és dél-amerikai egyesült államokbeli nagy háztartási kártevők.