hodok-castor-altali-fertozes-megelozese

Hódok általi fertőzés megelőzése

Mint a pézsmapoc, a hód kellemetlenséget okoz a károsodás miatt, amelyet körülöttük okozhatnak. A fogak segítségével a fák levágására megváltoztathatják a topográfiát is, ha átirányítják a vizet és gátolják a patakokat, amikor épületet építenek. A hódoknak egész évben vízforrásra van szükségük, így patakok, tavak, tavak, vizes élőhelyek és alacsonyan fekvő vízterületek, például síkságok vagy mocsarak találják meg őket. A városi területeken egyre gyakoribb az út menti árokban, a csatornába és a szennyvíz tavakban. A hód jelenlétének nyilvánvaló jelei, mivel hajlamosak a fákat levágni, mivel a törzsüket 45 fokos szögben rágják. A faforgácsnak és a tuskóknak is láthatónak kell lenniük a területen.
A hódok okos lények és képesek bármilyen édesvízi környezetet megfelelő élőhelyré alakítani. Mivel nagyon alkalmazkodó és kitartó lények, ezek ellenőrzése időnként meglehetősen nehéznek bizonyulhat. Nagyon romboló hatásúak lehetnek bizonyos környezetekben, és szükségessé teszik a megfelelő hódkezelést.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-hodoktol-castor

Hogyan szabaduljunk meg a hódoktól

A hódok okos és szorgalmas rágcsálók, mivel képesek szinte bármilyen édesvízi környezetet megfelelő élőhelyré alakítani. Alkalmazkodóképességük és kitartásuk miatt rendkívül károsak. A hódoknak rendkívüli romboló hatásúak lehetnek bizonyos környezetekben, szükségessé téve a hódkezelést.

A hód egy nagy félvízi rágcsáló, amely elsősorban a Castor nemzetséghez tartozó éjszakai élethez van alkalmazkodva. Ebbe a nemzetségbe két fő faj tartozik: az észak-amerikai hód (Castor canadensis) és az eurázsiai hód (Castor fiber). Legismertebbek a gátak, csatornák és házak építésében, a telepeken élnek, és munkát végeznek a gátak összegyűjtésére, hogy összegyűjtsék a mélyvizet, amely megvédi őket a ragadozóktól. Őket kártevőknek tekintik, mert néha áradást okozhatnak, és súlyosan károsíthatják a körülötte lévő topográfiát a vízfolyások átépítésével.