hernyok-altali-fertozes-megelozese-lepidoptera

Hernyók általi fertőzés megelőzése

A hernyók a Lepidoptera rend tagjai lárváinak közneve, a pillangókból és lepkékből álló rovarrend. Fajtájától függően növényevő, rovarölő vagy akár kannibalista. A takarmányozás miatt a hernyókat a legveszélyesebb mezőgazdasági kártevőknek tekintik, mivel a növények leveleinek nagy sebességű evésével sok kárt okozhatnak a növényeknek.
A növényeketől függően a hernyókat befolyásoló fajok is különböznek. Védelmi mechanizmusként a növények kifejlesztették a hernyók általi enni való ellenállás mechanizmusait, ideértve a kémiai méreganyagok és a fizikai akadályok, például a szőrszálak fejlődését. A hernyók azonban megtanultak alkalmazkodni a gazda növényhez, és egyes peszticidekkel szemben is rezisztenssé váltak.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-hernyoktol-lepidoptera

Hogyan szabaduljunk meg a hernyóktól

A hernyók élettartama csak körülbelül két hét, de e két hét alatt súlyos károkat okozhatnak a növényekben, az ültetvényben vagy a kertben. A fajtól függően, a hernyók fertőzése az év folyamán különböző időpontokban fordulhat elő. Sok faj tojást hoz ősszel, amely tavasszal kel ki, vagy mások egy évszakban többször megismételik ezt az életciklust. Amint a tojás kikelt, függetlenül attól, hogy melyik fajjal foglalkozik, vegye figyelembe azt a tényt, hogy a hernyók különféle táplálkozók, amelyek nem hagyják abba az étkezést, amíg nem állnak készen az új stádiumra, és felnőttként fosztogatnak. Néhány fajról ismert, hogy kiszorítják a teljes fákat, még az egész erdőket is, ezért elengedhetetlenek a velük szembeni megelőző intézkedések.

A hernyók a Lepidoptera rendű tagok lárvájának gyakori neve, amely a pillangók és lepkék közé tartozó rovarrend. Legtöbbjük növényevő, de néhány hernyófaj rovarevő, még kannibalista is lehet, míg más állati eredetű termékek, mint például a gyapjú takarmánytápok. Ezekről a rovarokról ismert, hogy türelmetlen táplálkozók, és jó okok miatt mezőgazdasági kártevőknek tekintik. Néhány hernyófaj nagyon mérgező, különösen azok a fajok, amelyek a trópusi esőerdőkben élnek. A hernyók mérete, színe és megjelenése különbözik a fajoktól. Egyesek nagyon élénk színűek, ahol más hernyófajok viszonylag unalmasak. Egyes fajok nagyon szőrösek, ahol mások nagyon simák, de megjelenésük fő célja az, hogy megfélemlítsék a ragadozóikat, és megakadályozzák őket attól, hogy megegyék őket.