hangyak-formicidae-altali-fertozes-megelozese

Hangyák általi fertőzés megelőzése

Mivel a hangyák a bolygó egyik legszélesebb körben elterjedt szervezete, az Antarktisz kivételével minden kontinensen jelen vannak, és nagyon diverzifikáltak, hogy képesek legyenek kihasználni a világ sok rést felölelő környezetét. A hangyafertőzés számos problémát okozhat, beleértve az étel szennyeződését, szúrásokat vagy harapásokat, valamint az otthoni szerkezeti károkat. A hangyáktól való megszabadulás nem könnyű feladat.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-hangyaktol-formicidae

Hogyan szabaduljunk meg a hangyáktol

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a hangyák eusocialis szervezet, együtt működnek. Tehát, ha az egyik munkavállaló valamilyen élelmiszerforrást talál, például édes ételeket, húst vagy fehérjét bármilyen formában, akkor feromonokkal megjelöli az útvonalat, és segít más hangyáknak elérni az élelmiszerforrást. Így alakul ki a hangyák nyoma a fészekből a háztartásba.

A hangyák a Formicidae család rovarai, és a hozzájuk tartozó darazsakkal és méhekkel együtt a Hymenoptera rendhez tartoznak.A darázsszerű rovarokból fejlődtek ki, és az idő múlásával diverzifikálódtak, így összesen 22 000 fajt értek el, ebből csak 12 500-at osztályoztak. Ezek könnyen azonosíthatók a könyök antenna és a megkülönböztető csomópont-struktúrájukkal, amelyek a karcsú derekukat alkotja.