ejjeli-lepkek-lepidoptera-altali-fertozes-megelozese

Éjjeli lepkék általi fertőzés megelőzése

Ha gyanítja, hogy otthonát és környékét az éjjeli lepkék és hernyóik fertőzhetik, csak alaposan meg kell vizsgálnia a növényeit. Ha észreveszi, hogy növényeinek szabálytalan rágási nyomaik vannak, akkor fertőzött lehet. Egy másik dolog, amelyet észrevehet, ha valóban megfertőződött, a növényekben vagy a földön maradt ürülék (ezt nehéz megfigyelni valakinek, aki még nem tanulmányozta az éjjeli lepkét és hernyóit).
A legfontosabb dolog, amit megtehetett annak elkerülése érdekében, hogy az éjjeli lepkék belépjenek az otthonába, az, hogy szúnyoghálókat helyezzen minden ablakra és ajtóra. A szúnyoghálók segítenek megakadályozni más kártevőktől is, amelyeket a ház belsejében a fény vonz.

hogyan-szabaduljunk-meg-az-ejjeli-lepkektol-lepidoptera

Hogyan szabaduljunk meg az éjjeli lepkéktől

Az éjjeli lepkék, más néven molyok, a Lepidoptera rendhez tartoznak, a nappali lepkék és hernyók mellett, amelyek valójában lepke- vagy pillangólárvák. A legtöbb moly éjszakai vagy krepuszkuláris, míg a legtöbb lepke nappali. Vannak kivételek, ideértve a néha nappalii cigány lepkét vagy a naplemente lepkét. Más különbségek is vannak közöttük, például a szárnyak pihenésének módja, a szárnyak formája és színe, és ami a legfontosabb, az emberekre gyakorolt jelentőségük, mivel csak a molyokat tekintik kártevőknek, míg a pillangókról pedig ismert, hogy eléggé hasznos rovarok.

Az éjszakai lepkék a Lepidoptera rend része, a lepkék többi részével együtt. Molyaként is ismertek, körülbelül 160 000 ismert fajral. Legtöbbjük éjszakai, de szürkületi és nappali fajok is léteznek. Ezeket kártevőknek tekintik, különösen lárva formájában, mivel ezek a hernyók súlyos károkat okozhatnak a növényeknek és az erdőknek is. Néhányan hasznosak, és szándékosan tenyésztik őket, mint például a selyemhernyó, amelynek selyemgubója fontos.