deneverek-chiroptera-altali-fertozes-megelozese

Denevérek általi fertőzés megelőzése

A denevéreknek nagyon kedvező körülmények között lenniük, mivel több ezer csúnya hibát esznek, például szúnyogokat. Ha azonban a denevérek elkezdenek fészkelni olyan helyre, ahol nem tartoznak, például a tetőtérben, akkor fontos, hogy megakadályozzák őket abban, hogy otthoni övéké tegyék őket, feltéve, hogy olyan országban tartózkodsz, ahol a törvény megengedi, hogy cselekedjenek. denevérek ellen. Figyelembe véve, hogy a népesség növekedését korlátozza a lassú születési arány, számos országban a denevéreket törvény védi, mivel étkezési szükségleteik biztosítják a növények biztonságát a rovaroktól és más kártevőktől.
Ha denevéreket talál a lakóhelyén, akkor fennáll a fertőzés veszélye többféle betegséggel. Más kártevőket, például atkákat, bolhákat vagy kullancsokat is hozhatnak a házába, amelyek más vírusok hordozói is.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-deneverektol-chiroptera

Hogyan szabaduljunk meg a denevérektől

Az élőhelyeknek okozott károk miatt a denevérek általában menedéket találnak házak belsejében, pontosabban a tetőtérben, tetőgerendák, tetőablakok, ívek, tornácok vagy akár a pincék közelében. Természetes élőhelyükben általában nem veszélyesek, mivel fontos ökológiai szerepet töltnek be, virágot beporzva, gyümölcsmagokat diszpergálva, és kártevőket fogyasztva. Ugyanakkor betegséget is hordoznak, tehát ha családja közelében denevérek vannak, a legbiztonságosabb az, hogy a lehető leghamarabb megbirkózzanak ezzel a fertőzéssel.

A denevérek a Chiroptera sorrendű emlősök, akiknek a mellső lábai szárnyá alakultak, így az egyedüli emlősök akik természetesen képesek az igazi és tartós repülésre. A denevérek nem mozdulnak el az egész mellső lábukból, ahogy a madarak csinálnak, hanem a kiterjesztik ujjaikat, amelyek nagyon hosszúak és vékony membránnal vannak borítva.
A rágcsálók után az emlősök második legnagyobb rendje, körülbelül 1240 denevérfaj két részre osztva: a kevésbé szakosodott és nagyrészt gyümölcsfogyasztó megadenevérek, vagy repülő rókák, valamint a rendkívül specializált és echolokáló mikrodenevérek. Ismeretes, hogy a denevérfajok 70% -a rovarirtó, a másik 30% gyümölcsöt, más állatokat fogyaszt, nem rovarokat, vagy a vérrel tápláló vámpír denevérek.