hogyan-szabaduljunk-meg-a-darazsaktol-vespula-germanica

Hogyan szabaduljunk meg a darazsaktól

Ha otthonunk közelében egy darázsfészekkel kell foglalkoznia, ez elég nehézkes lehet, különösen akkor, ha kicsi gyermekei vannak, vagy olyan személy a környéken, akinek allergiája van a darázs szúrásra. Ha darázs fertőzéssel foglalkozik, mindig viseljen védőruházatot, és éjjel közelítse a fészeket, amikor a darazsak kevésbé aktívak. Mielőtt el akarná távolítani a fészket, ellenőrizze, hogy nem allergiás-e a darázs szúrásra, ezért jobb, ha allergia tesztet készít orvosával.
Győződjön meg arról, hogy a fészek, amelyet meg akar figyelni, egy darázs fészek, és nem méh. A méhek populációja jelentős mértékben csökken, ezért ügyeljen arra, hogy őrizze meg ha méhet talál, mivel egyes területeken fészkeik eltávolítása és a méhek károsítása illegális lehet.
A darazsak az ökoszisztéma fontos részét képezik, mivel beporzik a növényeket, a virágot, és kerti kártevőket esznek, például hernyókat. Győződjön meg róla, hogy valóban nagyon szüksége van a darázsfészek eltávolítására, mivel néha, ha elég messze vannak a háztól, valóban nagyon hasznosak lehetnek.

A darázsok olyan rovarok, amelyek a Hymenoptera rendbe tartoznak, az Apocrita alrendbe. A „darázs” kifejezést néha szűkebb értelemben használják, hogy kizárólag a Vespidae családra utaljanak. Ez azért van, mert a legismertebb darázsfajok, a sárga dzsekik és a hornetok ebbe a családba tartoznak. A darazsak sok ökológiai szerepet játszanak, mivel egyesek ragadozók, akár maguk táplálják, akár fészket biztosítanak. A házakban vagy azok közelében elhelyezett darázsfészkek, mint például a tetőterek, veszélyt jelenthetnek, mivel a darazsak szúrhatnak, ha az emberek közelebb kerülnek hozzájuk.