hogyan-szabaduljunk-meg-a-csigaktol-gastropoda

Hogyan szabaduljunk meg a csigáktól

A csiga a puhatestűek osztályába tartozik. Ezek hatással lehetnek a kertjére, és ártalmat okozhatnak a növényeknek, bár a károk súlyossága valójában attól függ, hogy a csiga típusától.
A csigák megszabadulása kihívást jelenthet, de ha az alább felsorolt módszereket követi, akkor sikerül megfékeznie ezeket a kártevőket és kitisztítania a kertjét. Ezeket természetes módszerek, vegyi rovarirtók vagy csapdák felhasználásával el lehet kerülni. Mint bármilyen káros kártevővel szemben, velük szembeni fellépés legjobb módja a módszerek kombinációja. Egy ellenük folytatott összetett fellépés több területet fog lefedni és csökkenti annak újbóli megjelenésének esélyét.

A csigák olyan közös kertkártevők, amelyek ugyanabba a teremtménycsaládba tartoznak, mint a osztriga, a polip, a tintahal és a kagyló, amelyek a Gastropoda osztály részét képezik. A csigák puhatestűek, több mint 60 000 faj ismert a világon. A vízi és szárazföldi vagy édesvízi puhatestűek különböznek egymástól, és több jellemzővel is megkülönböztethetők, de amikor a leggyakoribb fajokról van szó, amelyek a kártevők a kertjében látni fogják, hogy a csigák elég hasonlóak.