hogyan-szabaduljunk-meg-a-cimeres-poloskaktol-pentatomidae

Hogyan szabaduljunk meg a címeres poloskáktól

A barna csíráztatott rovar, más néven címeres poloska általában tavasszal jelenik meg. A háztulajdonosok azt veszik észre, hogy a falon másznak vagy házuk ablakai körül repülnek. Enyhe károkat okoznak a kertben, de az otthon belsejében különösen súlyos kellemetlenséget okozhatnak, különösen akkor, ha úgy döntene, hogy rájuk lép. A címeres poloskák márciusban és áprilisban aktívak, szeptemberben pedig nagyon aktívak, olyankor megpróbálnak bejutni a házába. Megakadályozva őket, hogy belépjenek a házába, elkerülheti a kellemetlen megszabadulást tőlük tavasszal, amikor felébrednek a hibernációból. A címeres poloskákat a elbújnak a téli időszak alatt, de amikor a tavasz eljönnek, elkezdenek mozogni.

Ahogyan a világszerte elterjedtek, az őn kertjében vagy növényein találhatja meg, amelyek elsősorban a gyümölcsökön, például almafán, eperfán, őszibarackfán és citrusféléken, valamint a szójababon, a csemegekukoricán és más dísznövényeken.

A barna marmoros büdösbogár (Halyomorpha halys), amit egyszerűen csak a büdös bogárnak vagy címeres poloskának nevezünk, a Pentatomidae rovarcsalád része, amely Kínából, Japánból és Tajvanból származik. Ez egy mezőgazdasági kártevőnek tekinthető, és az Egyesült Államok növényeit érintette, mivel véletlenül két évtizeddel ezelőtt bevitték az országba. Könnyen azonosítható a pajzs alakú testével, amely majdnem olyan széles, mint amilyen hosszú. Észak-Amerikában kevés természetes ragadozója van, a BMSB gyorsan terjedt az Egyesült Államokban, de más országokban is, ahol nagy veszélyt jelent az összes fajta növény számára. Mivel ez nem válogatós , könnyen megeszi a gyümölcsösöket, a szőlőt, a zöldséget és a dísznövényeket minden termesztési időszakban.