hogyan-szabaduljunk-meg-a-bolhaktol-siphonaptera

Hogyan szabaduljunk meg a bolháktól

A bolhák a leginkább bosszantó kártevők, a gazdaságukra gyakorolt ​​hatásuk miatt. A viszketés, amely a bolhacsípés után jelentkezik, nagyon kellemetlen lehet, miközben a gazda folyamatosan megpróbálja eltávolítani a bolhát harapással, csapással vagy karcolással. A harapás egy kis duzzadt viszketési helyet is okoz, amely hasonlít egy szúnyogcsípésre, és bolhiallergia dermatitisznek nevezett betegséget is okozhat, amely gyakran kutyákban és macskákban fordulhat elő. A gyakori harapás és karcolás miatt hajhullást okozhat, szélsőséges esetekben vérszegénység is előfordulhat.
A bolhafertőzés kezelése nehéz feladat, így az ilyen előfordulás megelőzése a gondozás nélküli élet kulcsa. Ha azonban a bolhák káros hatásával foglalkoznak, függetlenül attól, hogy megfertőzték otthonát, vagy ha úgy találták, hogy azok befolyásolják a háziállatot, akkor az ellenőrzési intézkedések rendben vannak, és meg kell határoznia a fertőzés mértékét, és alkalmaznia kell a felszámolási módszereket. Számos módon lehet megszabadulni a bolháktól természetes és organikus módszerekkel, házi készítésű receptekkel, vagy rovarirtó szerekkel történő erősebb hatás elérése érdekében.

A bolhák rovarok a Siphonaptera rendből. A melegvérű állatok külső parazitái, emlősök és madarak véréből élnek. Az oldalai lapítva vannak, hogy lehetővé tegyék, hogy áthaladjanak a gazdájuk szőrme vagy tollai között, és erős karmai vannak, hogy megakadályozzák magukat a kiszorulástól. Ezek szárny nélküli rovarok, a szájrészei alkalmazkodtak a bőr áttörésére és a vér  szívására és a hátsó lábak ugrásra. Világszerte több mint 2500 bolhafaj van, amelyek közül sok kevéssé tanulmányozott. A fajok mintegy 94% -a emlős gazdaszervezethez kapcsolódik, és csak kb. 3% -a tekinthető madarak specifikus parazitáinak, bár úgy vélik, hogy emlősök bolháiból származnak. A bolhák leggyakoribb kategóriái: a macska bolhák, a madár bolhák és a kutya bolhák. Kizárólag az emberi bolhák ritkán fordulnak elő, bár az emberek macska- vagy kutya bolhákkal fertőzhetnek.