aszalvanymolyok-plodia-interpunctella-altali-fertozes-megelozese

Aszalványmolyok általi fertőzés megelőzése

A Plodia interpunctella, az aszalványmoly néven is ismert, ezek a világszerte előforduló, közönséges gabonával táplálkozó kártevők, amelyek gabonafélékkel és hasonló termékekkel táplálkoznak. Fertőzhetik a növényi eredetű száraz élelmiszerek széles skáláját, például a gabonaféléket, a kenyeret, a tésztát, a rizst, a kuszkuszt, a lisztet, a fűszereket vagy a szárított gyümölcsöket és a dióféléket. Szokatlan mindennapi ételek közé tartozik a csokoládé és a kakaóbab, a kávépótló és a sütik. Ismertek arról is, hogy a kereskedelemben részt vevő madarak élelmezését, például a repedt kukoricát is megfertőzik. Úgy tűnhet, hogy az általuk fertőzött étel be van hálózva.

hogyan-szabaduljunk-meg-az-aszalvanymolyoktol-plodia-interpunctella

Hogyan szabaduljunk meg az aszalványmolyoktól

Az aszalványmolyok, kamra molyok, zsíros molyok, indiai étkező molyok és tudományos szempontból a Plodia interpunctella is a leggyakoribb moly fajták, amelyek szaporódhatnak az otthonokban, különféle élelmiszerek kártevõjévé válnak, és általában a kamrákban találhatóak. Az aszalványmolyok fő problémája – és fő oka annak, hogy ilyen jelentős háztartási kártevőknek tekintik őket – az, hogy a fertőzés megakadályozása meglehetősen nehéz lehet. A tojások, a lárvák és a felnőtt molyok nemcsak szokásos módon, például nyitott ajtók és ablakok, valamint az alapon található repedések és rések révén juthatnak be az otthonokba, hanem bevitt élelmiszereken vagy bármilyen idegen tárgyon keresztül is.

Az indiai ételmólyok, más néven az élelmiszer moly, a Plodia rend és a Plodia interpunctella faj része. A száraz élelmiszerek széles skáláját megfertőzhetik, a leggyakrabban száraz állateledel, madármag, gabona, kenyér, tészta, rizs, liszt, fűszerek, szárított gyümölcsök és diófélék. Miután felfedezték a lárvákat vagy lepkéket, fontos, hogy az összes élelmiszerforrást ki kell dobni, mivel ezek szennyezettek, mivel ez megszakítja a párosodást és a szaporodást, majd elrontja őket attól, ahonnan a száraz ételeket tartják. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a fertőzést, meg kell tartani az ételeket, amelyeket vonzanak a szorosan lezárt tartályokban.