agyi-poloskak-cimex-lectularius-altali-fertozes-megelozese

Ágyi poloskák általi fertőzés megelőzése

Ahogy manapság egyre több utazik, az ágyipoloskák könnyen utazhatnak velünk. Ezek a kártevők könnyen szaporodhatnak és problémát jelentenek, mivel poggyászban, ruházatban szállítják őket, vagy utazhatnak egyik apartmanból a másikba anélkül, hogy észrevennénk őket.
Az ágyipoloskák éjszakai rovarok. Az éjszaka az ideje, hogy aktívak és táplálkozók legyenek, leginkább hajnal előtt. Általában napközben elrejtőzik, és éjszaka jelenik meg, és vonzza őket a kibocsátott CO2. Az ágyipoloskák aktív megjelenítéséhez használjon egy vörös fényt, vagy keresse meg azokat a fekete ösvényeken, amelyeket általában hagynak a ruhákon vagy az ágyneműkön. A vászonra és a ruhára kis vércseppek is találhatók, bizonyítékul arra, hogy az ágyipoloska táplálkozott.

hogyan-szabaduljunk-meg-az-agyi-poloskaktol-cimex-lectularius

Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskáktól

Tudhatja, hogy van egy ágyi poloska problémája, ha a bőrén viszketés van, kiütések és harapások vannak az egész testén. Az ágyi poloskák gyakran előfordulnak, különösen az utazók körében, mert nagyon egyszerű őket visszahozni a szállodából. Nagyon nehéz megszabadulni tőlük, éjszaka támadnak és emberi vérrel táplálkoznak, mikor felébred visszavonulnak rejtekhelyükhöz.

Az ágyi poloskák a Cimicidae család parazita rovarjai, amelyek kizárólag vérrel táplálkoznak. A Cimex lectularius, a közös ágyi poloska, a legismertebb az emberi vérrel való táplálkozás miatt. Megnevezése ennek a kártevőnek a kedvelt élőhelyéből származik, mivel meleg házakban, különösen a közel vagy a benn az ágyakban és az ágyneműben vagy más alvási területeken jelenik meg. Az ágyi poloskák főként éjszaka működnek, de nem kizárólag éjszakaiak. Általában a gazdájukon táplálkoznak anélkül, hogy észrevennék.

Előfordulhatnak olyan egészségkárosító hatások sorozata, mint a bőrkiütések, kiemelkedő hólyagok vagy allergiás tünetek, mivel ezer évek óta emberi parazitákként ismertek.
Szerencsére nem ismert, hogy az ágyi poloskák bármilyen kórokozót vagy kórokozó vektort  továbbítanak.