Hogyan szabaduljunk meg az egerektől

hogyan-szabaduljunk-meg-az-egerektol-mus

Az egerek esetében a fertőzés veszélyes lehet az emberekre. Ennek oka az, hogy ezek a rágcsálók nemcsak sok dolgot elpusztítanak fészkeik felépítése érdekében, hanem sok olyan betegséget is hordozhatnak, amelyek könnyen átterjedhetnek az emberekre. Gyorsan szaporodnak, és a fertőzések gyorsan növekedhetnek, tehát a legjobb idő az egerek problémájától való megszabaduláshoz, amikor kolóniája még mindig kicsi. Ellenkező esetben a probléma ugyanolyan ütemben növekszik, mint a kolóniájuk. Az, hogy hogyan lehet megszabadulni az egerek fertőzésétől, attól a helytől is függ, ahol fészket készítettek. A ház belsejében vagy a kültéren, vagy az istállóban, ahol a növényeket tartja, különböző ellenőrzési módszereket vonhat maga után. Azonban függetlenül attól, hogy az udvarán vagy a házában fertőzéssel foglalkozik-e, ne feledje, hogy a taszító módszerek alkalmazásakor megelőző módszereket is alkalmazni kell, hogy elkerülhető legyen az ilyen kérdések kezelése a jövőben.

hogyan-szabaduljunk-meg-az-egerektol-mus

Az atraktánsok csökkentése és az egerek elrettentése:

Nagyon fontos megtanulni, hogyan lehet csökkenteni a ház körüli vonzó tényezőket, különösen amikor rágcsálókkal, például egerekkel és patkányokkal foglalkozunk. Általában azért lépnek be az otthonokba, mert élelmet és menedéket keresnek, tehát ha tudatosan lehetőséget ad nekik etetéshez és fészek felépítéséhez, akkor nehéz lesz megszabadulni tőlük. E rágcsálók elleni küzdelem első fontos lépése a tiszta ház és az udvar megőrzése, az élelmiszerek elérhetetlenné tétele, ami végül arra készteti őket, hogy élelmet keresjenek valahol másutt. A tiszta ház fenntartása érdekében kövesse ezeket az egyszerű útmutatásokat:

– rendszeresen söpörje le, porszívózza és tisztítsa meg a padlóját;
– azonnal tisztítsa meg a kiömlött folyadékokat vagy a morzsákat a pultjairól vagy a padlóról;
– tartsa a háziállatok táplálékát biztonságos helyen, és ne hagyja nyitva az etetés után;
– ha háziállat nem fejezte be az ételt, azonnal dobja ki a maradványokat, mivel a szag vonzza az egereket;
– az ételeit (különösen a gabonaféléket) és a háziállatok eledelét rágcsálóbiztos tartályokban, például üvegedényekben tárolja, mivel az egerek könnyen rághatnak a kartonon;
– tartsa zárva a szemetet, és ügyeljen arra, hogy rendszeresen ürítse ki és tisztítsa meg a szemetes tartályokat;
– tartsa a szeméttárolókat távol otthonától, mivel az egereket vonzza a szaga.

Amellett, hogy tisztán tartja házát, egy tiszta udvar is segít. A tereprendezés is fontos, mert ha az egerek vonzónak találják az udvarát, nem sokáig tart számukra, hogy megtalálják az otthonába a belépési lehetőségeket is. Ügyeljen arra, hogy nem adja meg nekik a lehetőséget, hogy élelmet vagy menedéket keressen az udvaron, a következő lépések végrehajtásával:
– tisztítsa meg a ház körül leesett gyümölcsöket vagy bogyókat;
– vágja le az ágakat és cserjéket úgy, hogy az egereknek ne legyenek rejtekhelyük vagy anyagaik ahhoz, hogy fészket építsenek;
– tartsa távol a tűzifát a háztól, mivel az egerek szeretnek ott fészkelni;
– tisztítsa meg az udvar körül minden hulladékot;
– Ha van madáretető, tisztítsa meg alatta, és ügyeljen arra, hogy ne töltse túl sok étellel (ha a madarak táplálása után marad, az egerek érzik); kerülje az udvaron nyílt vízforrásokat;
– minimalizálja a gyomnövényeket, és elpusztítsa a bedugásokat;
– Ha a kertjéből összegyűjtött növények, például gabonafélék vagy kukoricák vannak, ügyeljen arra, hogy szorosan lezárt tartályokban tartsa, vagy olyan helyiségekben, ahol a falon nincs repedés.

A fertőzés jelei:

Miután észrevette, hogy egérfertőzéssel foglalkozik, meg kell határoznia a helyzet súlyosságát. A károsodás szintjének megértése segít megérteni az egérprobléma mértékét, és így meghatározni, hogy melyik a legjobb kezelési módszer, amelyet használni kell. Ezt a következőképpen ellenőrizheti:
– egér nyomok és ürülékek;
– zsírjelek a padlólapokon, falakon és ajtókon;
– megharapott lyukakat a kartondobozokban vagy más típusú élelmiszer-csomagolásokban;
– rágott elektromos vezetékek vagy szigetelés;
– hangok karcolás a ház falain belül;
– egér fészek.

Ha ezek közül a tünetek közül néhányat vagy mindegyiket megtalálják otthonában, akkor biztos lehet abban, hogy súlyos fertőzéssel foglalkozik. Ha egy adott területre koncentrálódik, azt jelenti, hogy oda kell összpontosítania, amikor az ellenőrzési módszereket alkalmazza, de ezeknek a jeleknek a megtalálása a házban és az udvarban azt jelenti, hogy a tisztítási eljárás biztosítása érdekében kombinálni kell az elrettentési módszereket. fel a házat ezen nemkívánatos látogatók számára. Ne feledje azt sem, hogy az egerek élelmezési forrás közelében élnek, ezért találja meg ezt az egerek megtalálása és megsemmisítése céljából.

Különböző típusú ellenőrzési módszerek

Mechanikus csapdák az egerek ellen:

A csapdákat a rovarok vagy más kártevők populációjának megfigyelésére vagy csökkentésére használják. Használhatók csúszó, repülő rovarok, egerek, patkányok, macskák, kutyák, kígyók és egyéb kártevők ellen. A mechanikus csapdák ideálisak, mivel ismételten felhasználhatók.

 

Élő csapdákat használhat az egerek elfogására és eltávolítására otthonából. Ez azonban inkább hasznos egy kis fertőzésnél, mivel az élő csapda egyszerre csak egy egeret fog elkapni. Meg kell határoznia a legmegfelelőbb helyet, ahol el lehet helyezni, és ezt megteheti a mozgásuk nyomon követésével.

A talkum porának a sérült helyekhez való permetezésével láthatja az egér kívánt útját, majd a csapdát hozzá helyezheti. Csaliként használhat olyan dolgokat, mint a földimogyoróvaj, a kis diófélék, a cseresznyék vagy akár a vaj a kenyéren. Csalogassa az egeret a csapdába a csali használatával. Feltétlenül helyezze el úgy, hogy az egér belépésekor elindítsa a csapdát, és elkapja.

Elektromos csapdák az egerek ellen:

Az elektromos csapdák lényegében olyan dobozok, amelyekbe csalit helyeznek, és amikor a rágcsálók belépnek a csapdába, egy nagy feszültségű áram továbbítódik a rágcsáló testében, öt perc alatt elpusztítva. A legtöbb elektromos csapda akkumulátorral üzemel, és az akkumulátorokat úgy tervezték, hogy 10-től 100 alkalmazásig tartson.

 

Vannak olyan elektronikus riasztószerek is, mint például a hangok. Ezek különösen akkor hasznosak, ha az egereket emberileg el akarják távolítani otthonuktól. Olyan hangok kibocsátásával, amelyeket csak rágcsálók hallnak, ezek az ultrahangos készülékek ideálisak az egerek elvezetésére. Használhatók nagyobb fertőzéseknél, mivel azok nagyobb mértékben befolyásolják az egereket, és megelőzésként is alkalmazhatók, miután megszabadultak a fertőzéstől. Ha ilyen eszközt használ, akkor az érintett helyiségbe kell helyeznie, mivel az ultrahang nem halad át a falakon. Helyezzen legalább egy egységet minden olyan helyiségbe, ahol észlelte az egér működését, és ügyeljen arra, hogy a helyiség a lehető legtisztább legyen, hogy a hangok ne kerüljenek akadályokba.

Rovarriasztók az egerek ellen:

A rovarriasztók nagyban támaszkodnak arra, hogy szigorúan kellemetlen érzéseket keltsenek az állatok vagy rovarok számára, akiknek szánják őket, akár a természetes ragadozó tulajdonságainak utánozása, akár pedig a kártevő egyszerű eltávolítása révén.

 • eu ipestcontrol repellent mouse stop 300 g - 3, small

  Mouse Stop, 300 g

  €7.74

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats

   Type of effect:

  • Touch

   Manufacturer:

  • iPestControl

 

Természetes riasztószerek:

Annak érdekében, hogy az egereket távol tartsák, barátságtalanná teheti othonát számtalan természetes riasztóval. Akár az illatok segítségével az egerek elkerülhetik, akár csak macskát tartanak háziállatként, ellenőrizheti, hogy otthona egér-mentes.
A borsmentaolajat kellene használni, mivel természetes visszatartó hatású. A szaga intenzitása távol tartja az egereket, és takarja az összes olyan szagot, amely az egereket vonzza otthonába. Használhatja spray-ként, ha vízzel összekeverve, vagy csak néhány csepp olajat tehet pamutgolyóra, és szemétkosarak, hőszellőző nyílások vagy az ajtók közelében. Borsmenta növényeket is termeszthet a belépőhelyek közelében. A szegfűszeg-olaj ugyanúgy használható, mivel erős szagú, amelyet az egerek elkerülnek.

A macska háziállatként való használata nem csak örömet okozhat, hanem nagyon hatékony is lehet az egerek elleni küzdelemben. Ismert, hogy a macskák szeretik az egereket vadászni, és néhány kutya is ezt teszi. Ha macskát vásárolt, győződjön meg arról, hogy a vadászati ​​ösztönök hasznosak lesznek. Sok gazdaságban használják macskákat természetes egerek elleni védekezésként, mivel ez természetes módszer a kicsi vagy akár közepes méretű fertőzés kezelésére. A madarak fészkelésének ösztönzése az udvarán szintén segít megszabadulni az egerektől. Ha fészkelő dobozt tud felállítani, és baglyokat vonzhat, amelyeket egerészeknek neveznek, akkor természetesen megszabadulhat a rágcsálóktól az udvarán. Ne feledje, hogy az egerek szaporodási sebessége nagyon nagy, így egy kis fertőzés gyorsan nagyobbrá válhat. Nagyon fontos, hogy időben és a szükséges módszerekkel, méretük szerint kezeljük.

Csali állomások az egerek ellen:

A csaliállomások egyszerű eszközök, általában műanyagból, egerek vagy patkányok kezelésére. Csalikkal együtt használják, hogy a rágcsálókat az állomáshoz vonzzák. A használt csali típusától függően csak megvizsgálhatja a fertőzés mértékét, vagy elpusztíthatja a kártevőket.

 

Ragasztócsapdák az egerek ellen:

A ragasztócsapdákat könnyű összeszerelni, és kis méretük miatt szűk területeken is felhasználhatók. Általában ízesített vonzókat tartalmaznak, ezeket lakó-, kereskedelmi és ipari épületekben is felhasználhatják.

 • eu catchmaster trap 150mb - 3, small

  150MB

  Regular Price: €0.69

  €0.61

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Mice

   Trap type:

  • Glue
 • catchmaster trap 48TG - 1, small

  48TG

  €1.46

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats

   Trap type:

  • Glue
 • eu catchmaster trap 60rb - 5, small

  60RB

  Regular Price: €4.25

  €3.81

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats,
  • Snakes

   Trap type:

  • Glue
 • eu catchmaster trap 72mb - 8, small

  72MB

  Regular Price: €0.95

  €0.84

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Mice

   Trap type:

  • Glue
 • catchmaster trap 72tc - 1, small

  72TC

  Regular Price: €0.8

  €0.73

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Bats,
  • Cockroaches American,
  • Cockroaches German,
  • 7 more

   Trap type:

  • Glue
 • eu catchmaster trap 72xl - 4, small

  72XL

  Regular Price: €2.11

  €1.9

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats,
  • Snakes

   Trap type:

  • Glue
 • eu catchmaster trap 96m mouse 2 p - 4, small

  96M, 2 pieces

  Regular Price: €1.89

  €1.7

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Mice

   Trap type:

  • Glue
 • eu ghilotina trap t25.5 duke - 1, small

  t25.5 Duke

  Regular Price: €0.76

  €0.69

   Manufacturer:

  • Ghilotina

   Get rid of:

  • Mice

   Trap type:

  • Glue
 • eu bell lab trap trapper glue board mouse - 1, small

  Trapper Glue Boards mice, 2 pieces

  Regular Price: €2.65

  €2.12

   Manufacturer:

  • Bell Labs

   Get rid of:

  • Mice

   Trap type:

  • Glue
 • eu bell lab trap trapper ltd - 2, small

  Trapper LTD Glue Trap

  Regular Price: €0.7

  €0.56

   Manufacturer:

  • Bell Labs

   Get rid of:

  • Mice

   Trap type:

  • Glue
 • eu bell lab trap trapper max - 1, small

  Trapper MAX Glue Trap

  €0.7

   Manufacturer:

  • Bell Labs

   Get rid of:

  • Mice

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate stick em rat and mouse size 4x3 - 2, small

  Stick-Em 122 Rat and Mouse Size Glue Trap, 2 pieces

  Regular Price: €1.56

  €1.25

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate stick em rat and mouse l 2 p - 2, small

  Stick-Em Rat and Mouse Glue Trap L, 2 pieces

  Regular Price: €5.31

  €3.99

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats

   Trap type:

  • Glue
 • eu bell laboratories adhesive plate trapper mc glue trap 2 p - 0, small

  Trapper MC Glue Trap

  Regular Price: €0.7

  €0.56

   Manufacturer:

  • Bell Labs

   Get rid of:

  • Cockroaches American,
  • Cockroaches German,
  • Cockroaches Oriental,
  • 1 more

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate stick em city rat and snake 2 p - 1, small

  Stick-Em City Rat and Snake Glue Trap, 2 pieces

  Regular Price: €13.96

  €11.16

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats,
  • Snakes

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate jawz mouse glue trap 4 p - 1, small

  Jawz Mouse Glue Trap, 4 pieces

  Regular Price: €4.82

  €3.62

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate stick em mighty for rats and mice - 1, small

  Stick-Em Mighty Glue Board for Rats and Mice

  Regular Price: €4.57

  €3.43

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate stick em scorpion glue trap 4 p - 1, small

  Stick-Em Scorpion Glue Trap, 4 pieces

  Regular Price: €4.57

  €3.65

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Mice,
  • Scorpions

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate stick em rat and mouse size 2 p - 1, small

  Stick-Em Rat and Mouse Size Glue Trap, 2 pieces

  Regular Price: €3.86

  €2.89

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive trap double jeopardy glue board - 1, small

  Double Jeopardy Glue Board

  Regular Price: €0.82

  €0.65

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Cockroaches American,
  • Cockroaches German,
  • Cockroaches Oriental,
  • 2 more

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate slim glue board - 1, small

  Slim Glue Board

  Regular Price: €1.56

  €1.25

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Cockroaches American,
  • Cockroaches German,
  • Cockroaches Oriental,
  • 4 more

   Trap type:

  • Glue

 

Csalik az egerek ellen:

A csalik vagy atraktánsok általában permet vagy pellet formájában érkeznek, amelyek különféle ízekkel rendelkeznek. Alkalmazhatók csapdákban vagy csaliállomásokon, és vonzzák az egereket azzal a céllal, hogy elkapják őket vagy megmérjék a fertőzés mértékét.

 

Ezek lezárt csomagok, amelyek általában mérgező pelletteket tartalmaznak. Műanyagba vagy papírba csomagolva vannak, és az egér csomagoláson könnyen át tud rágni, és a csali elfogyasztása után a rágcsáló gyorsan elpusztul. A csaliállomások távol tartják a nem célzott fajokat, ideértve a háziállatokat, az állatokat, a vadon élő állatokat és a gyermekeket a mérgező csaléktől, azonban ezek használata csak végső megoldás lehet.

Rágcsálóirtók az egerek ellen:

A rágcsálóirtó szerek rágcsálók, például egerek és patkányok elpusztítására szolgálnak. Az antikoagulánsok hatóanyaga alapján ezek az állatok testének véralvadási mechanizmusát gátolják, és általános vérzést okoznak. A rágcsálóirtók különböző formájúak lehetnek: friss paszta, pellet, paraffinkockák, szemek, hab, nyomkövető por. A rágcsálóirtók típusának kiválasztása attól függ, hogy hol kívánja alkalmazni a kezelést.

 

Nem számít, milyen ellenőrzési módszert választott, vegye figyelembe azt a tényt, hogy az egerek könnyen visszatérhetnek, különösen akkor, ha még mindig találják vonzónak az Ön ingatlanát, és az út nem záródik be. Győződjön meg arról, hogy folyamatosan ellenőrzi, és távolítson el minden olyan dolgot, amely élelmet vagy menedéket kínálhat számukra, és ügyeljen arra, hogy minden belépési pontot lezárjon a házába vagy a garázsba. Használhat tömítést, rézgyapotot vagy akár rézhuzalhálót is. Töltse be őket egy mélyebb repedésbe, és fedje be tömítéssel vagy más tömítőanyaggal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy egy kitartóbb egér nem tudja megtisztítani az utat. A kizárási módszerek szintén fontosak, mivel segítségükkel az othonát egérmentesen tudja tartani.

Használja a fent bemutatott számos megközelítést, hogy megszabaduljon az egerek fertőzésétől, legyen az kicsi vagy nagy, és ne felejtsen el különböző ellenőrzési módszereket egyidejűleg használni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy otthona minden felülete le van takarva, és az összes egeret elriasztja. Miután megszabadult a fertőzéstől, oly módon óvja meg otthonát megelőző intézkedésekkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy más rágcsálók nem térnek vissza és ismét kellemetlenséget okoznak. Az ennek elérésével kapcsolatos további részletekért tekintse meg az „Egerekkel való fertőzés megelőzésének módja” című cikkünkben, és olvassa el, mit tehetne még azért, hogy ingatlanát rágcsálóktól mentesen tartsa.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen