Hogyan szabaduljunk meg a tetvektől

hogyan-szabaduljunk-meg-a-tetvektol-pediculus-humanus

A fej tetvek okozta fertőzés súlyos probléma lehet, különösen az iskolás korú gyermekek számára. Ilyen környezetben ezek a kártevők könnyen eljuthatnak az egyik áldozattól a másikig, és pár hétig eléggé idegesítőnek bizonyulhatnak. Mivel a tetvek általában a fejükön másznak és élnek, a legtöbb fertőzés fejről-fejre való érintkezésből származik, vagy olyan elemek megosztásával, mint kalapok, törülközők, kefék vagy fésűk. A tetvek koruktól függetlenül bárkin előfordulhatnak, ám ezek leggyakrabban a gyermekek körében fordulnak elő. A tetvek megjelenésekor az a leggyakoribb helyzet, ha iskolában járnak vagy e kártevők hordozói közelében ülnek. Ugyanazon ágyban való alvás vagy játékok vagy ruhák megosztása fertőzés terjedését is eredményezheti.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-tetvektol-pediculus-humanus

Az első lépések a fertőzés ellen:

A tetvek mindössze 1,6 mm hosszúak, és a fejbőr közelében élnek, tojások, úgynevezett nitsek, a haj alján, és az emberi fejbőr véréből táplálkoznak. Miután leesnek egy ember fejéből, nem élnek túl sokáig, ezért feltétlenül távolítsa el őket a lehető leggyorsabban. A leggyakoribb tünetek az az érzés, hogy valami mászik a fején, viszkető fejbőr és néha vörös dudorok a fejbőrön. A fej tetvek problémájának egy másik jele a fejbörén megjelenő apró kéreg, ezek a helyek, ahol a tetvek megharaptak, megkezdenek gyógyulni.
Nagyon fontos figyelembe venni a higiéniát és a közegészségügyet, amikor magára és családtagjaira vonatkozik. Ellenőrizze, ha netán valamelyik családtag kapott e tetveket, hogy a fertőzés terjedjen-e az egyikről a másikra, és forró vízben mossa meg az összes fertőzött ruhát és ágyneműt. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen porszívózzon, mivel ez eltávolítja a tetveket, amelyek esetleg a földre estek. Ha úgy gondolja, hogy szükséges, tárolja az esetlegesen fertőzött ruhákat műanyag tasakokban legfeljebb két hétig, mivel ebben az időszakban a fennmaradó tetvek vagy a fel nem boncolódott tojások elpusztulnak. Mivel a tetvek csak egy vagy két napig élnek a fejbőr nélkül, nem ugornak és nem repülnek, és tojásuk a fejbőrre cementesednek, általában nem találják meg őket a ház körül. Az egyetlen olyan terület, amely érintkezésbe kerülhet, és amelyet sterilizálni kell, az alom, ruhák és egyéb tárgyak, amelyek érintkezésbe kerülnek a fertőzött fejtel és hajjal.

Az első lépés, miután megfigyelték a fertőzés jelenlétét, annak felmérése. Ellenőrizheti a homlok felett, a fülek mögött, a nyak alján és a fej tetején. A fertőzés terjedésének ellenőrzése után meg kell nedvesítenie a hajat, és meg kell kezdenie a fésülést. Fontos vastag, lehetőleg fémes fésű használata. A fésülést minden irányból el kell végezni, legalább 10 ismétléssel az egyes hajszálakon. Elölről hátul, balról jobbra, jobbról balra, középre és kívülre és hátulról előre. Minden fésülés után mossa le a fésűt samponban vagy szappanos vízben, és törölje le minden nyomait, mivel akár tojás, akár érett rovar beragadhat. A hajmosás befejezése után meg kell mosni samponnal, és a tisztítás után újra fésülni kell. Ezt a folyamatot néhány hétenként néhány napig meg kell ismételni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes petesejtet és a felnőttet is eltávolította-e.
Meg kell fertőtlenítenie a fésűt, hogy minden használat után egy nagyon forró vízzel készített edénybe tegye. A tetvek és tojásaik elhalnak, ha legalább 5 percig 53 ° C hőmérsékleten vannak kitéve. Az első lépések után mossa meg az összes ruhát, lepedőt, párnahuzatot, kitömött állatokat és minden más anyagot, amellyel a személy érintkezett. Mossa le őket nagyon forró vízben, majd forró szárítón keresztül futtassa őket, mivel ez eltávolítja a maradék tetveket.

Megszabadulás a tetűtől természetes módon

Noha a fentiekben ismertetett módszer segíthet a tetüfertőzés kezelésében, más típusú kontroll módszerek alkalmazása nélkül történő végrehajtás késleltetheti a folyamatot. Sokkal jobb, ha önmagát segíti néhány tetvek-elpusztító termék felhasználásával, és kombinálja a megelőző módszereket, mivel ez lesz a legjobb módja annak, hogy gyorsan megszabaduljanak tőlük.

A tetvek elleni természetes kezelés olajjal történhet, amely megkönnyíti e kártevők elriasztásának folyamatát. Ha allergiás a vegyi anyagokat tartalmazó termékekre, használhat olyan termékeket, mint például kókuszdióolaj, olívaolaj vagy neemolaj, és masszírozhatja be a hajába és a fejbőrébe. Mivel antibiotikus tulajdonságaik vannak, nagyon hasznosak lesznek a sérült fejbőr regenerálásában. Használja a vastag fésűt a kezelt haj áthaladásához, és látni fogja, hogy a tetveknek és a szemnek könnyebben jönnek ki, mivel az olaj segít a hajszál lágyításában.
Az ilyen típusú olajok mellett felhasználhat más alapvető olajokat is, sprayek formájában. Töltsön meg egy spray-palackot vízzel, adjon hozzá 5 csepp illóolajat, majd fésülje fel a haját. Ez elősegíti mind a tojások, mind a felnőtt tetvek eltávolítását. Használhat teafa, levendula, oregánó, borsmenta, kakukkfű vagy eukaliptusz alapú olajokat.

Az almaecet alapú kezelések szintén egy hatékony módszer a fonalak meglazítására a hajszálból. Ha vízzel elegyítjük és a fertőzött hajra öntjük, megkönnyítjük a fésülési folyamatot és a rovarok eltávolítását, mivel a keverék savassága mind a has, mind a tetűt befolyásolja. A felnőtt tetvek elpusztulnak, és a ragasztó, amely a tojásokat tartja, feloldódik az ecetben. A hatékonyabb hatás elérése érdekében lefekvés előtt felveheti a keveréket a fejbőrére, lefedheti egy zuhanysapkával és egy éjszakán át hagyhatja, a következő reggel mosva a haját.
Savas természete alapján a citromlé felhasználható a tetvek elleni küzdelemben, mivel ez szintén hatékony megelőzési módszer. Friss gyümölcslé felhasználása a fejbőrön, 30 percre hagyása, majd langyos vízzel történő öblítés segíthet megelőzni a tetvek problémáját.
Az alkohol dörzsölése szintén a kontroll módszere. Mivel hatásos fertőtlenítőszer, biztonságos a használata, és nagyon hatékony a felnőttek és a tojások megsemmisítésében. A fejbőrre történő felhúzással és az ujjaival történő dörzsölésnek meg kell tennie a trükköt. Hagyja néhány percig, és csak akkor kezdje el fésülni a haját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az alkoholnak elegendő ideje van-e a tetvekre.

A mitikus módszereket, mint például majonéz, hagymapaszta, hajformázó gél vagy vazelin, szintén gyakran megtalálják az interneten. Vannak emberek, akik esküsznek ezekkel a módszerekkel, és mások, akik ragaszkodnak ahhoz hogy, nem működnek. Ezeknek a módszereknek az az alapja, hogy ezek a vastag anyagok megfojtják a tetveket, és könnyebben eltávolítják azokat a fejbőrből. Nem hagynak rendetlenséget, ezért fontos, hogy egy ilyen kezelés után alaposan megtisztítsák a hajat.

Megszabadulás a tetűtől kémiai úton

Ha úgy dönt, hogy peszticid kezelést alkalmaz, akkor csak akkor tegye ezt meg, ha megerősítette az aktív fertőzést, és megbeszélte az orvosával vagy gyermekorvosával a lehetséges egészségügyi veszélyeket. Csak akkor használjon jóváhagyott gyógyszerkészítményeket, és mielőtt bármilyen típusú terméket felviszne a hajába, olvassa el az összes címkét és útmutatást.

Ezekre a termékekre a pedikulicid a leggyorsabb módszer a fejtetű elleni küzdelemhez formulált rovarirtó szer használatával. Általában képesek felnőttek és tojások elpusztítására, de az alkalmazás előtt gondosan olvassa el az oldat útmutatásait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kezelés a lehető leghatékonyabb lesz.

A pirethrum alapú termékek krizantémvirágokból és piretrineknek nevezett természetes rovarirtókból származnak, amelyek megtámadják a rovarok idegrendszerét. Használhatja ezeket a termékeket, és alkalmazhatja azokat a haj fésülése közben. Vigyük fel a száraz hajra, hagyjuk 10 percig, majd mossuk le. Legyen óvatos az allergiás reakciókkal, és olvassa el alaposan a termék használati utasítását. Mivel az ilyen piretrinekre épülő termékek csak a felnőtt tetveket pusztítják el, 9-10 nap elteltével meg kell ismételni a folyamatot, amint a tojások kikelnek, és megjelenik a tetvek új generációja. Mivel a tetvek ciklusokban kelnek ki, lehetetlen lesz őket egyszerre megszabadítani tőlük. Ellenőriznie kell a haját, és meg kell ismételnie a kezeléseket, mindaddig, amíg már nem lát semmilyen életformát.
A permetrin alapú termékek viszont a piretrinek szintetikus változatát használják, bár a jelentések szerint a tetvek az utóbbi időben toleranciát mutattak az ilyen anyagokkal szemben.

Használatra kész rovarirtók tetvek ellen:

A használatra kész rovarirtókat lakóházaknak szánják, azok számára, akik gyors, egyszerű és problémamentes megoldást akarnak rovarproblémáikra anélkül, hogy ön keverje össze a rovarírtót.

 

Koncentrált rovarirtó szerek permetezése a tetvek ellen:

A rovarok elleni küzdelemben a leggyakrabban használtak a koncentrált rovarirtó szerek. Biztosítják azt, hogy a kezelt felületekkel érintkezésbe kerülő rovarok hamarosan meghalnak.

 • eu ceva insecticide neostomosan 5 ml - 2, small

  Neostomosan, 5 ml

  €3.3

   Odor:

  • strong irritant

   Manufacturer:

  • Ceva

   Get rid of:

  • Fleas,
  • Lice,
  • Sarcoptic Mange Scabies,
  • 1 more

 

A tetvek ellen használt permetezők:

A kezeléshez szükséges felszerelés attól függ, hogy milyen kártevővel szembeni kezelést végez, és ha a felület beltéri vagy kültéri. A permetezők segítenek a nehéz helyekre jutó termékek alkalmazásában, és garantálják a megoldás gazdasági alkalmazását.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €94.52

  €80.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  Regular Price: €176.94

  €141.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €194.72

  €165.52

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €1,176.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  Regular Price: €230.31

  €207.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • stihl sprayer sg 31 - 2, small

  Dispatch in 3 days

  SG 31

  €40.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu stihl sprayer fogger sg 21 - 6, small

  Dispatch in 2 days

  SG 21

  €29.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 3 litres
 • eu stihl sprayer sg 71 - 7, small

  Dispatch in 3 days

  SG 71

  €113.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  Regular Price: €19.91

  €16.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  Regular Price: €22.28

  €18.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 408 - 5, small

  Dispatch in 7 days

  408

  €19.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 409 - 3, small

  409

  Regular Price: €24.48

  €18.36

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, smallFree Shipping

  425 Classic

  Regular Price: €132.08

  €105.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  Regular Price: €158.07

  €126.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  Regular Price: €80.53

  €64.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer fogger 456 - 14, small

  456

  €49.74

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 457 - 4, smallFree Shipping

  457

  Regular Price: €55.25

  €46.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  Regular Price: €38.76

  €31.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €42.32

  €33.86

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, smallFree Shipping

  473D

  Regular Price: €107.79

  €86.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, smallFree Shipping

  475

  Regular Price: €136.12

  €108.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.33

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi sprayer tech 2 - 1, small

  Tech 2

  €10.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  Regular Price: €63.78

  €51.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  Regular Price: €61.14

  €48.91

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €83.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €66.91

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €78.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • mesto sprayer 3594p resistant plus - 1, small

  3594P Resistent Plus

  €269.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €304.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  3552 RS125

  Regular Price: €140.87

  €119.74

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.7

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.8

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3270P Profi Plus

  €126.51

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €319.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, smallFree Shipping

  435 Classic

  Regular Price: €141.93

  €113.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, smallFree Shipping

  475 Comfort

  Regular Price: €162.49

  €130

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €65.41

  €62.14

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €30.61

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €9.57

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  Regular Price: €202.73

  €192.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger 458 - 10, smallFree Shipping

  458

  Regular Price: €63.13

  €50.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €144.68

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 1, small

  3132FO Foamer

  €24.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  Regular Price: €342.61

  €239.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  Regular Price: €342.61

  €239.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  Regular Price: €17.79

  €14.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  3132Gr Bugsi 360

  €17.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €61.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  Regular Price: €97.03

  €77.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  3595F Inox Plus

  €286.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €588.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €85.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer 404 - 1, small

  404

  Regular Price: €11.19

  €8.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €86.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €36.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu solo sprayer fogger 460 li - 1, small

  460 Li

  Regular Price: €29.4

  €22.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  Dispatch in 59 days

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €356.07

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  Dispatch in 14 days

  N74-CC-18-RG

  €499.67

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, small

  3591PC

  Regular Price: €276.77

  €249.09

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, small

  3593PC

  Regular Price: €295.35

  €251.04

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, small

  3598BM

  Regular Price: €436.59

  €349.27

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  Regular Price: €303.69

  €273.32

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, small

  3618BM

  Regular Price: €463.95

  €371.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, small

  3618P

  Regular Price: €345.25

  €276.2

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  Regular Price: €19.52

  €15.61

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  Regular Price: €22.97

  €18.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  Regular Price: €85.89

  €60.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  Regular Price: €85.89

  €60.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Accu Star 8

  €169.31

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €104.27

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €10.42

  €7.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer volpitech 7 proton - 2, small

  Volpitech 7 Proton

  Regular Price: €123.52

  €92.64

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201

  Regular Price: €15.35

  €13.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202

  Regular Price: €16.37

  €13.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201 C

  Regular Price: €16.56

  €14.08

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 C

  Regular Price: €20.49

  €17.42

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 cl - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 CL

  Regular Price: €22.55

  €19.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 211 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 211

  €30.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 257 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 257

  €55.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 212 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 212

  €33.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu volpi sprayer fogger manual volpitech 621 - 0, small

  Manual Sprayer VolpiTech 621

  Regular Price: €45.45

  €36.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger profi star 3 - 0, small

  Manual Sprayer Birchmeier Profi Star 3

  €258.08

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5.5 litres

 

A spinosad egy másik rovarirtó típus, amelyet a talajban található baktériumból nyernek. Miután a fejbőrt befedte a folyadékkal, és 10 percig hagyta, öblítse le a haját, és fésülje le, hogy eltávolítsa a tetveket és a daganatokat. Az ivermektin alapú krémek, amelyek különféle típusú talaj alapú baktériumok, megbéníthatják és megölhetik a tetveket és tojásaikat. Használható száraz hajra és fejbőrre való felvitelével, majd 10 perc múlva történő öblítéssel.

A pedikulicidek gyorsan elveszítik hatékonyságukat az ellenállás kialakulása miatt. A fertőzés mértékétől függően ellenőriznie kell, hogy milyen típusú módszert lehet a legjobban alkalmazni: egy természetes termékekre alapozott, vagy egy többféle kémiai kezelésre. A fejek borotválása vagy a hajat rendkívül rövidre vágása a legszélsőségesebb megoldás a tetvek elleni küzdelemben. Ez egyúttal a fertőzés elleni megelőző intézkedés is lehet, mivel ez a kártevők kifejlődésének egyszerűbb módja.

Más típusú tetvek

A szemhéjú tetvek ugyanolyan módszerrel távolíthatók el, mint a fejbőrüt. A szemhéjaktól a durva hajú testrészekben is élhet, mint például a szemöldöke, a fül és a hónalja, és könnyen látható. A fésűvel eltávolítva és a területet megfelelő oldatokkal mossuk meg a felületet. A permetrin alapú krémek nagyon hatékonyak, de ügyeljen arra, hogy mossa le a ruháit, és áztassa forró vízben a fésűt. A terület borotválása szintén segíthet, különösen vegyi kezeléssel kombinálva, mivel nagyon hatékony a tetvek ragaszkodásának hajának eltávolítása.

A kutya tetvek szintén komoly kérdés, amely miatt a  kutyája nagyon kellemetlenül érzi magát. Nem terjed tovább az emberre, mivel az emberi tetvek nem terjednek át a kutyákra, de a hatások azonosak: viszketés és az általános rossz közérzet. Vigye kutyáját állatorvoshoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban foglalkozik-e tetüfertőzéssel, és használja az állatorvos által javasolt termékeket. Ezek lehetnek spray, por vagy testápoló formájában. Mossa le az alom és minden, amit a kutya meleg vízben megérintett, és áztassa át a vízben használt ápolási eszközöket szappannal, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a maradék tetvek és a darabok eltávolításra kerülnek.

Mivel a lehető legjobban meg kell tennie a további fertőzések megakadályozását, meg kell tennie néhány lépést, amikor gyermekét és a környezetét tetvektől mentesen akarja tartani. Minden nap porszívóznia kell a gyermek üléshuzatát, különösen a fejtámlák környékén. Cserélje ki a párnahuzatot, az ágyneműt és a törülközőt naponta, és mossa meg forró vízzel. Ugyanezt tegye a fertőzött környezetben viselt ruhákkal. Ily módon elkerüli a tetvek terjedését a család többi tagjára is. A tetvek elleni további prevenciós intézkedésekkel kapcsolatban lásd a „Tetűfertőzés megelőzése” című cikkünket.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen