Hogyan szabaduljunk meg a termeszektől

hogyan-szabaduljunk-meg-a-termeszektol-isoptera

A termeszek olyan rovarok, amelyek a Blattodea rendhez tartoznak, ugyanolyanok, mint a csótányok, de Isoptera osztályhoz tartoznak. Az otthonokat fertőző kártevők közül, a többi rovarfajtól a különböző rágcsálókig terjedve, a termeszek a legveszélyesebbek, mivel csak ezek képesek néhány év alatt elpusztítani a ház alapját. Egy ház sem biztonságos a termeszekkel szemben, legyen az régi vagy egy új. Ezek mindegyike bizonyos módon biztosítja a termeszek ételét: a cellulóz-alapú anyagot. Függetlenül attól, hogy a háza fából épült, vagy egyszerűen van egy könyvtára, amelyben nagyszámú régi könyv van, a termeszek bárhol megtalálják a módját a szükséges ételek eléréséhez. A leginkább aggasztó az a tény, hogy akár 5 évig is eltarthat, amíg a termeszekkel való fertőzés okozta károk észrevehetővé válnak.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-termeszektol-isoptera

A fertőzöttség jelei:

A termesz fertőzés korai észlelése a kulcsa annak sikeres eltávolításához. Az ellenőrzés nagyon alapos kell legyen, mivel a fertőzésnek az első öt évben nincs sok nyilvánvaló tünete a termeszek által okozott pusztulásról; mint a legtöbb alkalommal, akkor nem is fogja tudni, hogy ott vannak. Mégis, itt van néhány jel, amely fertőzésre utalhat:
-megereszkedett padlók;
-lyukak a fában;
-üreges foltok az alapban;
-buborékos vagy repedt festék;
-termesz ürülékek, fa színűek;
-elhagyott termesz szárnyak;
-termesz fészkek, amelyek alapvetően bonyolult alagutak és csövek rendszerei, és megtalálhatók a sárban (föld alatti fertőzés esetén) vagy magában a fában (szárazfa fertőzés esetén).

Néha természetesen szerencsés lehet, hogy magukat a termeszeket vegye észre; ez általában tavasszal történik, amikor a szárnyas termeszek megpróbálnak elmenekülni az ajtókon és ablakokon.
Figyelembe véve ezeket a dolgokat, ellenőrizze az alagsort is, hogy alaposan megvizsgálja a mélyedéseket és az alap- vagy tartógerendákat, fali táblákat és oszlopokat. Ön magával vihet egy zseblámpát és egy csavarhúzót, és elkezdheti csapni a fára. Az üreges hang, amelyet a fa megütésekor hall, azt jelzi, hogy a termeszek alagutak ástak, és a fa veszélybe kerül. Ha a fa könnyen eljut, bizonyos esetekben akár szétesik is, ez egyértelmű jele annak, hogy a termesz fertőzés miatt aggódnia kell.

Távolítsa el az élelmiszer- és menhely forrásokat:

Annak ellenőrzése érdekében, hogy a fertőzés nem terjed-e el, próbáljon meg alkalmazni néhány megelőző intézkedést. Ezt megteheti úgy, hogy eltávolítja az ételt és a menedéket, amely a termeszeket vonzza. Ily módon a jövőbeli termeszek nem fogják vonzónak találni az ingatlanát, és a jelenlegiek sem kedvelik a környezetet, ha nem biztosítja a megfelelő élelmet és menedéket.
Mivel ezek a rovarok szeretik a nedves helyeket, meg kell próbálnia fenntartani egy viszonylag száraz környezetet a házában. Ügyeljen arra, hogy ne legyen szivárgás a ház belsejében és kívül egyaránt, és szereljen be ventilátorokat, hogy a ház egész területén jó légáramlás legyen elérhető, különösen a fürdőszobákban.

Bár szinte lehetetlen a páratartalom szabadon ellenőrzése, a teendő az, hogy a talajban ne legyenek bemélyedések, ahol az esővíz összefolyhat, valamint távolítson el minden talajtakarót a ház körül. A talajtakaró az egyik legnagyobb vonzójuk, ezért ügyeljen arra, hogy ne biztosítsa számukra a lehetőséget, hogy élvezzék a kedvelt környezetet. Zárja le az esetleges repedéseket és réseket, amelyeket a termeszek beltéri meghívás céljából használhatnak, különös figyelmet fordítva a térre, ahol az ajtók és ablakok találkoznak a falakkal, valamint ahol az elektromos vezetékek és csövek belépnek otthonába.

Helyezze a védőket az ajtókra és ablakokra, és tartsa a fát (legyen szó tűzifáról, faágakról, fatörzsekről stb.) távol a háztól. Ha ezt nem tudja megtenni, feltétlenül takarja le teljesen, tartsa szárazon, és tisztítsa meg a kertből származó minden törmeléket, legyen az fa, vagy papír. Rendszeresen tisztítsa meg az ereszcsatorna-rendszert, és tartsa tisztán a bokrokat és cserjéket.

Állapítsa meg a termesz típusát:

Miután észrevette, hogy egy fertőzéssel van dolga, az első lépés, amelyet meg kell tennie, mielőtt bármilyen tevékenységet folytat, meg kell határoznia a termesz típusát, amely megfertőzte az ingatlanát. A termeszeknek öt fő faja van, amelyeket beltérben találhat meg (tölgyfa, páfrány, száraz fa, formás és föld alatti), amelyek közül a leggyakoribbak:
-föld alatti, amely megtalálható az udvar vagy a kert talajában, valamint az otthoni fában;
-többnyire meleg, tengerparti régiókban élnek, és a túléléshez nedvességre van szükségük, ám ezek általában ártanak leginkább a háznak, és általában más, agresszívabb kezelési módszerekre van szükség;
-száraz fa, amely kizárólag a fában található, kevés nedvességgel él és minden környezetben szereti.Miután megállapította ezt, megkezdheti a megfelelő eltávolítási módszerek előkészítését.

Természetes ellenszerek a termeszek ellen:

Mint szinte minden fertőzés esetén, a legegyszerűbb módszer a kártevők csapdázása. A termeszeknek könnyen létrehozhat egy karton csapdát. Egyszerűen nedvesítsen meg egy pár lapos karton csíkot, és helyezze a földre egymás tetejére. Gondoskodjon arról, hogy ezt olyan helyen végezze, ahol látta a termeszeket, vagy ahol a legvalószínűbb, hogy vannak; a legjobb hely erre szinte mindig az alagsor lesz. Mivel a termeszek cellulózból táplálkoznak, vonzódnak a kartonhoz és gyorsan megfertőzik azt; ha ez megtörtént, vigye el biztonságos területre, és égesse el. Ismételje meg a folyamatot annyiszor, amennyire szükséges, és kombinálja azt más módszerekkel is, mivel csak az ilyen csapda nem fogja eltávolítani az összes termeszt, különösen, ha nagy fertőzéssel foglalkozik.

A termeszek kezelésének másik egyszerű módja az, ha napfénynek teszik őket. Mivel a termeszek sötét terekben szaporodnak, a napfény illetve a fény elpusztítja őket. Nyilvánvaló, hogy ez nem lesz hatékony azon a termeszek a esetén, amelyek megfertőzték a ház alapját, de ha van egy fából készült elem vagy egy fából készült bútordarab, amely úgy tűnik, hogy fertőzött, akkor vigye ki a házból, és hagyja ott. A napfény kb. 2-3 napon belül elpusztítja a belsejében lévő termeszeket. Ellenkező esetben, ha esős területen él, ha lehetséges, ugyanolyan ideig fagyaszthatja le a faterméket ugyanazon hatás érdekében.
Száraz fatermeszek esetén fúrhat lyukakat a fertőzött fában, és belsejébe narancsolajat öntethet; ez megsemmisíti a kártevőket, akár közvetlen érintkezés, akár éhezés útján, mivel meggátolja őket, hogy táplálkozzanak a fából. Legyen óvatos, ha ezt használja, mert sok ember allergiás rá.

A biológiai védekezés szempontjából kipróbálhatja a kedvező fonálférgeket, amelyeket egyszerűen megtalálhat online vagy a legtöbb helyi kertészeti áruházban. Ezek kicsi, nem szegmentált férgek, amelyek számos kerti kártevő, köztük a termeszek természetes parazitái. Aktívan keresik a gazda szervezeteket, amelyek ebben az esetben termesz lárvák, és feltárással fertőzik meg őket, és akár 24 órán belül halált okoznak. Ha ezeket a kertben tervezi használni, feltétlenül kora reggel vagy este, napnyugta után ültesse be őket, ha az UV-fény károsítja őket, ezáltal csökkentve azok hatékonyságát. Jelenleg 5 fajta közül választhat. Ha ezeket a kertben tervezi használni, feltétlenül kora reggel vagy este, napnyugta után ültesse be őket, mivel az UV-fény károsítja őket, ezáltal csökkentve azok hatékonyságát. Továbbá, ha nem tervezi a fonálférgek használatát közvetlenül a vásárlás után, akkor azokat a hűtőszekrényben kell tárolja.

A nem ehető építőanyagok használata szintén megoldás egy új ház építésekor. Próbáljon minél kevesebb fát felhasználni, és ha szükséges, előbb kezelje a fát a termeszek ellen, és használjon a számukra kevésbé kívánatos fajtákat, például borókát, cédrust vagy vörös fenyőt. Mivel a termeszek szintén küzdenek a homokos talajon történő áthaladáskor, akadályt hozhatnak létre a ház körül, különösen az alap körül.
Az illóolajok használata szintén használhat, ha kisebb fertőzéssel foglalkozik. A szegfűszeg rügy olaj és a vetiver olaj a legelterjedtebbek, és a házában lévő fa felületének ezen olajokkal történő kezelésével közvetlen védelmet nyújt a termeszek ellen.
Ha föld alatti termeszekkel foglalkozik, eláraszthatja a talajt, ahol a kolónia található. Azonosítsa a fertőzött régiót, ellenőrizve, hogy vannak-e a talajban kicsi iszap csövek, és elárasztja azt, mivel a termeszek nem képesek úszni, és gyorsan elsüllyednek.

Kémiai módszerek a termeszek ellen:

A permetrin por olyan vegyi anyag, amely azonnali eredményeket ad, és hosszabb ideig is hatásos. Hozzáadhat 1 evőkanál permetrint 3-4 liter festékhez, fa lakkhoz vagy tapéta ragasztóhoz, ha bármilyen javítást végez a ház körül, és ez elegendő lesz ahhoz, hogy a termeszek tartósan távol maradjanak, legalább az adott területtől. Ugyanezen elv alkalmazásával a permetrint hozzáadhatja a cementhez is, amelyet padló lerakásához használ, és a ragasztót, amelyet a fa padló lerakásához használ, mivel ez is a termeszeket távol tartja.
A bórsav hatékony kontroll módszerként is alkalmazható a termeszek ellen. Mivel a termeszek elleni fő rovarirtószer környezetbarát megoldás, és főleg por formájában található. Termeszek ellen használva azt általában össze kell keverni propilén glikollal, mielőtt a kezelt fára felhordja. Használhatja por formájában is úgy, hogy elszórja az érintett helyekre. Úgy működik, hogy leállítja a rovar idegrendszerét, kiszárítja azt, ennek eredményeként megöli. Mivel azonban ezt csak a termesszel való közvetlen érintkezés útján lehet elérni, stratégiailag minden helyre el kell helyezni, ahol esetleg látta a termeszeket, vagy ahol biztos benne, hogy élnek. Bent és kint egyaránt használható, és az egyik legegyszerűbb csapda, amelyet létrehozhat, ha egy egyenletes fadarabot, kartont vagy más cellulózt tartalmazó anyagot borít be. Ügyeljen arra, hogy ezeket a helyeket rendszeresen ellenőrizze, és szükség szerint töltse fel a bórsavat.
Noha a fenti módszereket nem ajánlott elszigetelten alkalmazni nagy fertőzés esetén, és előfordulhat, hogy még kicsi esetében sem 100% -ban hatékonyak, ezek nagyon jó módszerek agresszívabb módszerekkel együtt alkalmazni, figyelembe véve, hogy így érheti el a leggyorsabb és leghatékonyabb eredményeket.

Az arzén por használata egy másik hatékony megoldás. Ez megöli a kolónia összes tagját, még akkor is, ha csak egy pár közvetlenül érintkezik vele, annak a ténynek köszönhető, hogy miközben másokkal kölcsönhatásba lépnek, a fertőzött termeszek átadják az arzén-trioxidot a kolóniájukban lévő többi tagnak. Magas toxicitása miatt azonban ez egy olyan vegyszer, amely csak szakemberek számára elérhető, attól függően, hogy hol lakik.

Koncentrált rovarirtó szerek permetezése a termeszek ellen:

A koncentrált rovarirtók a leggyakrabban használt termékek a különféle fertőzések elleni küzdelemben. Kenőcs használata vagy javasolt peszticid permetezése a legjobb módszer az állatoknál rákot okozó atkák elpusztítására.

 

A termeszek ellen használt permetezők:

A kezeléshez szükséges felszerelés attól függ, hogy milyen kártevővel szembeni kezelést végezték, és ha a felület beltéri vagy kültéri. A permetezők segítenek a nehéz helyekre jutó termékek alkalmazásában, és garantálják a megoldás gazdasági alkalmazását.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €97.13

  €82.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  Regular Price: €181.83

  €163.65

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €193.84

  €164.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €1,170.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  Regular Price: €236.63

  €212.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  Regular Price: €25.89

  €20.46

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  Regular Price: €28.91

  €24.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, smallFree Shipping

  425 Classic

  Regular Price: €169.9

  €147.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  Regular Price: €199.9

  €158.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  Regular Price: €80.53

  €64.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  Regular Price: €47.9

  €34.87

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €52.9

  €41.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, smallFree Shipping

  473D

  Regular Price: €137.9

  €114.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, smallFree Shipping

  475

  Regular Price: €174.89

  €139.6

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.48

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  Regular Price: €71.28

  €57.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  Regular Price: €71.28

  €57.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €120.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €96.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €114.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €302.27

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  Dispatch in 14 days

  3552 RS125

  Regular Price: €140.05

  €119.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.53

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3270P Profi Plus

  €125.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €317.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, smallFree Shipping

  435 Classic

  Regular Price: €189.9

  €151.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, smallFree Shipping

  475 Comfort

  Regular Price: €205.91

  €141.46

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €65.12

  €61.86

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €30.48

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €10.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  Regular Price: €201.81

  €191.72

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger 458 - 10, smallFree Shipping

  458

  Regular Price: €79.9

  €67.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €143.84

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 1, small

  3132FO Foamer

  €23.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  €341.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  €341.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  Regular Price: €17.7

  €14.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3132Gr Bugsi 360

  €17.52

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €61.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  Regular Price: €112.9

  €101.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  Dispatch in 15 days

  3595F Inox Plus

  €284.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €585.34

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €88.11

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €111.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €36.6

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €337.72

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • BG Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  Dispatch in 21 days

  N74-CC-18-RG

  €399.84

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • BG Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.41

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, small

  3591PC

  Regular Price: €275.16

  €247.65

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, small

  3593PC

  Regular Price: €293.63

  €249.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, small

  3598BM

  Regular Price: €434.04

  €347.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  Regular Price: €301.93

  €271.74

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, small

  3618BM

  Regular Price: €461.24

  €369

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, small

  3618P

  Regular Price: €343.24

  €274.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  Regular Price: €19.52

  €17.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  €22.3

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  Regular Price: €89.9

  €62.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  Regular Price: €89.9

  €62.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Accu Star 8

  €168.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €103.79

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €10.38

  €8.82

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer volpitech 7 proton - 2, small

  Volpitech 7 Proton

  Regular Price: €118.88

  €101.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 - 1, small

  Manual Sprayer Solo 201

  Regular Price: €16.95

  €14.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202

  Regular Price: €17.95

  €15.79

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201 C

  Regular Price: €21.96

  €18.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 c - 1, small

  Manual Sprayer Solo 202 C

  Regular Price: €22.96

  €18.14

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 cl - 1, small

  Manual Sprayer Solo 202 CL

  Regular Price: €24.95

  €21.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 260 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 260

  Regular Price: €36.9

  €35.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger manual 211 - 1, small

  Manual Sprayer Solo 211

  Regular Price: €32.9

  €27.31

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 256 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 256

  Regular Price: €63.9

  €53.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 257 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 257

  Regular Price: €69.9

  €58.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 258 - 0, small

  Dispatch in 30 days

  Manual Sprayer Solo 258

  €79.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 303 a cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 303 A Cleaner

  Regular Price: €22.5

  €20.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 303 b cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 303 B Cleaner

  €22.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 304 a cleaner - 1, small

  Manual Sprayer Solo 304 A Cleaner

  Regular Price: €23.95

  €22.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 304 b cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 304 B Cleaner

  €23.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 212 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 212

  Regular Price: €36.9

  €31.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu volpi sprayer fogger manual volpitech 621 - 2, small

  Manual Sprayer VolpiTech 621

  Regular Price: €47.48

  €37.98

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger profi star 3 - 0, small

  Manual Sprayer Birchmeier Profi Star 3

  €256.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5.5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 333 fa vario foam - 0, small

  Manual Sprayer Solo 333 FA Vario Foam

  €68.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 3 - 1, small

  Tech 3

  €14.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu birchmeier sprayer super mcproper plus - 0, small

  Birchmeier Super McProper Plus

  €17.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres

 

A termeszek ellen használt párafúvók:

A párafúvók szintén hasznosak a kezeléshez, mivel nagyon alacsony mennyiségű felhordási mennyiséget használnak terület / egység területre vetítve, ami garantálja a kártevők gazdasági ellenőrzését.

 • makita sprayer pm7651h - 2, small

  PM7651H

  €807.43

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Makita

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer fogger master 452 01 - 1, small

  Master 452-01

  €612.85

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu solo sprayer fogger atomizer 466 evolution - 0, small

  Atomizer Solo 466 Evolution

  Regular Price: €709.89

  €603.41

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 12 litres

Ne feledje, hogy ezeknek a kontroll módszereknek a gyakorisága ismételt alkalmazása nagyon fontos, mivel nem akarja kockáztatni, és újra meg kell küzdenie a fertőzéssel. Sokkal jobb megelőző módszereket is alkalmazni és kezeléseket végezni házában, különösen, ha az éppen fából van építve.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen