Hogyan szabaduljunk meg a rühöktől

hogyan-szabaduljunk-meg-a-ruhoktol-scabies

Bőrbetegségnek van elnevezve a rüh amit az atka parazita okoz. Általában nem emberekben, de házi macskákban és kutyákban, állatállományban, de vadon élő állatokban is megjelenik. Az emlősökben rühet okozó atka parazita, nemzetségének függvényében vagy az állat bőrébe, vagy a szőrtüszőbe ágyazódik be. Az ilyen atkafertőzések az embereken, amelyeket egyébként szőrös emlősökön „rüh” -nek neveznek, ugyancsak rühnek vagy más néven demodikózisnak neveznek.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-ruhoktol-scabies

Az atka okozza ezeket a betegségeket, de ez több alfajjal rendelkezik:
Sarcoptes scabiei var. Bovis
Sarcoptes scabiei var. Canis
Sarcoptes scabiei var. Caprae
Sarcoptes scabiei var. Equi
Sarcoptes scabiei var. Hominis
Sarcoptes scabiei var. Ovis
Sarcoptes scabiei var. Suis
A Sarcoptes scabiei var. Hominis okozza a rühöt az embereken, és a Sarcoptes scabiei var. Canis a kutyákon okozza a rühöt. Az atkák mindkét alfaja beleásódik a bőrbe, és az atka allergiás reakciója következtében intenzív viszketést okoz, míg a kéreg gyorsan megfertőződik. Az intenzív vakarás miatt a bőr károsodása kutyákban és emberekben egyaránt jelentkezhet. A rüh a leggyakrabban egy fertőzött emberrel emberre való közvetlen bőrkontaktussal terjed, és a zsúfolt életkörülmények, mint például a gyermekgondozási létesítményekben, a csoportos otthonokban és a börtönökben, ezeken a helyeken növekedik a terjedés kockázata. A fertőzött tárgyakkal, például törülközővel, ágyneművel vagy kárpitozott bútorokkal való érintkezés oka lehet a terjedésnek.
Szerencsére az állatrüh nem fertőző az emberekre.

A fertőzöttség jelei:

A rüh fertőzést az atka által okozott intenzív viszketés és felszíni ásás jellemzi. Az atkák által hagyott nyomok gyakran egyenesek, de mivel az emberi gazdaszervezetben csak négy-hat hét után alakul ki az allergiás reakció, késés van a fertőzés bekövetkezése és a viszkető reakció észlelése között. A viszkető kiütés karcolása sebeket okozhat, és még akkor is, ha az atka felszámolása sikeres, a tünetek gyakran egy-néhány héttel később jelentkeznek. A súlyos viszketés folyamatos vakarozáshoz vezethet, amely a fertőzés kialakulásához vezethet.
A kiütés általában az ujjak között, a lábakon, a csuklón, a könyökön, a háton, a fenéken és a nemi szervek külső részén fordul elő. A kiütés okozta viszketés a legrosszabb éjjel, és a meleg fokozza azt. Az első fertőzés esetén a tünetek általában 2–6 héten belül jelentkeznek, és ha korábban is fertőzödött, akkor a fertőzés jelei gyorsabban jelentkezhetnek, a fertőzés után több napra is.
A kérges rüh olyan betegségtípus, amely elsősorban az alacsony immunrendszerű embereket érinti, mint például a HIV-ben vagy rákban szenvedőket. Ezek az atkák egyre sokszínűbbé válnak, eloszlanak a gazdaszervezet testén, így pikkelyes kiütésekké válnak, enyhe viszketést okoznak és vastag bőr kéreg jelentkezik a helyükön. Az ilyen típusú rühhel fertőzöttek fertőzőebbek, mivel az atkák száma nagyobb.
Kutyáknál a fertőzés ugyanolyan, a bőrön áthaladó atkák miatt, allergiás reakció jön létre, ami viszketést okoz. Mivel a kutyák nem tudnak ellenállni az érintett területek vakarásának és megharapásának, a bőr könnyen károsodhat. A könyököket és a füleket érintik az első sorban, és a hajhullás is lehet ennek a bőrbetegségnek a következménye. A sarcoptic mange diagnózis gyakran a tünetekre épül, nem pedig az atkák jelenlétének tényleges megerősítésére.

Megszabadulni a rühtől:

A rühtől való megszabaduláshoz kapcsolatba kell lépnie egy dermatológussal, aki megfelelően diagnosztizálhatja a betegséget és előírhatja a megfelelő kezelést. A rühöt kezelő gyógyszer csak az orvos által felírt recepttel kapható, ezért feltétlenül látogasson el orvoshoz a fertőzés első jeleinél.
A kezeléseket nemcsak a fertőzött személyre, hanem a gazdaszervezettel érintkezőkre is alkalmazni kell. Még akkor is, ha még nem látszanak a fertőzés jelei, de kapcsolatba került egy fertőzött emberrel, a kezelésre szükség van, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy megelőzze a hetekkel később előforduló bármely kitörést.
A legtöbb gyógyszert a rüh ellen közvetlenül a bőrre kell tenni, általában a nyaktól a lábujjig, és a legjobb alkalom a lefekvés ideje, és reggel amikor felébred, mossa le. Ilyen módon az éjszaka megnyugtatják őket és a viszketés lecsillapodik. Mielőtt bármelyik kezelést elvégezné, zuhanyozzon, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a bőr tiszta, és szárítsa le egy friss, tiszta törülközővel. A gyógyszernek a bőrére hagyásának időtartama a terméktől és az orvos utasításaitól függ, de ezek többségét legalább 8 órán át kell használni.

A leggyakoribb gyógyszerek, amelyeket fel lehet használni a rüh ellen a következők:
-5% permetrin krém, amely biztonságos az 1 hónapos gyermekek és a terhes nők számára;
-25% benzil-benzoát-krém;
-10% kén kenőcs;
-10% krotamiton krém;
-1% lindán krém.

A fertőzés mértékétől függően és ha fertőzés kialakult, vagy nem, más gyógyszereket is használhat, főleg antihisztaminokat, hogy visszaszorítsák a viszketést, segítsenek aludni, megtisztítsák a fertőzést, vagy enyhítsék a duzzanatot és a bőrpírt. A hideg vízben való áztatás néha segíthet a bőrkiütés okozta viszketés enyhítésében.
Feltétlenül kövesse a bőrgyógyász által adott összes utasítást, mivel a bőr gyakori kezelése a legrosszabb kiütéseket és viszketést is okozhat.
Lehetséges, hogy a kezelés első napjaiban úgy tűnik, hogy a kiütés és a viszketés romlik, de ennek oka a gyógyszernek az atkákra gyakorolt hatása. Ha 4 héten belül a bőr nem gyógyult meg, és a fertőzés jelei nem tűntek el, forduljon újra orvosához.
A rüh elleni természetes kezelésekhez illóolajokat használhat, mint például a neem, a szegfűszeg, a teafák,a rozmaring vagy az ánizsmag-olajok. Azt mondják, hogy rovarirtó hatással bírnak, és segítenek az atkák elpusztításában és a viszketés enyhítésében is. A neem olaj megakadályozza az atkák növekedését és szaporodását, a szegfűszeg-olaj a sügető hólyagok kiszáradását okozza, a rozmaring-olaj segít a fájdalom csökkentésében és megakadályozza a fertőzések kialakulását, a teafa olaj segít az érintett bőr gyógyításában.
Mivel az atkák emberi bőr nélkül néhány napig életben maradhatnak, mindenképpen mossa ki a ruhákat, lepedőket, paplanokat, takarókat, törölközőket és egyéb tárgyakat, hogy elkerülje a rüh kialakulását. Mindent mosson meg a mosógépben, a lehető legmelegebb ciklus felhasználásával, a ruháit a szárítóban, a legforróbb beállítás használatával szárítsa, vagy olyan tárgyak esetén, amelyeket nem lehet mosni, zárja le egy műanyag tasakban legalább egy hétig. Ugyanez a megközelítés érvényes a kitömött állatokra, kefékre, fésűkre, cipőkre, kabátokra, kesztyűkre, sapkákra, köpenyekre, nedves ruházatra. Mindent, ami a fertőzött emberrel érintkezésbe került, naponta meg kell tisztítani, és azokat a dolgokat, amelyek nem kerültek érintkezésbe, biztonságos távolságban kell tartani, amíg a fertőzés el nem múlik. Ügyeljen arra, hogy minden szőnyeget, padlót és kárpitozott bútort is porszívózzon fel, hogy az atkák innen is távolítsa el.
Fertőtlenítőszerrel kell tisztítania a padlót és a fürdőszoba felületeit, mivel ez eltávolítja az atkák esetleges rejtekhelyeit.

Megszabadulni a szarkopikus rüh-tól:

A kutyákban a rüh könnyen átvihető az egyik gazda szervezetből a másikba, és a bőrbe ömlő atkák, ugyan úgy mint az emberben előforduló rüh. A deodektikus rüh atkák általában anyától kölykökhöz kerülnek, és egész életében ez általában nem érinti a kutyát soha. A atka lokalizált típusa 2-3 zárt területen fordul elő, és elszigetelten marad. Az általános demodektikus rüh atkák azonban a nagyobb bőrfelületeket vagy a kutya egész testét érintik. A rüh ez formája a sérült immunrendszer, örökletes probléma, endokrin probléma vagy más kutya esetleges egészségügyi problémáinak jeleként is megjelenhet.
A demodektikus rüh tünetei a hajhullás, a kopasz foltok, a rágcsálások és a fekélyek, míg a szarkofikus rüh intenzív viszketést is okozhat, és bőrpír, bőrpácok és hegek kialakulását idézheti elő, amelyekkel a kutyák intenzíven küzdenek meg. A leggyakrabban érintett helyek a kutya füle, könyöke, arca és lábai, de az egész testre gyorsan terjedhet.
Kutyáknál a szarkofikus rüh tünetei általában körülbelül egy héttel a fertőzést követően alakulnak ki. A kutya nyugtalanná válhat, és kétségbeesetten karcolhatja magát, mielőtt a pikkelyes, kopasz foltok jelennek meg az arcán, könyökén, fülein és lábain. Ha nem kezeli azonnal, a mange elterjedhet a kutya egész testében, és ellenállóvá válik a kezelésnek.
Ha a kutyánál a fertőzés ezen jeleinek bármelyikét észleli, el kell vinnie az állatorvoshoz, hogy megkapja a megfelelő kezelést. A 18 hónaposnál fiatalabb kölyök kutyák hajlamosak lokalizált demodektikus rüh kialakulására, amely gyakran önmagában tisztul meg, míg az idősebb kutyák hajlamosak az általános demodectic rüh kifejlesztésére. A kutya szenvedésétől függően a kezelést orálisan, injekcióval, vagy a bőrre alkalmazva sampon mosással lehet beadni. Parazitaellenes gyógyszereket, valamint viszketést, gyulladást és másodlagos bőrfertőzéseket enyhítő gyógyszereket is kaphat. Az összes gyógyszert az állatorvos utasításai szerint kell alkalmazni, gyakran megismételve, bizonyos kezelések mérgezővé válhatnak. Nem számít, milyen típusú kezelést ír elő az állatorvos, el kell különítenie kutyáját másoktól, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább. Ügyeljen arra, hogy a kutyát meleg és biztonságos helyen tartsa, és biztosítson neki ágyneműt, játékokat, vizet és ételt, amíg elszigetelten tartózkodik. Védje magát kesztyű viselésével, amikor a kutyája kezelését végzi, de ügyeljen arra is, hogy lépjen kapcsolatba vele és vigye sétálni, hogy az elszigeteltség ne rémítse meg.
Feltétlenül mossa meg vagy cserélje le az ágyneműt és a tárgyakat is amik a fertőzött kutyával érintkeztek. Fontos, hogy mossa ki a nyakörvét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az atka nem rejtőzik rajta, és később ismét nem fertőzi meg a kutyáját. Használjon szappant, fehérítőt és forró vizet, amikor ezeket az elemeket mossa, és próbálja meg minden nap megtisztítani az ágyneműt.

Koncentrált rovarirtó szerek permetezése a rühök ellen:

A koncentrált rovarirtók a leggyakrabban használt termékek a különféle fertőzések elleni küzdelemben. Kenőcs használata vagy javasolt peszticid permetezése a legjobb módszer az állatoknál rákot okozó atkák elpusztítására.

 • eu ceva insecticide neostomosan 5 ml - 2, small

  Neostomosan, 5 ml

  €3.3

   Odor:

  • strong irritant

   Manufacturer:

  • Ceva

   Get rid of:

  • Fleas,
  • Lice,
  • Sarcoptic Mange Scabies,
  • 1 more

Az állatorvos által felírt megfelelő gyógyszereken kívül van néhány olyan otthoni gyógyszer, amely segíthet a kölyökkutyáknak és kutyáknak az atka csípés által okozott kellemetlen fájdalom és duzzanat terén. Íme néhány felhasználható:
-joghurt: tegyen két evőkanál tiszta joghurtot az érintett bőrre, különösen a fülre;
-méz: tegyen közvetlenül az érintett bőrre, de ne felejtse el éjszaka letörölni, mivel lehetővé teszi, hogy a kutyát más rovarok, például hangyák vagy szúnyogok megharapják;
-főzőolaj: tegyen néhány cseppet közvetlenül az érintett bőrre, ez segíthet a viszketésben és az irritációban azáltal, hogy enyhíti a viaszos lerakódásokat és megöli az atkákat;
-almaecet: tegyen egy evőkanál pasztörizálatlan almaecetet a kutya étkezéséhez;
-szappanos víz: enyhe szappan és meleg víz keverékével mossa le kutyáját; a szappan lúgos jellege megakadályozza az atka elterjedését azáltal, hogy megöli őket;
-citrom: szeleteljen egy citromot, forralja fel vízben, és hagyja, hogy egy éjszakán át ázni; ezután enyhe szivaccsal vigye fel az oldatot az érintett bőrre;
-citrom-fokhagyma öblítés: használjon 30 – 40 apróra vágott fokhagyma-gerezdet, 6 vagy annál több citromhéjat és 1 teljesen apróra vágott citromot; adjon hozzá körülbelül 4 liter vizet és forralja fel a keveréket; hűtés után tegye az érintett bőrre; használja ezt legalább 10 napig;
-aloe vera tea: ez megöli a parazitákat és meggyógyítja a sebet, valamint megkönnyebbülést kínál; ugyanilyen hatás elérésére használhat sárga dokkoló teát és körömvirág teát is;
-Margosaolaj;
-hidrogén-peroxid és borax: keverje össze az 1% -os hidrogén-peroxid-oldatot a borax-porral és a vízzel, ügyelve arra, hogy az alaposan feloldódjon, mielőtt közvetlenül az érintett bőrre teszi; mossa le a kutyáját hetente egyszer legalább 2 hétig a keverékkel, emlékezve arra, hogy ne törölje szárazra; Felhívjuk figyelmét, hogy a borax betegséget okozhat a kutyájának, ha lenyeli, ezért használja a nyakörvet, hogy megakadályozza a bőr nyalását.
Mivel a rüh az intenzív karcolás miatt sok stresszt okozhat, ezért a kutyájának rossz kedve lehet a kezelés alatt, amely 2-3 hétig is tarthat, ügyeljen arra, hogy jó kezelésekkel szolgáljon fel, és segítse nyugodt maradni a fürdés ideje alatt és után is. Kezelje a kutyájával érintkezésbe kerülő többi állatot is, és vigye mindegyiket rendszeres ellenőrzésre, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a mange nem tért vissza.

A rühök ellen használt permetezők:

A kezeléshez szükséges felszerelés attól függ, hogy milyen kártevővel szembeni kezelést végezték, és ha a felület beltéri vagy kültéri. A permetezők segítenek a nehéz helyekre jutó termékek alkalmazásában, és garantálják a megoldás gazdasági alkalmazását.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €94.93

  €80.68

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  Regular Price: €177.68

  €142.15

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €195.54

  €166.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €1,180.96

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  Regular Price: €231.28

  €208.15

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • stihl sprayer sg 31 - 2, small

  Dispatch in 3 days

  SG 31

  €40.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu stihl sprayer fogger sg 21 - 6, small

  Dispatch in 2 days

  SG 21

  €29.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 3 litres
 • eu stihl sprayer sg 71 - 7, small

  Dispatch in 3 days

  SG 71

  €113.3

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  Regular Price: €19.91

  €16.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  Regular Price: €22.28

  €18.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 408 - 5, small

  Dispatch in 7 days

  408

  €19.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 409 - 3, small

  409

  Regular Price: €24.48

  €18.36

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, smallFree Shipping

  425 Classic

  Regular Price: €132.08

  €105.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  Regular Price: €158.07

  €126.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  Regular Price: €80.53

  €64.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer 457 - 4, smallFree Shipping

  457

  Regular Price: €55.25

  €46.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  Regular Price: €38.76

  €31.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €42.32

  €33.86

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, smallFree Shipping

  473D

  Regular Price: €107.79

  €86.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, smallFree Shipping

  475

  Regular Price: €136.12

  €108.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.33

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi sprayer tech 2 - 1, small

  Tech 2

  €10.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  Regular Price: €63.8

  €51.04

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  Regular Price: €61.15

  €48.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €83.3

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €66.93

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €78.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • mesto sprayer 3594p resistant plus - 1, small

  3594P Resistent Plus

  €269.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €304.1

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  3552 RS125

  Regular Price: €140.9

  €119.76

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.7

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3270P Profi Plus

  €126.53

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €319.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, smallFree Shipping

  435 Classic

  Regular Price: €141.93

  €113.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, smallFree Shipping

  475 Comfort

  Regular Price: €162.49

  €130

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €65.69

  €62.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €30.74

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €9.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  Regular Price: €203.59

  €193.41

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger 458 - 10, smallFree Shipping

  458

  Regular Price: €63.13

  €50.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €144.7

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 1, small

  3132FO Foamer

  €24.04

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  Regular Price: €344.05

  €240.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  Regular Price: €344.05

  €240.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  Regular Price: €17.8

  €14.24

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  3132Gr Bugsi 360

  €17.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €61.7

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  Regular Price: €97.03

  €77.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  3595F Inox Plus

  €286.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €590.48

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €86.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer 404 - 1, small

  404

  Regular Price: €11.19

  €8.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €86.82

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €36.93

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu solo sprayer fogger 460 li - 1, small

  460 Li

  Regular Price: €29.4

  €22.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  Dispatch in 59 days

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €356.14

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  Dispatch in 14 days

  N74-CC-18-RG

  €499.76

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, small

  3591PC

  Regular Price: €276.83

  €249.15

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, small

  3593PC

  Regular Price: €295.41

  €251.09

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, small

  3598BM

  Regular Price: €436.67

  €349.34

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  Regular Price: €303.75

  €273.38

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, small

  3618BM

  Regular Price: €464.04

  €371.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, small

  3618P

  Regular Price: €345.33

  €276.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  Regular Price: €19.52

  €15.61

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  Regular Price: €22.97

  €18.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  Regular Price: €85.89

  €60.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  Regular Price: €85.89

  €60.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Accu Star 8

  €170.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €104.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €10.47

  €7.33

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer volpitech 7 proton - 2, small

  Volpitech 7 Proton

  Regular Price: €123.52

  €92.64

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201

  Regular Price: €15.35

  €13.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202

  Regular Price: €16.37

  €13.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201 C

  Regular Price: €16.56

  €14.08

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 C

  Regular Price: €20.49

  €17.42

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 cl - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 CL

  Regular Price: €22.55

  €19.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 211 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 211

  €30.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 257 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 257

  €55.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 212 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 212

  €33.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu volpi sprayer fogger manual volpitech 621 - 0, small

  Manual Sprayer VolpiTech 621

  Regular Price: €45.46

  €36.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger profi star 3 - 0, small

  Manual Sprayer Birchmeier Profi Star 3

  €259.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5.5 litres

 

Ködképzők a rühök ellen:

A hideg ködképzők magas légnyomást használnak a ködképző folyadék apró részecskékké történő permetezésére. ULV ködképző néven is ismertek, és a termikus ködképzőktől eltérően nem használnak hőt a ködképző folyadék párologtatásához.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €94.93

  €80.68

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  Regular Price: €177.68

  €142.15

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €195.54

  €166.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €1,180.96

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  Regular Price: €231.28

  €208.15

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • stihl sprayer sg 31 - 2, small

  Dispatch in 3 days

  SG 31

  €40.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu stihl sprayer fogger sg 21 - 6, small

  Dispatch in 2 days

  SG 21

  €29.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 3 litres
 • eu stihl sprayer sg 71 - 7, small

  Dispatch in 3 days

  SG 71

  €113.3

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  Regular Price: €19.91

  €16.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  Regular Price: €22.28

  €18.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 408 - 5, small

  Dispatch in 7 days

  408

  €19.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 409 - 3, small

  409

  Regular Price: €24.48

  €18.36

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, smallFree Shipping

  425 Classic

  Regular Price: €132.08

  €105.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  Regular Price: €158.07

  €126.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  Regular Price: €80.53

  €64.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer 457 - 4, smallFree Shipping

  457

  Regular Price: €55.25

  €46.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  Regular Price: €38.76

  €31.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €42.32

  €33.86

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, smallFree Shipping

  473D

  Regular Price: €107.79

  €86.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, smallFree Shipping

  475

  Regular Price: €136.12

  €108.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.33

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi sprayer tech 2 - 1, small

  Tech 2

  €10.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  Regular Price: €63.8

  €51.04

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  Regular Price: €61.15

  €48.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €83.3

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €66.93

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €78.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • mesto sprayer 3594p resistant plus - 1, small

  3594P Resistent Plus

  €269.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €304.1

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  3552 RS125

  Regular Price: €140.9

  €119.76

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.7

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3270P Profi Plus

  €126.53

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €319.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, smallFree Shipping

  435 Classic

  Regular Price: €141.93

  €113.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, smallFree Shipping

  475 Comfort

  Regular Price: €162.49

  €130

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €65.69

  €62.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €30.74

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €9.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  Regular Price: €203.59

  €193.41

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger 458 - 10, smallFree Shipping

  458

  Regular Price: €63.13

  €50.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €144.7

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 1, small

  3132FO Foamer

  €24.04

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  Regular Price: €344.05

  €240.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  Regular Price: €344.05

  €240.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  Regular Price: €17.8

  €14.24

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  3132Gr Bugsi 360

  €17.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €61.7

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  Regular Price: €97.03

  €77.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  3595F Inox Plus

  €286.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €590.48

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €86.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer 404 - 1, small

  404

  Regular Price: €11.19

  €8.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €86.82

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €36.93

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu solo sprayer fogger 460 li - 1, small

  460 Li

  Regular Price: €29.4

  €22.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  Dispatch in 59 days

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €356.14

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  Dispatch in 14 days

  N74-CC-18-RG

  €499.76

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, small

  3591PC

  Regular Price: €276.83

  €249.15

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, small

  3593PC

  Regular Price: €295.41

  €251.09

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, small

  3598BM

  Regular Price: €436.67

  €349.34

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  Regular Price: €303.75

  €273.38

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, small

  3618BM

  Regular Price: €464.04

  €371.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, small

  3618P

  Regular Price: €345.33

  €276.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  Regular Price: €19.52

  €15.61

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  Regular Price: €22.97

  €18.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  Regular Price: €85.89

  €60.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  Regular Price: €85.89

  €60.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Accu Star 8

  €170.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €104.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €10.47

  €7.33

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer volpitech 7 proton - 2, small

  Volpitech 7 Proton

  Regular Price: €123.52

  €92.64

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201

  Regular Price: €15.35

  €13.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202

  Regular Price: €16.37

  €13.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201 C

  Regular Price: €16.56

  €14.08

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 C

  Regular Price: €20.49

  €17.42

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 cl - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 CL

  Regular Price: €22.55

  €19.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 211 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 211

  €30.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 257 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 257

  €55.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 212 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 212

  €33.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu volpi sprayer fogger manual volpitech 621 - 0, small

  Manual Sprayer VolpiTech 621

  Regular Price: €45.46

  €36.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger profi star 3 - 0, small

  Manual Sprayer Birchmeier Profi Star 3

  €259.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5.5 litres

Ködképzők, amelyeket a Sarcoptic Mange és a rüh elleni védekezéshez lehet használni:
A hideg ködök hideg permetezési módszereket alkalmaznak, amelyek általában a magas légnyomás használatával aprítják el a ködképző folyadékot apró részecskékké. Az ULV ködképző néven is ismertek, a termikus ködképzőktől eltérően nem használnak hőt a ködképző folyadék elpárologtatásához.

Mivel úgy a rüh, mind a Sarcoptic rüh meglehetősen nehéz betegség, és a beteget legalább két hétig kezelni kell, ezért a megelőző intézkedések nagyon fontosak emberek és kutyák esetében is. Ha az egyik családtagnak van rühe, mindenképpen kezelje, hogy megakadályozza a betegség kialakulását másokban is, ügyeljen arra, hogy alaposan tisztítsa meg a ruházatot és az ágyneműt, valamint távolítsa el a szőnyeget és a bútorokat, és tartson magas szintű higiéniát a házban. Kerülje el a fertőzött személyekkel vagy az esetlegesen megérintett tárgyakkal való érintkezést, és állon készen a fertőzés jeleinek korai felismerésére, hogy kezelést kapjon, amint a fertőzés látható.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen