Hogyan szabaduljunk meg a mosómedvéktől

hogyan-szabaduljunk-meg-a-mosomedvektol-procyon

Az egész Amerikában elterjedt, a mosómedve az egyik legzavaróbb károsító. Megtalálhatók külvárosi területeken, vidéki házak közelében de akár a városban is. Képesek a kertekben támadni és megsemmisíteni a zöldségeit, vagy csak sok rendetlenséget okozhatnak azáltal, hogy átkutatják a kukákat. Mivel nagyon nagy gyorsasággal és kitartással rendelkeznek, az általuk okozott pusztítás meglehetősen súlyos, ezért használni kell azokat a módszereket, amelyekkel elriasztják őket az ön tulajdonából. Mivel ezek nagyon alkalmazkodó lények, ha ezekkel a kritikusokkal foglalkoznak, akkor komplex tömböt vagy elrettentési módszereket kell használnia, hogy minden olyan példányt lefedjenek, amelyek általában lehetővé teszik számukra, hogy szabadon barangolhassanak az ingatlanán. Gyors mászók, amelyek könnyen bejuthatnak a tetőtérbe, elektromos vezetékeket rághatnak, palackokat, üvegeket és ajtókat nyithatnak, és nagyon intelligens lények, akiket nem lehet becsapni.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-mosomedvektol-procyon

Módszerek a mosómedve elriasztására az ingatlanáról:

A legfontosabb lépés, amelyet meg kell tennie mindenféle kártevőtől való megszabaduláskor, az összes esetleges élelmiszer- és menedékforrás eltávolítása. Ez barátságtalanná teszi az ingatlanát, és kis szerencsével áthelyezik magukat anélkül, hogy kellene aggódnia bármilyen más taszító módszer miatt:
-Tartsa tisztán a szemeteseket, és vegyen fel minden törmeléket az udvarából;
-Tartsa a megtelt konténert a garázsban, és inkább reggel szállítsa ki;
-Helyezzen szorosan illeszkedő fedelet a szeméttárolóra. Ha mosómedve eltávolítja a fedelet a szemetesbe való bejutáshoz, használjon nagy teherbírású bungee-kábelt a doboz tetején;
-Kerülje el a háziállatok maradék táplálékának kívül hagyását;
-Ha gyümölcsfái vannak, távolítson el minden gyümölcsöt a földről;
-Fedje le a komposzt csomokat, hogy megakadályozza a mosómedve táplálkozását az élelmiszer maradékból;
-Távolítson el minden nyílt vizet az udvaráról;
-Ügyeljen arra, hogy a piknik asztalon és -széken (vagy bármi másban kívül) ne legyenek morzsák, amikor éjszaka bevonulnak a házba;
-Tárolja a szemetest beltérben vagy a garázsban, ha elmegy hosszabb időre;
-Ha hús van vagy nagyon csábító ételek vannak a kukában, mindig dupla műanyag tasakba kell dobni, mielőtt a szemetesbe dobná. Tehet egy kis fehérítőt vagy erős tisztítószert a táska külső oldalára is, mielőtt azt a szemetesbe helyezné.
-Ha mosómedve fészket talál, akkor erős fényt vagy ammóniás illatú rongyokat helyezhet a közelébe, mivel ez el fogja távolítani őket;
-Győződjön meg arról, hogy az esővíz vezeték a háztól és az ingatlan más területétől elirányítja a vizet, hogy a víz ne gyűljön össze;
-Ha van halastava, akkor huzalhálóval fedje le;
-Ha a madáretetői vonzák a mosómedvéket, akkor hagyja abba ezek használatát.

Szerves riasztók a mosómedvék ellen:

Mivel a mosómedve nem szereti az ammónia illatát vagy a molygolyókat, használhatja ezt a kettőt udvarának és otthonának védelme érdekében. Ha ammóniába vagy molygolyóba átitatott rongyokat helyez el akár az odvukba, akár az odú bejáratához, akkor becsaphatja a mosómedvéket, hogy fészkeik szennyeződtek, és át kell helyezni őket. Mivel általában tiszta lények, amelyek nem használják az odvukat mint toilet, az ammónia szaga, amely hasonlít a vizeletre, zavarja őket, és már nem fogják használni azt az odút.
Ugyanezen elven felhasználhatja ragadozók vizeletét, például a róka vagy a prérifarkas vizeletét. Ez a mosómedvét elrettentő eszköz a legtöbb sportcikk-üzletben vagy online megvásárolható. Segít becsapni a kártevőket, hogy a ragadozók a közelben vannak, ily módon elriasztja őket. Használhat farkas, vörös hiúz vagy hegyi oroszlán vizeletet is, és permetezheti olyan helyek köré, ahol látta a mosómedvéket.
A molygolyókat tetőtérbe vagy más mászótérbe is be lehet helyezni, ahol látszólag mosómedve jelenik meg, azonban vigyáznia kell, mivel ezek hatással lehetnek a háziállatokra vagy kicsi gyermekekre is, ezért legyen óvatos, amikor azokat használja.
Használhat cayenne-i-paprikát is, mivel az irritálja a mosómedvéket, mivel ezek érzékenyek az erős szagokra. Használhatja spray formájában, keverve vízzel, permetezze a kerti növényekre, bokrokra és cserjékre. Ne felejtse el újra használni, főleg eső után, mivel ez könnyen elmosható.

Más riasztószerek a mosómedvék ellen:

A természetes riasztókon kívül a boltban vásárolt riasztókat granulált vagy folyékony formában is felhasználhatja. Ha az udvarán meghatározott területeket helyezi el őket, és akadályokat képez velük, vagy konzervekbe és madáretetőbe teszi őket, így célzott védelmet nyújtanak és képesek lesznek elriasztani a mosómedvéket, mivel ezek elkerülik a rossz szagú és ízű területeket. A folyékony permeteket főleg szemetes kannákban, szemetes zsákokban, tetőfedő és ereszcsatornákban, kemény felületeken, például a tornácon, növényeken és virágokon, valamint a fákon is lehet használni. A szemcsés anyagok alkalmazhatók kertekben, virágágyásokban, istállókban, padlásokon és mászóterekben, vagy akár mosómedve odúkban. Ezek jobban működnek a sík felületeken, és hatásosak minden éghajlaton, míg a folyékonyek akkor hatékonyak, ha 40 ° F (4 ° C) hőmérsékleten permetezik. A szemcsés riasztók hosszabb ideig tartanak, mint a folyékonyak, bár mindkettőt újból fel kell dolgoznia, különösen heves esőzések után.
Használhat elektronikus riasztókat is, például vízpermettel is, hogy a mosómedvéket távol tartsa. Ha vízszennyezéssel megfélemlíti őket, megszabadíthatja ingatlanát ezektől kártevőktől. Az elektronikus riasztókat bárhol el lehet helyezni az területén, a növényi kertekben, a növények között, talajtakarókon, utakon, virágágyásokon, medenceterületeken, udvarokon / gyepen, szerkezetek közelében, dísztavak mellett, ingatlan bejáratok, szemetes kannák vagy fák közelében. Általában kevés karbantartást igényelnek, környezetbarátok és nagyobb hatékonyságúak, mint a folyékony és szemcsés repellensek.
Más elektronikus eszközök, amelyeket használhat, az árvízi lámpák, rádiók vagy ultrahangos zaj készülékek. Mivel a mosómedve nagyon okos és könnyen hozzászokik az új dolgokhoz, rendszeresen ki kell cserélnie az eszközöket, hogy ne ismerkedjenek egymással, mivel többé nem kerülik el ezet.
A mosómedve távoltartásának másik módja az elkerítés. Lehet, hogy ez nem egy olyan lehetőség, amely vizuálisan vonzó az ön számára, de ez egy gyakorlati lehetőség, amikor a területét meg szeretné védeni a kártevőktől. A legjobb, ha elektromos kerítést használ, mivel a hatékonysága magas. A mosómedve mozgékonysága, intelligenciája és ügyessége miatt a normál kerítés felmászása, alatta ásása vagy akár kapuk nyitása könnyű.

Csapdák mosómedvék ellen:

A csapdákat a rovarok vagy más kártevők populációjának megfigyelésére vagy csökkentésére használják. Használhatók feltérképezés, repülő rovarok, egerek, patkányok, macskák, kutyák, kígyók és egyéb kártevők ellen. A mechanikus csapdák ideálisak, mivel ismételten felhasználhatók.

A mosómedve csapdázása szintén segít megszabadulni tőlük. Ez messze a legjobb módszer a mosómedve gyors eltávolítására a területéről. Ne feledje, hogy a mosómedve csapdázásával és áthelyezésével kapcsolatban először ellenőriznie kell az országának törvényeit, mivel egyes helyeken ez a művelet illegális lehet. Ha erre engedélye van, telepítenie kell az élő csapdát, és a csalit bele kell helyeznie. Mivel opportunista evők és különféle ételekkel étkezhetnek, mégis a magas zsírtartalmú vagy cukortartalmú ételeket részesítik előnyben. A cukros ételeket a legjobb használni a mosómedve-csapdában, mivel nem szeretne más állatot megfogni a mosómedve helyett. A kedvenc csalétek a mályvacukor, a görögdinnye, a csemegekukorica, a mézben vagy cukorral bevont zöldségek, a ropogós szalonna, a nedves macskaeledel, a friss vagy konzerv hal és a főtt zsíros hús. A csali elhelyezésekor óvatosnak kell lennie, mivel ez a lépés kritikus. Nem szeretné, ha a mosómedve csapdába esés nélkül érje el az ételét.
Ne feledje, hogy a csalit úgy rendezze el, hogy vegye figyelembe a csapda típusát. Az 1 ajtós csapdához helyezze a csalit az indítólemez mögé. Ügyeljen arra, hogy a csalit a csapda falaitól távol helyezze el, hogy a mosómedve nem tudja ellopni a csalit kívülről. A 2 ajtós csapdához többféle lehetősége van: a csalit közvetlenül a ravasz mögé helyezheti, eltemetheti a talajba, a ravasz lemeze / csapda alatt.
A csali felhelyezése után rögzítse a csapdát egy téglával vagy egy súllyal a tetejére, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a mosómedve nem kopogtatja meg. A csapda nyomvonalát a csapda felé is létrehozhatja, hogy megbizonyosodjon arról, hogy belép a kártevő. Mindig viseljen kesztyűt. A csapda elhelyezésekor, mert így elkerülheti az illatát, hogy rajta terjedjen, mivel a mosómedve nagyon érzékeny, és elkerülheti a bejutást; és amikor kezeli, mosómedve elkapása után, hogy kevésbé legyen esélye, hogy a mosómedve megsérüljön vagy megharapja, különösen, ha izgatott.

Eltávolítani a mosómedvéket a tetőtérről vagy a garázsból:

A mosómedve szereti a fészket száraz, meleg helyeken, például üreges rönkökön, fúrásokon, fák lyukain és más állatok által elhagyott fészekben rakni. Fokozhatják és eljuthatnak a tetőtérbe is, mivel ez szintén száraz, meleg hely, ahol menedéket találhatnak. Ha sikerül megcsinálni, akkor tönkreteszik a szigetelést, megrágják az elektromos vezetékeket, rombolják el az ablakokat, lyukakat készítenek a falakon, és ott is végezhetik dolgaikat. Mivel bolhákat, keresztezett férgeket és rovarokat is hordozhatnak, ezért a mosómedve házon belüli elhelyezkedése rossz jel. Ha a ház belsejében mosómedvékről van szó, akkor jobb, ha éjszaka cselekszik, amikor kint vannak, élelmet keresni. Amikor mosómedve él a tetőtérben vagy a ház bármely más részén, akkor szinte mindig női mosómedve van, fiókákkal. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a fiókákat és a felnőttet is. Időnként megfélemlítheti a nőstényt, és ez magától hagyja el a fiókáit. Ha eltávolítja az anyát, a mosómedve sok mérföldes út után is kétségbeesett megy vissza a tetőtérbe, hogy gyermekeihez juthasson. Lehet, hogy visszateszi, vagy kudarcot vall, és akkor a fiatalokkal kell foglalkoznia, akik sírni fognak, sérüléseket okoznak és esetleg meghalnak is, ha nem tudják elérni őket, és kézzel eltávolíthatják őket. Ha nem biztos abban, hogy fészek üres, telepíthet erős fényeket és rádiókat, amelyek elriasztják az egész mosómedve családot.
Ellenkező esetben, ha biztos benne, hogy az összes mosómedve elment, akkor elkezdheti alkalmazni a kizárási módszereket. Nyírja meg az összes fát a ház körül, hogy ne férhessenek hozzá a tetőn mászni, megtalálni az általuk létrehozott lyukakat, és megjavítani őket. Zárjon be minden belépési pontot, kivéve egyet, abban az esetben, ha van más mosómedve, amely ki szeretne jutni. Ezenkívül élő csapdát is helyezhet az egyik lyuk elé, hogy ügyeljen rá, hogy elkapja azt.

Több mosómedve elleni védekező termék használata biztosítja a leghatékonyabb védelmet. Mint fentebb már többször említettük, a mosómedve szellemes lény, amely megtalálja az akadályt, amelyet alkalmaz, és könnyen hozzászokhat az ingatlanán végrehajtott változásokhoz. Ezért fontos az összes itt bemutatott taszító módszer keverése, mivel egyikük meg fogja csinálni a trükköt, és megszabadul a mosómedvéktől, ha szerencsés, de ugyanakkor, ha többet használ, biztosan nem fog megbukni.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen