Hogyan szabaduljunk meg a macskáktól

hogyan-szabaduljunk-meg-a-macskaktol-felis-catus

A macskák nem igazán veszélyesek. Nem támadhatják meg az otthont, ahogyan az ágyipoloskák, vagy befolyásolhatják a növényeket, mint néhány madár. Vannak azonban olyan esetek, amikor a macskákat nem üdvözlik a ház körül. Ha macskatulajdonos vagy, akkor a macskától való megszabadulás nem jelent problémát. De ha kóbor macskákkal vagy vadmacskákkal foglalkozik, még a macskatulajdonosok számára is, akkor ártalmas lehet.

Kóbor macskák érintkezésbe kerülhetnek háziasítottával, szaporíthatják és terjeszthetik a betegséget. Támadhatnak is, mivel nem igazán szoktak hozzá az emberi jelenléthez, mint a házimacska. A dühös macskát a testbeszédének megismerésével felismerheti. Egy dühös macska farka magasra van emelve, a füle lapos, a szőre a nyakán fel van emelve, hogy fenyegetőbb megjelenést kapjon, és nagyon hangosan nyávog és feszült a testte – ezek mind jelzik, hogy a macska ideges, félek, kellemetlen állapotban van, és hogy reakciója erőszakos lesz. Különösen a párzási időszakban a macskák nagyon hangosak és feszültek lehetnek, akár háziasítottak, akár kóborok.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-macskaktol-felis-catus

Annak érdekében, hogy megszabaduljon a környéken élő kóbor macskáktól, több lépést kell figyelembe venni.

A kóbor macskák etetésével visszatérnek az ön tulajdonához, és bátorítja a populáció növekedését. Ügyeljen arra, hogy ha hajléktalan macskákat akar táplálékkal ellátni, akkor ezt a házától távol kell megtegye. Ha kis távolságot helyez el otthona és közöttük, csökkenti annak kockázatát, hogy egy macska mindig táplálékra térjen vissza, vagy akár több macskát gyűjthessen az ajtó lépcsőjénél.
Ügyeljen arra, hogy távolítson el minden alternatív élelmiszerforrást. Ha biztosítja, hogy a kukája nincs túl tele, és hogy szorosan illeszkedő fedele van, biztosíthatja azt, hogy a macskák nem férnek hozzá más táplálékforráshoz.

Az étel mellett a macskák menedéket is keresnek; meleg, száraz helyet, ahol aludhatnak. Ügyeljen arra, hogy ne biztosítson ilyen helyet betelepedésükhöz, mivel továbblépnek, ha nem találnak megfelelő menedéket. Kerítse le a tornác vagy fedélzet alatti területet, és ellenőrizze, hogy a fészer ajtaja szorosan zárva van-e. Fedje le az esetleges kicsi nyílásokat tornácok, fedélzetek vagy alapok alatt. Ügyeljen arra is, hogy az ajtókat és ablakokat zárva tartsák, mivel a macskák is inkább melegebb, biztonságosabb helyre szállítják macskáikat, és meglepetésed lehet, ha egy teljes fiatal almot találnak a szekrényben. Ne felejtse el ellenőrizni azokat a területeket, ahol macskák gyűléseit látja, mivel ez valószínűleg egy megtalált menhely közelében található.

Riasztók a macskák ellen:

A riasztók nagyban támaszkodnak arra, hogy szigorúan kellemetlen érzéseket keltsenek az állatok vagy rovarok számára, amelyeknek szánják őket, akár a természetes ragadozó tulajdonságainak utánozása, akár pedig a kártevő egyszerű eltávolítása révén.

Természetes riasztószerekkel elriaszthatja a macskákat az ingatlanától. A kutya birtoklása segít ebben, mivel ezeknek a természetes ellenségeknek a látása és hangja miatt a macskák elhagyják az ingatlanát. Ha más megközelítést szeretne, telepíthet a kertjébe és az udvarra mozgásérzékelő sprinklereket is. Mivel a macskák nem szeretik a vizet, akkor ki fognak maradni a víztartománytól, és már nem befolyásolják a kertjében található virágokat és növényeket.
A paprikát a tömlő körül is meghintheti, mivel a macskák érezni fogják a fűszeres mancsukat, miközben nyalják azt, és megtanulják elkerülni azt a helyet, amely ezt okozta. A macskák különösen nem szeretik a citrus illatát, így a narancs és a citromhéjat használhatják, hogy távol tartsák őket.

Csapdák a macskák ellen

A csapdákat a rovarok vagy más kártevők populációjának megfigyelésére vagy csökkentésére használják. Használhatók csuszó, repülő rovarok, egerek, patkányok, macskák, kutyák, kígyók és egyéb kártevők ellen. A mechanikus csapdák ideálisak, mivel ismételten felhasználhatók.

Vadon élő vagy kóbor macskák elfogásához használhat erre tervezett ketreceket. Helyezze a csapdát olyan helyre, ahol a macskák rendszeresen táplálkoznak, és takarja le egy takaróval, és fogja meg a macskát tonhallal, szardíniával vagy macskaeledellel. Vigye a macskát állatorvoshoz, hogy kiherélje. Ez egy humánus módszer arra, hogy megakadályozzuk a helyi macskapopulációk szaporodását és ellenőrzését. Tudja meg, hogy ha egyszer elviszi a macskát az állatorvoshoz, akkor azután Ön lesz a felelős. Készüljön fel, hogy hazavigye magával, és ellenőrizze, hogy megfelelő-e / meggyógyult-e ahhoz, hogy vadon élhessen, miután az eljárás befejeződött.
Soha ne engedje szabadon magukra sérült vagy érzéstelenített macskákat. Ha elengedi, tegye ezt ugyanabban a környéken. Mivel már sérültnek érzi magát, jobb, ha egy ismerős helyen van. Ugyanakkor a hímek, még akkor is, ha kiherélve voltak, továbbra is arra szolgálnak, hogy idegen hímeket távol tartsanak a kolóniáktól, és így a még nem herélt nőstényeknek nincs esélyük párosodni.

Ha kémiai riasztószereket szeretne használni, akkor választhat egyet olyan rossz szagok alapján, amelyeket a macskák nem szeretnek. Az ilyen kezelést többször meg kell ismételni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a macskák nem akarják-e újra ellátogatni ebbe a területbe. Az ilyen kezelés negatív aspektusa az, hogy egyes macskák megszokhatják a szagát, és ellenállást képesek kiépíteni, így a kezelés már nem használható.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen