Hogyan szabaduljunk meg a kullancsoktól

hogyan-szabaduljunk-meg-a-kullancsoktol-ixodes-ricinus

A kullancsok azért egy kellemetlenek, mivel több betegség hordozók, beleértve a Lyme-kórt is, amely az embereket érintheti, vagy akár másokat, amelyek megölhetik a házikedvenceket. Legyen tudatában annak, hogy a kullancsok színe z fajtájuktól függően változhat. A pókokkal és a skorpiókkal rokonok, mivel ezek az Arachnida osztályba tartoznak, a kullancsok széles körben elterjedtek az egész világon, ám inkább a meleg, párás éghajlatot részesítik előnyben, mivel az alacsony hőmérsékletek gátolják a petesejtből a lárvákba történő fejlődést. Más rovarokkal szemben a kullancsfertőzés jele maga a kullancs. Ha a háztartásában valaki fertőzött, legyen az ember vagy háziállat, a másodlagos tünetek a kullancsok által terjesztett betegségek orvosi tünetei. A Lyme-kórral való fertőzés után az embernek influenzaszerű tünetei lehetnek, és bikaszem alakú vörös kiütés alakulhat ki. Mivel a Lyme-kór tünetei olyan szorosan utánozzák az influenzát, ez a betegség gyakran diagnosztizálatlanul megy végbe, és kezelés nélkül súlyosabb egészségügyi problémákat okozhat.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-kullancsoktol-ixodes-ricinus

Megszabaduljon a házon belüli kullancsoktól:

Mivel a meleg és párás körülményeket szeretik, a rendetlen ház tökéletes környezet a kullancsok számára, hogy abban menedéket találjanak. Leginkább a szabadban élnek, de nem ritka, hogy egy háziállat beviszi őket a házba. Táplálkozás után bárhol elrejtőzhetnek, a legkisebb repedésekben és résekben, mivel a felnőtt kullancsok kisebbek lehetnek, mint a napraforgómag (1 cm-nél hosszabbak, ha vért kaptak), míg a kullancs lárva kevesebb, mint 1 mm. Tehát a legjobb, ha a házát kitakarítja, ne hagyjon tárgyakat vagy ruhákat a padlón, és mindent alaposan tisztítson meg.
Kullancsfertőzés esetén a legjobb, ha a ruhát meleg vízben kimossa, mivel a kullancsok általában piszkos ruhához vagy ágyneműhöz kapcsolódnak. Ha gyanítja, hogy ruhái fertőzöttek, ne hagyja őket a padlón. Csak azonnal mossa ki őket, hogy elkerülje a többi ruha szennyeződését.

Ügyeljen arra, hogy alaposan megtisztítsa a házát. Ne hagyjon semmit felfordítva. Tisztítsa meg a polcokat, a ház sarkait a portól, és ügyeljen arra, hogy a padlót is jól megtisztítsak, akár seprűvel, akár rongykoronggal vagy porszívóval. A porszívó különösen fontos, mivel segít a nehezen megközelíthető helyek megtisztításában és a kullancsok összegyűjtésében a ház egész területén. Porszívózható az állat ágyneműje, a repedések a padlón és a falon, az alaplapok és nem csak a padló és a bútorok alatt. A takarítás befejezése után azonnal távolítsa el a porszívót, mivel nem akarja, hogy a kullancsok visszatérjenek.
A beltéri háziállatokat is kezelni kell kullancsok ellen. Különösen a kutyák jelentik a fertőzés forrását, ezért alaposan ellenőriznie kell őket, amikor bekerülnek a házba, mivel ez a leggyakoribb módszer a kullancsok belépésére. Mivel akár a többi fertőzött kutyával való játékból, akár a szabadban a füvön gurulva kullancsokat fognak el, a kutyák vannak a leginkább kitéve ennek a veszélynek.

Fizikailag el kell távolítania a kutyájához kapcsolódott kullancsokat, majd kullancsellenes kezeléssel kell kezelnie háziállatát, amelyet állatorvosától kaphat. A kullancsok hatékony eltávolítása érdekében fogókat vagy csipeszeket kell használnia, és a kullancs teljes eltávolítását egy időben el kell végeznie a fertőzés esélyének csökkentése érdekében. A kullancsot a lehető legközelebb a bőréhez kell megragadnia, hogy a fejét is kihúzza. Ha csak megragadja a kullancs testét, és meghúzza, akkor a nyál vagy vér kerül be a bőrbe, ezáltal növelve a fertőzés és a betegség esélyét. Ügyeljen arra, hogy ne törje össze a rovar testét, mivel ezzel további veszélyes baktériumoknak teheti ki magát. Miután eltávolította, szigetelje le egy fedéllel ellátott palackban, mosson kezet és fertőtlenítse az érintett területet. Választhatja a kullancsriasztó gallér használatát is, amely megakadályozza, hogy ezek a rovarok hozzá tapadjanak a kutyához vagy macskához. Legfeljebb három hónapig használhatóak, mielőtt a kezdik elveszíteni hatásukat, majd ki kell cserélni azokat.

Ne felejtse, hogy a kullancsokat más állatok is bevihetik a házba. Ha bármilyen bejáratánál vagy a tetőtérben élnek madarak vagy denevérek, akkor ezek is kullancs hordozóvá válhatnak, és fészkeikbe, barlangjaikba, odvaiban vagy más lakóterületükbe bevihetik őket.
Az Argasidae családban lévő kullancsokról ismert, hogy behatolnak a szerkezetekbe, ha házigazdát keresnek, így a falon lévő repedések és rések lezárása és annak biztosítása, hogy más belépési pontok, például ajtókeretek és ablakok is le vannak zárva, segíthetnek önnek, hogy kerülje az ilyen helyzetet.

A ház belsejének kezelése nagyon fontos, mivel egy női kullancs egyszerre több ezer tojást tojhat. A proaktív kezelések szintén fontosak, nem csak azok, amelyeket akkor végez, amikor a fertőzés már bekövetkezett. 14 nap elteltével újból fel kell helyezni a rovarirtó termékeket a lefedett területekre, hogy megfékezze az újonnan kikelt kullancsokat.

Megszabadulni a kinti kullancsoktól:

Kinti kullancsok esetén a magas fűben, a bokros területeken és fák közelében találhatók, mivel szeretik a páratartalmat és az árnyékot. Annak elkerülése érdekében, hogy kullancsok kerüljenek az udvarra vagy a kertbe, győződjön meg arról, hogy nem biztosítja számukra a megfelelő menedéket. A legjobb módszer annak biztosítására, hogy a kullancsok elkerüljék ingatlanát, a növényzet rendszeres megnyírása és az udvar megfelelő tereprendezése.
Távolítsa el az összes elhalt levelet, ágat vagy más növényzetet, és távolítsa el az összes olyan szőlőt, amely páratartalmat teremt és nem engedi, hogy a nap beáradjon az udvarára. Ne engedje, hogy a növényzet cölöpjei az udvaron vagy a kertben bárhol felhalmozódjanak, mivel az kullancsok szzeretni fogják. Mivel a kullancsok utálják a napot, ügyeljen arra, hogy amennyire csak lehetséges, nyissa ki az udvarát a természetes napfénynek. Ez kedvezőtlen környezetet teremt számukra, és a kullancsok nem fogják szeretni az ön ingatlanán.

Rendszeresen kaszálja a gyepet, mivel ez nemcsak megfosztja a magas fűtől a kullancsokat, hanem lehetővé teszi a nap belépését és az esedékes reggeli párolgást, ezáltal a terület kevésbé lesz párás. Ügyeljen arra, hogy ha van háziállata, akkor a hely, ahol általában játszik, tiszta legyen a növényzet törmeléktől. Ha kutyája szeret lehullott leveleken gurulni, akkor nagy esély van arra, hogy hamarosan kullancsa legyen. Azt is figyelembe kell vennie az otthona körüli területeken, ahol a vadon élő vagy kóbor állatok időt tölthetnek, mivel ők is lehetnek a kullancsok hordozói. A madáretető alapos tisztítása szintén segít, mivel a kullancsok zavartalanul el tudnak fészkelni az etetők alatt.

Rovarirtószerek a kullancsok ellen:

A kullancsok elleni küzdelem bent és kint is kihívást jelenthet. Ezekre a lényekre a természetes védekezési módszerek nem annyira hatékonyak, és a legjobban azokat a peszticideket használják, amelyek közvetlenül a kullancsokat célozzák meg. Az egyetlen természetes illóolaj, amely működhet, a neem olaj. Széles spektrumú, szerves taszító szer, amely megállítja a kártevő rovarok növekedését és fejlődését, és étvágy csökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.
Egyébként a talált kullancsok fizikai eltávolítása és a ház alapos tisztítása után peszticid kezelést kell alkalmaznia, nem csak bent, hanem kint is. Ez megakadályozza az újabb fertőzés előfordulását, és biztosítja a megmaradt tojások vagy lárvák megszünését is.
A tojások és lárvák kiküszöbölésére diatómaföld is használható. Elszórja otthonának minden olyan területén, ahol a kullancsok megpróbálhatnak menedéket találni, és különösen a háziállat ágyában. A DE megsemmisíti a rovart az exoskeleton levágásával és kiszáradásának előidézésével.
A bórsavat viszont mérgezőnek kell venni, mivel nem olyan szárítószer, mint a DE. Ennek köszönhetően a kullancsok eltávolítása nem túl hatékony. A rovarok általában bórsavport nyelnek le, miközben tisztítják a lábaikat, az antennákat és a szájrészeiket, de ez a viselkedés a kullancsokra nem érvényes.

A koncentrált rovarirtószerek permetezése a kullancsok ellen:

A koncentrált rovarirtók a leggyakrabban használt termékek a különféle fertőzések elleni küzdelemben. Kenőcs használata vagy javasolt peszticid permetezése a legjobb módszer az állatoknál rákot okozó atkák elpusztítására.

A felnőtt kullancsok kiirtásához piretrin-alapú peszticid aeroszol spray-t kell használni, mivel ez elég erős ahhoz, hogy megölje őket. Általában a ház egész területén használható, ezért feltétlenül alkalmazza szőnyegekre és függönyökre, az asztalok, székek és kanapék aljára, és ellenőrizze a címkét, mivel ezek közül a piretrin-alapú aeroszolos spray-k háziállatok körül is használhatóak.

A kullancsok ellen használt permetezők:

A kezeléshez szükséges felszerelés attól függ, hogy milyen kártevővel szembeni kezelést végezték, és ha a felület beltéri vagy kültéri. A permetezők segítenek a nehéz helyekre jutó termékek alkalmazásában, és garantálják a megoldás gazdasági alkalmazását.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €91.75

  €77.99

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  Regular Price: €177.2

  €159.48

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €189.01

  €160.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €1,141.52

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  Regular Price: €223.55

  €201.19

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • stihl sprayer sg 31 - 2, small

  Dispatch in 3 days

  SG 31

  €40.42

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu stihl sprayer fogger sg 21 - 6, small

  Dispatch in 2 days

  SG 21

  €29.51

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 3 litres
 • eu stihl sprayer sg 71 - 7, small

  Dispatch in 3 days

  SG 71

  €113.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  Regular Price: €25.89

  €20.46

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  Regular Price: €28.91

  €24.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 409 - 3, small

  409

  €26.93

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, smallFree Shipping

  425 Classic

  Regular Price: €169.9

  €147.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  Regular Price: €199.9

  €158.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  Regular Price: €80.53

  €64.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  Regular Price: €47.9

  €34.87

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €52.9

  €41.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, smallFree Shipping

  473D

  Regular Price: €137.9

  €114.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, smallFree Shipping

  475

  Regular Price: €174.89

  €139.6

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.48

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  Regular Price: €71.28

  €57.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  Regular Price: €71.28

  €57.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €120.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €96.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €114.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • mesto sprayer 3594p resistant plus - 1, small

  3594P Resistent Plus

  €269.57

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €303.88

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  3552 RS125

  Regular Price: €140.79

  €119.67

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.68

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.78

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3270P Profi Plus

  €126.44

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €318.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, smallFree Shipping

  435 Classic

  Regular Price: €189.9

  €151.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, smallFree Shipping

  475 Comfort

  Regular Price: €205.91

  €141.46

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €63.5

  €60.32

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €29.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €9.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  Regular Price: €196.78

  €186.94

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger 458 - 10, smallFree Shipping

  458

  Regular Price: €79.9

  €67.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €144.61

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 1, small

  3132FO Foamer

  €24.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  Regular Price: €332.56

  €232.79

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  Regular Price: €332.56

  €232.79

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  Regular Price: €17.78

  €14.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  3132Gr Bugsi 360

  €17.61

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €59.64

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  Regular Price: €112.9

  €101.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  3595F Inox Plus

  €286

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €570.76

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €83.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer 404 - 1, small

  404

  Regular Price: €11.19

  €8.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €111.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €35.69

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu solo sprayer fogger 460 li - 1, small

  460 Li

  Regular Price: €29.39

  €22.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €337.72

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  Dispatch in 21 days

  N74-CC-18-RG

  €399.84

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, small

  3591PC

  Regular Price: €276.63

  €248.96

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, small

  3593PC

  Regular Price: €295.19

  €250.91

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, small

  3598BM

  Regular Price: €436.35

  €349.07

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  Regular Price: €303.53

  €273.18

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, small

  3618BM

  Regular Price: €463.71

  €370.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, small

  3618P

  Regular Price: €345.06

  €276.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  Regular Price: €19.52

  €17.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  Regular Price: €22.3

  €17.84

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  Regular Price: €89.9

  €62.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  Regular Price: €89.9

  €62.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Accu Star 8

  €164.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €101.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €10.13

  €7.09

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer volpitech 7 proton - 2, small

  Volpitech 7 Proton

  Regular Price: €118.88

  €101.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201

  Regular Price: €16.95

  €14.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202

  Regular Price: €17.95

  €15.79

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201 C

  Regular Price: €21.96

  €18.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 C

  Regular Price: €22.96

  €18.14

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 cl - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 CL

  Regular Price: €24.95

  €21.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 260 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 260

  Regular Price: €36.9

  €35.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger manual 211 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 211

  Regular Price: €32.9

  €27.31

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 256 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 256

  Regular Price: €63.9

  €53.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 257 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 257

  Regular Price: €69.9

  €58.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 258 - 0, small

  Dispatch in 30 days

  Manual Sprayer Solo 258

  €79.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 303 a cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 303 A Cleaner

  Regular Price: €22.5

  €20.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 303 b cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 303 B Cleaner

  €22.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 304 a cleaner - 1, small

  Manual Sprayer Solo 304 A Cleaner

  Regular Price: €23.95

  €22.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 304 b cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 304 B Cleaner

  €23.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 212 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 212

  €36.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu volpi sprayer fogger manual volpitech 621 - 2, small

  Manual Sprayer VolpiTech 621

  Regular Price: €47.48

  €37.98

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger profi star 3 - 0, small

  Manual Sprayer Birchmeier Profi Star 3

  €250.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5.5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 333 fa vario foam - 0, small

  Manual Sprayer Solo 333 FA Vario Foam

  €68.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 3 - 1, small

  Tech 3

  €14.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres

Súlyos benti kullancsfertőzés esetén a füstölés lehet a legjobb megoldás. Többféle rovarirtószer használható a kullancsok ellen. Olyan aktív anyagokon alapulnak, mint például a tetrametrin, a deltametrin vagy a ciflutrin. Vigyázzon az alkalmazott rovarirtó típus kiválasztásakor, mivel szűk spektrumú, csak a megcélzott kártevőt fogja megölni, de ha széles spektrumú, akkor a rovarokat megkülönböztetés nélkül öli meg.
Használhat növekedésszabályozó szereket is, amelyek parazitaölő szerek, amelyek megszakítják az éretlen stádiumok fejlődését felnőtteknél. Vagy zavarják a lárvák olvadási szakaszát, vagy megakadályozzák a tojások kikelését. A rovar érettségének gátlásával nem képes szaporodni, és ezzel elkerülheti egy jövő generáció fejlődését.

A növényvédő szerek kinti használatakor ezt jobb késő tavasszal és nyár elején megtenni, hogy megakadályozza a kullancsok további elterjedését az udvarán. A „kullancs csövek” segítségével rovarirtó szert terjeszthet azokon a területeken, ahol a kullancsok összegyűlnek. Ezek biológiailag lebonthatóak, a kartoncsövek általában permetrinnel kezelt pamut golyókkal vannak megtöltve. Amint az egerek összegyűjtik a gyapot golyókat, hogy fészket építsenek, az egereken táplálkozó kullancsok ki vannak téve a permetrinnek, és meghalnak. Az egereket és más hordozó állatokat nem károsítják, és ez egy biztonságos módszer annak biztosítására, hogy a kullancsok ne használják ki a gazdatestet és a menedéket, amelyet az ön tulajdonában találtak.

A kullancsok ellen használt párafúvók:

A párafúvók szintén hasznosak a kezeléshez, mivel nagyon alacsony mennyiségű felhordási mennyiséget használnak terület / egység területre vetítve, ami garantálja a kártevők gazdasági ellenőrzését.

 • eu stihl sprayer sr 200 - 7, small

  Dispatch in 10 days

  SR 200

  €479.37

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu stihl sprayer fogger sr 430 - 8, small

  Dispatch in 3 days

  SR 430

  €524.4

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 14 litres
 • eu stihl sprayer sr 450 - 6, small

  Dispatch in 3 days

  SR 450

  €553.3

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 14 litres
 • makita sprayer pm7651h - 2, small

  Dispatch in 7 days

  PM7651H

  €715.49

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Makita

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer fogger master 452 01 - 1, small

  Master 452-01

  €612.85

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu solo sprayer fogger atomizer 466 evolution - 0, small

  Atomizer Solo 466 Evolution

  €709.89

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 12 litres

A koncentrált folyékony rovarirtószerek és a rovarok növekedését szabályozók általában hátsó permetezőgép vagy alacsony nyomású szivattyú segítségével használhatók. Ha az oldatot vízzel keveri és kezelni fogja ingatlanja azon területeit, ahol a kullancsok menedéket szeretnének, például szikla- vagy téglatartó falakat, magas vagy sűrű bokrokat és udvari hulladékokat, akkor harcolni tud a kártevőkkel szemben. Ügyeljen arra, hogy alaposan alkalmazza a rovarirtó szert, nem csak a növények felületén. Tegye a levelek aljától egészen a növény aljáig, és ne feledje, hogy ezt a kezelést havonta egyszer meg kell ismételni, hogy ellenőrizni lehessen egy másik kullancs generáció lehetséges fejlődését.

Javasoljuk a porlasztók használatát a legjobb eredmény elérése érdekében, de a kezelést alacsony nyomású hátsó szivattyúval is el lehet végezni. Kisebb fertőzés és megelőzés céljából 1% -os koncentrációjú oldatot kell használni:
-50 ml Solfac EW 50 5 liter vízben, 120 m2-re;
-1000 ml Solfac EW 50 100 liter vízzel 2400 m2-re.

Súlyos fertőzés esetén 2% -os koncentrációt kell használni (az alacsony nyomású szivattyúk számára ajánlott adag):
-100 ml Solfac EW 50 5 liter vízzel 120 m2-re;
-1000 ml Solfac EW 50 50 liter vízzel 1200 m2-re.

Tudja, hogy a legjobb összekeverni az alkalmazott rovarirtószereket. A maradványok, amelyek gyakran aeroszol formájában vannak, odatapadnak a felülethez és hosszabb ideig tartanak. Azonban a nem maradék anyagok használata, amelyek érintkezéskor elpusztulnak, például azok, amelyek piretrineket tartalmaznak, jó kiegészítő. A porok könnyen felhordhatók a háziállatok ágyneműire, miután ezeket megmosta, és fel lehet használni a házban repedések és rések kitöltésére is. Használhat riasztókat a bőrön és a ruhákon is, amelyek víz alapú készítményt használnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy lassan elpárologjanak, miközben a riasztót hosszabb ideig hagyják a felületen, de kevés felszívódást okoznak a bőrben.
Nem számít, milyen típusú kezelést alkalmaz, és az érintett területet, ügyeljen arra, hogy megelőző intézkedéseket is alkalmazzon a jövőbeni fertőzések elkerülése érdekében. Ha házát és udvarát mentesíti a rendetlenségektől, gondoskodik háziállatairól és riasztószereket használ, akkor képes lesz a kullancsok tartására.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen