Hogyan szabaduljunk meg a kígyóktól

hogyan-szabaduljunk-meg-a-kigyoktol-serpentes

A kígyók, a Serpentes alosztályba tartoznak, a világ számos részén elterjedtek. A kicsiktől nagyokig, a mérgezőktől az ártalmatlanokig a kígyók nem örülnek mindazoknak, akik látják őket. Bár többségük inkább elkerüli az emberekkel való érintkezést, mégis reagálhatnak, ha megrémültek vagy megsérülnek. Mivel a hüllők többségét törvény védi, ezért nem ajánlott megölni őket. Annak érdekében, hogy megszabaduljon a kígyóktól, amelyek bejutottak az udvarába vagy a kertjébe, igénybe veheti a biztonságos ragasztócsapdákat vagy a rovarriasztókat, mivel ezek közül egyik sem halálos.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-kigyoktol-serpentes

A fertőzöttség jelei:

A látványtól eltekintve, a fertőzés egyéb jeleként láthatja a lecserélt bőrüket, miután elhagyták azt, fészekben találhat tojást, vagy észreveheti a kígyó székletét.
A lerakódott bőr nem bomlik le azonnal, tehát ilyen felfedezés azt jelentheti, hogy kígyó lehet jelen a környéken. Ezenkívül kapcsolatba léphet egy kígyó szakértővel is, aki a kígyó típusát azonosítja az ön által megtalált bőr alapján.
Ha tojásokkal teli fészket talál, ne feledje, hogy általában ősszel kelnek ki. Ne kísérelje meg védelem nélkül eltávolítani őket, mivel az anya a közelben lehet, ezért körültekintően kell cselekednie.

A kígyó jelenléte a széklettel is felismerhető. Ürülékei általában keverednek a vizelettel, így folyékonyabbak és fehér színűek, hasonlóak a madarakéhoz. Tartalmazhatnak csontokat, hajat és más emészthetetlen anyagot amely az étkezésből megmaradt. A kígyó ürülék tartalmazhat olyan baktériumokat, amelyek szalmonellát okoznak, és a székletanyaguknak is nagyon kellemetlen szaga van, ezért legyen óvatos a kezelésekor. A talált ürülék bősége és mérete segít megbecsülni a fertőzés méretét, és a legvalószínűbb terület a tetőtér és az alagsor.

A könnyű szennyeződéseken vagy homokos felületeken lévő csúszó utak szintén jelzik a jelenlétüket, vagy trükköt használhatnak és lisztet terjeszthetnek olyan helyek közelében, ahol kígyók találhatók, vagy olyan készülékek mellett, amelyek hőt bocsátanak ki, mivel ezek nagyon vonzóak a kígyók számára. A kályhák vagy hűtőszekrények meleg helyet kínálhatnak számukra. Az udvaron vagy a kertben kígyók találhatóak faoszlopok, sziklák, tavak közelében, magas füves területeken és cserjékben. Szeretik azokat a területeket is, ahol a napfényben feküdhetnek, és amelyeket növényzet védett.

Természetes módszerek a kígyók ellen:

A ház körül elhelyezkedő élőhely módosítása nagyon hatékony módszer lehet a kígyóktól való megszabadulás érdekében. Mint minden más kártevő esetén, ha megtagadja tőlük a szükséges élelmet és menedéket, akkor nem fognak többet ott lakni és bajt okozni. Ha ezeket a hüllőket látja a ház körül, ez azt jelenti, hogy kedvező feltételeket kínál nekik. Annak érdekében, hogy a ház körüli környezet megkísértetlen legyen számukra, a következőket kell tennie:
-Szüntesse meg a magas füvet és növényzetet;
-Nyírja a bokrokat és cserjéket;
-Rendszeresen nyírja a gyepet;
-Távolítsa el a kő cölöpöket, faoszlopokat és egyéb törmeléket (ezek mind menedéket kínálnak, mind a kisebb kártevők életterét biztosítják, amelyeket a kígyók eszik);
Takarjon el minden olyan lyukat, amely vonzza a kígyókat;
-Tegyen olyan finom háló kerítéseket, amelyek kiküszöbölik a kígyókat;
-Óvja az udvarát vagy a madár etetőket, mivel ezek rágcsálókat vonzhatnak, amelyek maguk is vonzzák a kígyókat;
-Védje háziállatait és baromfit, mivel a kígyók csirke tojást vagy kis háztáji állatokat, például nyuszik ehetnek;

A tereprendezéshez éles anyagokat használjon, mint például fenyőtobozokat, kőzetdarabokat, tojáshéjakat, rózsabokrokat, mert a kígyók számára kényelmetlen lesz átjutni rajtuk.
A legtöbb kígyó, amely az udvarban és a kertben található, nem mérgező, tehát ha valaki a házában találja azt, csapdába helyezheti egy műanyag lemez vagy rétegelt lemez és egy vödör között, és aztán kiviheti egy távoli területre. Ha otthonában találkozik vele, megpróbálhatja seprűvel is söpörni, vagy ha a kígyónak sikerült belépnie a garázsba vagy a külső helyiségbe vezető helyiségbe, akkor bezárhatja a belső ajtókat, és nyitva hagyhatja csak azt, amelyik az udvarra vezet, hogy a kígyó békésen kijuthasson. Ügyeljen arra, hogyha kígyóval szembesül, hogy ne ijessze meg, és ellenségessé tegye.

Csapdák a kígyók ellen:

A ragasztócsapdákat könnyű összeszerelni, és kis méretük miatt szűk területeken is felhasználhatók. Általában ízesített vonzókat tartalmaznak, ezeket lakó-, kereskedelmi és ipari épületekben is felhasználhatják.

 • catchmaster trap 24grb - 1, small

  24GRB

  Regular Price: €8.95

  €7.96

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Rats,
  • Snakes

   Trap type:

  • Glue
 • eu catchmaster trap 60rb - 5, small

  60RB

  Regular Price: €3.86

  €3.45

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats,
  • Snakes

   Trap type:

  • Glue
 • catchmaster trap 72tc - 1, small

  72TC

  €0.73

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Bats,
  • Cockroaches American,
  • Cockroaches German,
  • 8 more

   Trap type:

  • Glue
 • eu catchmaster trap 72xl - 4, small

  72XL

  Regular Price: €1.92

  €1.9

   Manufacturer:

  • CatchMaster

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats,
  • Snakes

   Trap type:

  • Glue
 • eu jt eaton adhesive plate stick em city rat and snake 2 p - 0, small

  Stick-Em City Rat and Snake Glue Trap, 2 pieces

  €13.95

   Manufacturer:

  • JT Eaton

   Get rid of:

  • Mice,
  • Rats,
  • Snakes,
  • 1 more

   Trap type:

  • Glue

Kígyók fogására a házban vagy azon kívül a csapdák a legjobb módszer. A kültéri csapdák általában műanyagból készült dobozok, amelyeket olyan anyaggal csalogatnak, amely a kígyókat becsalja. Ezek a csapdák, amelyek vonzókat használnak, általában a kígyókat a csapda belsejében található erőteljes illatú pontokkal csalogatják, amelyek általában az egerek szagát használják csaliként a kígyók számára. Általában a doboz alakja megakadályozza a kígyó kiszabadulását, mindazonáltal legyen óvatos az ilyen csapdák kezelésekor, és ügyeljen arra, hogy teljesen fedezze a kijáratot, amíg el nem éri azt a helyet, ahol a kígyót szabadon engedheti. A csapdákat jobban lehet elhelyezni az épület külső falai mentén, mivel a kígyók általában ezeken a területeken haladnak keresztül, a falhoz közel tartva, vagy ha észrevettek egy adott helyet, ahol a kígyók összegyűltek, helyezze a csapdákat a közelébe, mivel ez lehet a terület, ahol fészek van.

Ragasztócsapdák is használhatók, mivel rögzítik a megfogott kígyót; ezeket a csapdákat embertelennek tekintik, mivel az állatok megsérülhetnek. A por és a páratartalom befolyásolhatja a csapdában használt ragasztót, így nem használhatók kívül, mivel elveszítik hatékonyságukat. A csapdákat egyszerűen lehet használni, mivel a kígyó érintkezésbe kerül a ragasztó felületével, és elakad. Öntsön növényi olajat a kígyóra, hogy kiszabadítsa azt a ragasztó csapdából, miután elszállította azt arra a helyre, ahol ki akarja engedni.

Riasztószerek a kígyók ellen:

A riasztók nagyban támaszkodnak arra, hogy szigorúan kellemetlen érzéseket keltsenek az állatok vagy rovarok számára, akiknek szánják őket, akár a természetes ragadozó tulajdonságainak utánozása, akár pedig a kártevő egyszerű eltávolítása révén.

 • ghilotina repellent reptiles 5 kg - 7, small

  Reptiles Repellent, 5 kg

  Regular Price: €79.94

  €63.15

   Get rid of:

  • Snakes

   Type of effect:

  • Smell

   Manufacturer:

  • Ghilotina
 • eu ghilotina repellent reptiles 1 kg - 1, small

  Reptiles Repellent, 1 kg

  Regular Price: €16.83

  €13.29

   Get rid of:

  • Snakes

   Type of effect:

  • Smell

   Manufacturer:

  • Ghilotina

Amellett, hogy az udvara a lehető leg nem kívánatosabb kell legyen, vannak más riasztószerek is, amelyek a kígyókat távol tarthatják az ingatlanától. Sokféle kígyóriasztó anyag létezik, folyékony, szilárd vagy por alakban. Lehetnek természetes alapúak, kígyó ragadozó vizeletét használva, vagy vegyi anyagokból is.

A róka és az indiai menyét vizeletéről ismert, hogy a kígyókat távol tartja, így az abból készített rovarriasztó permetezése az ingatlan körül megakadályozhatja a kígyókat, és megbizonyosodhat arról, hogy már nem vonzódnak a területére. A ragadozó illata természetes riasztóként való használata enyhe fertőzés esetén segíthet.
Mivel tele vannak vegyi anyagokkal, a molygolyók a bennük lévő naftalin miatt irritálják a kígyók kémiai receptorait. Gőzöket is szabadítanak fel, ezért gondosan válassza ki azt a helyet, ahova azokat elhelyezi. Ügyeljen arra, hogy a háziállatok és a gyermekek ne érjék a molygolyókat, mivel azok lenyelés esetén ártalmat okozhatnak. Az ammóniával átitatott rongyok szintén használhatók, mivel ugyanazt a rossz illatot használják, mint a molygolyókat, és távol tarthatják a kígyókat.

A kén alapú kígyóriasztók nem olyan mérgezőek, mint más kémiai anyagok. Könnyen kezelhetőek, mivel általában folyékony formában vannak, és könnyen alkalmazhatóak az épületek repedéseire vagy más helyekre, ahol a kígyók elrejtőzhetnek. Használhat kénport is, és meghintheti az ajtót, az ablakot és minden más bejáratot, mivel illata távol tartja a kígyókat.
Legyen óvatos, ha ezeket a vegyi alapú riasztókat használja, mivel ezek nagyon könnyen befolyásolhatják a környezetet is. A hüllők reagálnak egy vegyi riasztóra, mivel olyan akadály, amelyen nem tudnak átjutni. A hüllők a száj felső részén, a Jacobson-szervnek nevezett résszel figyelik a környezetet, amely egy extra szenzoros szerv. A kígyók gyorsan visszavonulnak, mivel a riasztó ideiglenesen leállítja a Jacobson szerv működését. Csak el kell helyeznie minden szemcsés vagy szilárd rovarriasztót a védeni kívánt terület körül, vagy permetezni minden folyadék riasztót ugyanazon a környéken, mivel ez kígyó elleni gátot hoz létre.

A riasztók használata sokkal jobb, mint a ragasztócsapdák, ha nagy területekről van szó, mivel kívülről használják a nagyobb felületek védelmére. Körbe kell állítania azt a területet, amelyet védeni szeretne és 15-20 cm szélességű riasztó szalagot kell tennie. Ha a kígyók el akarnak menni a területről, hagynia kell a kerület 2m-es területét riasztó nélkül. Egy hét múlva zárja le azt a területet is, mivel a kerületben lévő összes kígyónak el kellett hagynia a helyet.
Ha a közelben van tó vagy tavacska, a vízbe semmilyen kémiai anyagot nem szabad tennie, de körülötte használhat. Ha nem akarja, hogy a hüllők egy közeli tavat, szökőkútat, medencét vagy más vízforrást gyarmatosítsanak, akkor természetes vízriasztókat helyezhetnek a víztest körül annak érdekében, hogy a kígyók ne kerüljenek be. Az ammónia vagy naftalin károsíthatja a tó növény- és állatvilágát. Ha eső érintkezik velük, azok hígulhatnak és lemoshatók a tóba, károsítva a tóban található halakat és növényeket.

Nem számít, milyen visszatartó módszert választott, ügyeljen arra, hogy mindig tartsa szem előtt a megelőzés fontosságát. Ha nincs olyan környezet, amely elegendő élelmet és kényelmes menedéket biztosít számukra, a kígyók nem fognak úgy választani, hogy az ingatlanán élnek és fészkelnek. Feltétlenül vágja le a bokrokat, távolítsa el a törmeléket, nyírja a gyepét, távolítsa el a komposzt-halmokat, és zárja le az épületben esetleges olyan repedéseket, amelyeken a kígyók bejuthatnak. A fertőzés kialakulásának megelőzése a leghatékonyabb módszer a kígyókkal kapcsolatos lehetséges problémák megszabadulására.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen