Hogyan szabaduljunk meg a dohánybogaraktól

hogyan-szabaduljunk-meg-a-dohanybogaraktol-lasioderma-serricorne

A leggyakoribb kártevő, amely a dohányzás során problémát jelenthet, a dohánybogár más néven a cigaretta bogár vagy tudományos néven a Lasioderma serricorne. Sokak szerint a dohányiparban ezek jelentik a legrosszabb problémát: a dohánynövényeket, a szivarat, a cigarettát és a rágódohányt támadják. Nemcsak a dohánynövények termelésével kell foglalkoznia, amikor a dohánybogarakról van szó, hanem ezek az apró kártevők könnyen behatolhatnak az otthonába is. Ha szivarokat találnak, akkor megrágják a burkolólapokat, tojásokat tojnak, és a lárvák viszont a szivarban lévő dohánnyal táplálkoznak, és teljes mértékben kiküszöbölik azt.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-dohanybogaraktol-lasioderma-serricorne

Nemcsak az, de a dohánybogarak táplálkozhatnak a könyvekből és a könyvkötésekből, valamint a fűszerekből, például a borsból, a chiliből, a paprikából, a gyömbérből, valamint olyan ételekből, mint a tészta, mazsola és számos különféle mag. A száraz virágdíszek sem maradnak érintetlenek, és a tanulmányok azt mutatják, hogy a dohánybogarak még a piretrumból is táplálkoznak, amely számos rovarcsaliban és rovarirtószerben található. Ezek a kártevők nemcsak a fent említett különféle táplálékokat károsítanak, hanem tojásokkal, lárvákkal és széklettel szennyezik őket. Függetlenül attól, hogy a dohánybogarak nem harapnak vagy szúrnak embereket, és bár ismertek, hogy belegabalyodnak az emberek hajába vagy ruhájába, valójában nem okoznak közvetlen károkat az embereknek.

A fertőzöttség jelei:

Ezeknek a kártevőknek a leggyakoribb módja a háztartásokba történő bejutása dohány tartalmú termékek útján történik, de szárított vetőmagok vagy különféle csomagolt élelmiszerek útján is bejuthatnak. Ezért meg kell vizsgálnia az elemeket, mielőtt valóban otthonba viszi, ez különösen fontos, amikor szivar, cigaretta, rágódohány vagy egyszerűen dohánylevelek vásárlására kerül sor. Ezenkívül pár naponta egyszer ellenőriznie kell a csomagolást vagy a párásítókat, és ne feledje, hogy ezt a lehető leggyakrabban kell megtennie, ha forró és párás éghajlaton él. Az összes dohány tartalmú terméket tárolja olyan helyiségben vagy tartályban, amely nincs kitéve hőmérsékleti ingadozásoknak vagy 20 oC-nál magasabb hőmérsékletnek. Ne hagyja őket mesterséges világítás vagy közvetlen napfény alatt.

Természetes ellenszerek a dohánybogarak ellen:

A jó tisztaság a nem vegyi ellenőrzési technikák mellett meggyorsíthatja a vegyi ellenőrzést és megakadályozhatja a jövőbeni fertőzések visszatérését.
Mindenekelőtt a fertőzés észlelése után meg kell vizsgálnia az összes fent említett elemet, és azonnal el kell dobnia az összes fertőzés jeleit mutató elemet. Ügyeljen arra, hogy szorosan zárja le a szemétkosár zsákját, és azonnal vigye ki. Ezt követően alaposan porszívózza és tisztítsa meg a polcokat, különös figyelmet fordítva a repedésekre, résekre, sarkokra, és bármilyen helyre, ami elég jó egy kis rovar elrejtéséhez.
Javasoljuk, hogy fontolja meg a következő megelőző intézkedések meghozatalát:
-Távolítsa el a fűszereket vagy a száraz kamrában lévő ételeket amelyeket a dohánybogarak szeretnek az eredeti (általában kartonból készült) tartályokból, és tegye azokat műanyag vagy üveg tartályokban, amelyek szorosan záródnak;
-Rendszeresen tisztítsa meg a kamra, valamint a konyhában lévő többi helyet (például a pultot, ahol sokat dolgozik a fűszerekkel), biztosítva ezzel, hogy a dohánybogaraknak ne legyenek morzsái vagy apró ételei, amelyek vonzzák;
-A kamrában és más tárolóegységekben tartsa meg az alacsony a páratartalmat;
-További óvintézkedésként azt javasoljuk, hogy ne keverje össze a régi ételeket az új ételekkel,mivel a régi ételek megfertőződhetnek, és tisztítsa meg a régi tartályokat, mielőtt betenné az új ételt;
-Ne keverjen össze régi és új ételeket. Ha a régi anyagot megfertőzik, akkor a dohánybogarak gyorsan bemennek az újba is

Benti fertőzés esetén elmondható, hogy szivarja vagy cigarettája fertőzött, ha kisebb, lyukméretű köröket észlel a csomagolásban. Amint azt már korábban megfigyeltük, a dohánybogarak nemcsak a dohányalapú termékeket, hanem az élelmiszerek széles skáláját támadják meg. Óvatosan ellenőrizze a fűszereket, a vetőmagokat, a szárított gyümölcsöket, a szárított ételeket, a háziállatok eledelét, és ne felejtse el az ehetetlen tárgyakat is, például a száraz virágdíszeket. Keressen felnőttet, lárvát vagy tojást, szem előtt tartva, hogy ez utóbbiak nagyon kicsik, ezért rendkívüli figyelmet igényelnek. Annak érdekében, hogy az ellenőrzés a lehető legjobban menjen, javasoljuk, hogy használjon zseblámpát és nagyítót. Ha nem biztos abban, hogy egy adott termék fertőzött-e vagy sem, akkor kipróbálhatja, ha műanyag tasakba helyezi, ez alapvetően nem engedi ki a lehetséges bogarakat, és lehetőséget ad arra, hogy könnyen megfigyelje őket.

Ha különösen szerencsés, akkor észreveheti a nyílt területeken repülõ dohánybogarak is; ez általában akkor fordul elő, ha zavartak, és úgy érzik, hogy el kell menekülni egy másik rejtekhely keresése céljából, de az igazság az, hogy ismertek mint éjjeli állatok.
Nem fognak harapni, szúrni vagy mérgezni, de ártalmasak lehetnek és károsíthatják a dohányt és a száraz ételeket.

Vegyi ellenszerek a dohánybogarak ellen:

Miután mindent megvizsgálta, és kiválasztotta azokat a termékeket, amelyeket nem fertőztek meg, majd ezeket visszahelyezheti a polcra, és rovarirtó aeroszolt használhat, amely megöl minden fennmaradt felnőttet, és így megakadályozza a további fertőzést. Ezen kártevők életciklusa miatt javasoljuk, hogy ismételje meg a kezelésnek ezt a részét legalább 2-4 alkalommal, minden alkalommal kb. 3 hetes intervallummal, hogy a tojások vagy a már meglévő lárvák ne kapjanak esélyt arra, hogy felnőtté váljanak, párosodjanak és még több tojást tojjanak.
A feromon csapdák is hasznosnak bizonyultak. Ezek a nemi feromonon alapulnak, amelyet általában a nőstényeket utánozzák és így vonzzák a hímeket, ezáltal csapdába esnek és odaragadnak egy ragasztócsíkra. Javasoljuk, hogy tegye ezeket olyan a területekre, ahol a dohánybogarakat leggyakrabban látta, vagy oda, ahol valószínűbb, hogy élnek. A konyhák, kamrák, fürdőszobák, raktárak és élelmiszer-feldolgozó létesítmények, ahol a dohány kártevők valószínűleg megtalálhatók, és ahol a csapdák a leghatékonyabbak.

Csapdák a dohánybogarak ellen:

A csapdákat a rovarok vagy más kártevők populációjának megfigyelésére vagy csökkentésére használják. Használhatók feltérképezés, repülő rovarok, egerek, patkányok, macskák, kutyák, kígyók és egyéb kártevők ellen. A mechanikus csapdák ideálisak, mivel ismételten felhasználhatók.

 • russell ipm trap tobaguard - 5, small

  Tobaguard, 10 pieces

  €42.77

   Manufacturer:

  • Russell IPM

   Get rid of:

  • Tobacco Pests

   Trap type:

  • Glue
 • eu agrisense trap black stripe delta kit - 1, small

  WCM Black Stripe Delta Kit

  Regular Price: €5.68

  €4.26

   Manufacturer:

  • Agrisense

   Get rid of:

  • Moths of Clothes,
  • Tobacco Pests

   Trap type:

  • Pheromone
 • eu agrisense adhesive trap tm black stripe delta kit - 1, small

  TM Black Stripe Delta Kit

  Regular Price: €5.28

  €3.96

   Manufacturer:

  • Agrisense

   Get rid of:

  • Tobacco Pests

   Trap type:

  • Glue

 

A dohányzás során túl nem támogatott a túl sok vegyi anyag használata, mivel az idő múlásával a kutatók felfedeztek 4000 vegyi anyagot és peszticidet a cigaretta belsejében. Az Egyesült Államokban a dohány 90% -át géntechnológiával módosítják, mivel a gazdálkodók tízszer több vegyszert permeteznek a dohány növényekre, hogy elpusztítsák a bogarakat és a gyomokat, ami végül a növényeket is érinti. Mivel a vegyi anyagoknak a gyümölcsökön és zöldségeken történő használatát sem támogatják, a herbicidek vagy gombaölő szereknek a dohánynövényeken történő alkalmazását helyettesíteni kell a természetes és organikus védekezési módszerekkel. Ha további vegyszereket adnak a már veszélyes dohány növényekhez, akkor ezek egészségtelen hatása csak fokozódni fog, és mivel egy növény végül fogyasztva lesz, fontos, hogy tisztán tartsa a növényvédő szerektől.

Ha a fertőzést a kezdeti szakaszában észlelte, megpróbálhatja megmenteni a szivarjait. Helyezze őket kicsi műanyag zacskókba, zárja be, és hagyja hűtőszekrényben huszonnégy órán keresztül, mielőtt ugyanannyi ideig betenné a fagyasztóba. Ismételje meg az első lépést, amikor visszahelyezik őket a hűtőszekrénybe; ez lehetővé teszi számukra, hogy fokozatosan megolvadjanak, és elkerüljék a ráncok kialakulását a burkolaton. A szélsőséges hőmérsékletek megölik a felnőtteket, valamint a lárvákat és a tojásokat is. Amíg a szivar a fagyasztóban van, alaposan tisztítsa meg a készüléket. Hozzáadhat néhány extra cédrus csíkot is, hogy felszívja a felesleges nedvességet, mielőtt visszatért a szivar a humidorba.

Koncentrált rovarirtószerek permetezése dohánybogarak ellen:

A koncentrált rovarirtók a leggyakrabban használt termékek a különféle fertőzések elleni küzdelemben. Kenőcs használata vagy javasolt peszticid permetezése a legjobb módszer az állatoknál rákot okozó atkák elpusztítására.

 

Ködképzők a dohánybogarak ellen:

A hideg ködképzők magas légnyomást használnak a ködképző folyadék apró részecskékké történő permetezésére. ULV ködképző néven is ismertek, és a termikus ködképzőktől eltérően nem használnak hőt a ködképző folyadék párologtatásához.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €97.13

  €82.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  Regular Price: €181.83

  €163.65

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €193.84

  €164.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €1,170.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  Regular Price: €236.63

  €212.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  Regular Price: €25.89

  €20.46

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  Regular Price: €28.91

  €24.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, smallFree Shipping

  425 Classic

  Regular Price: €169.9

  €147.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  Regular Price: €199.9

  €158.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  Regular Price: €80.53

  €64.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  Regular Price: €47.9

  €34.87

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €52.9

  €41.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, smallFree Shipping

  473D

  Regular Price: €137.9

  €114.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, smallFree Shipping

  475

  Regular Price: €174.89

  €139.6

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.48

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  Regular Price: €71.28

  €57.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  Regular Price: €71.28

  €57.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €120.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €96.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €114.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €302.27

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  Dispatch in 14 days

  3552 RS125

  Regular Price: €140.05

  €119.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.53

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3270P Profi Plus

  €125.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €317.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, smallFree Shipping

  435 Classic

  Regular Price: €189.9

  €151.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, smallFree Shipping

  475 Comfort

  Regular Price: €205.91

  €141.46

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €65.12

  €61.86

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €30.48

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €10.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  Regular Price: €201.81

  €191.72

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger 458 - 10, smallFree Shipping

  458

  Regular Price: €79.9

  €67.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €143.84

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 1, small

  3132FO Foamer

  €23.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  €341.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  €341.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  Regular Price: €17.7

  €14.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3132Gr Bugsi 360

  €17.52

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €61.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  Regular Price: €112.9

  €101.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  Dispatch in 15 days

  3595F Inox Plus

  €284.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €585.34

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €88.11

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €111.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €36.6

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €337.72

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • BG Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  Dispatch in 21 days

  N74-CC-18-RG

  €399.84

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • BG Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.41

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, small

  3591PC

  Regular Price: €275.16

  €247.65

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, small

  3593PC

  Regular Price: €293.63

  €249.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, small

  3598BM

  Regular Price: €434.04

  €347.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  Regular Price: €301.93

  €271.74

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, small

  3618BM

  Regular Price: €461.24

  €369

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, small

  3618P

  Regular Price: €343.24

  €274.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  Regular Price: €19.52

  €17.56

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  €22.3

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  Regular Price: €89.9

  €62.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  Regular Price: €89.9

  €62.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Accu Star 8

  €168.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €103.79

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €10.38

  €8.82

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer volpitech 7 proton - 2, small

  Volpitech 7 Proton

  Regular Price: €118.88

  €101.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 - 1, small

  Manual Sprayer Solo 201

  Regular Price: €16.95

  €14.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202

  Regular Price: €17.95

  €15.79

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201 C

  Regular Price: €21.96

  €18.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 c - 1, small

  Manual Sprayer Solo 202 C

  Regular Price: €22.96

  €18.14

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 cl - 1, small

  Manual Sprayer Solo 202 CL

  Regular Price: €24.95

  €21.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 260 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 260

  Regular Price: €36.9

  €35.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger manual 211 - 1, small

  Manual Sprayer Solo 211

  Regular Price: €32.9

  €27.31

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 256 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 256

  Regular Price: €63.9

  €53.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 257 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 257

  Regular Price: €69.9

  €58.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 258 - 0, small

  Dispatch in 30 days

  Manual Sprayer Solo 258

  €79.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 303 a cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 303 A Cleaner

  Regular Price: €22.5

  €20.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 303 b cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 303 B Cleaner

  €22.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 304 a cleaner - 1, small

  Manual Sprayer Solo 304 A Cleaner

  Regular Price: €23.95

  €22.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 304 b cleaner - 0, small

  Manual Sprayer Solo 304 B Cleaner

  €23.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 212 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 212

  Regular Price: €36.9

  €31.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu volpi sprayer fogger manual volpitech 621 - 2, small

  Manual Sprayer VolpiTech 621

  Regular Price: €47.48

  €37.98

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger profi star 3 - 0, small

  Manual Sprayer Birchmeier Profi Star 3

  €256.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5.5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 333 fa vario foam - 0, small

  Manual Sprayer Solo 333 FA Vario Foam

  €68.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 3 - 1, small

  Tech 3

  €14.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu birchmeier sprayer super mcproper plus - 0, small

  Birchmeier Super McProper Plus

  €17.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres

A dohánybogarak fertőzöttségét gyakran meglehetősen könnyű eltávolítani a háztartásból. Ne felejtse el mindig a száraz kamrában az ételeket az eredeti tartályból műanyagba helyezni, rendszeresen tisztítsa meg a kamra polcát, soha ne vásároljon törött csomagokat, és soha ne keverje össze a régi és az új száraz ételeket. Próbálja a lehető legszárazabban tartani azokat a területeket, ahol a száraz ételeket és a dohányt tartja, és a lehető leggyakrabban tisztítsa meg azokat. Gyakran porszívozzon, mivel segít a bogarak elkerülésében, rendszeresen dobja k ai cigarettát vagy szivart, és tárolja a szivart egy humidorban vagy egy teljesen lezárt tartályban annak elkerülése érdekében, hogy a dohány kártevők ne érjék el őket.

A dohány esetén egynél több kártevő van, amelyekről tisztában kell lennie:
-Ázsiai márványospoloska (Euschistus servus): kiszívja a levet a dohánylevélből, és betesz egy mérgező anyagot, amely ezek további romlását okozza;
-U betűs aranybagoly (Trichoplusia ni): a lárvák a növényekből táplálkoznak, és csak a nagyobb levél erek maradnak érintetlenek;
-Granulált féreg (Feltia subterranea): a palántákkal táplálkozik, az újonnan beállított növényekkel a talaj szintjén vagy annak közelében, nagy réseket rág vagy levág teljesen;
-Zöld júniusi bogár: lárvák kiültetik palántákat;
-Zöld őszibarack levéltetű (Myzus persicae): beszívja a növényi levet a dohánylevélből, miközben eltorzítja azt;
-Japán cserebogár: táplálkozik a leveleken, nagy lyukakat rág rajtuk keresztül;
-Burgonyagumó féreg (más néven dohányköpõ féreg vagy Phthorimaea operculella):
-„alagutakat” hoz létre a levelekben, ami romláshoz és fogyáshoz vezet;
-Zöld vándorpoloska (Nezara viridula): kiszívja a levet a dohánylevélből, és belehelyez egy mérgező anyagot, amely ezek további romlásához vezet;
-Déli tüskés tücsök (Scapteriscus vicinus): a növényi gyökereken, valamint a kis gyökereken is táplálkozik és ott alagutat ás;
-Déli burgonya drótféreg (Conoderus falli): a dohány növények föld alatti szárán táplálkozik;
-Suckflies: kiszivja a növényi levet a késői szezonból, csökkentve a levelek színét és súlyát;
-Gyapottok-bagolylepke (Heliothis virescens): a tojásokat a dohánynövények rügyeiben vagy azok közelében fektetik, és a lárvák ezt követően ebből táplálkoznak;
-Dohány bolha bogár (Epitrix hirtipennis): a lárvák a növények gyökerein táplálkozik, míg a felnőttek a növényekkel táplálkoznak, rágásuk rajtuk keresztül és kis lyukakat képeznek;
-Dohány kürtféreg (Manduca sexta): növényeken táplálkozik, és szélsőséges fertőzés esetén teljesen kiszáradhatja azokat;
-Dohány drótféreg (Conoderus vespertinus): alagutakat hoz létre a dohány növények föld alatti szárán keresztül, és azokkal táplálkozik;
-Növényi zsizsi: megtámadja a palántákat és az újonnan elrendezett növényeket, táplálkozva a levelekből és rügyeikből;
-Fehér Rostás bogár (Graphognathus): a felnőttek növényekből táplálkoznak, vágásokat hagyva a levelek külső szélein, míg a lárvák a gyökereken táplálkoznak, elsanyítva és megölve a növényeket.

Van kérdése?

 1. Oxigén szükséglete van a bogárnak vagy petének? Tehát zárt csomagolású termékkel be tudom hozni a lakásomba? Hány petét rak le?

  Horváth Ferenc -
  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen