Hogyan szabaduljunk meg a címeres poloskáktól

hogyan-szabaduljunk-meg-a-cimeres-poloskaktol-pentatomidae

A barna csíráztatott rovar, más néven címeres poloska általában tavasszal jelenik meg. A háztulajdonosok azt veszik észre, hogy a falon másznak vagy házuk ablakai körül repülnek. Enyhe károkat okoznak a kertben, de az otthon belsejében különösen súlyos kellemetlenséget okozhatnak, különösen akkor, ha úgy döntene, hogy rájuk lép. A címeres poloskák márciusban és áprilisban aktívak, szeptemberben pedig nagyon aktívak, olyankor megpróbálnak bejutni a házába. Megakadályozva őket, hogy belépjenek a házába, elkerülheti a kellemetlen megszabadulást tőlük tavasszal, amikor felébrednek a hibernációból. A címeres poloskákat a elbújnak a téli időszak alatt, de amikor a tavasz eljönnek, elkezdenek mozogni.

Ahogyan a világszerte elterjedtek, az őn kertjében vagy növényein találhatja meg, amelyek elsősorban a gyümölcsökön, például almafán, eperfán, őszibarackfán és citrusféléken, valamint a szójababon, a csemegekukoricán és más dísznövényeken.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-cimeres-poloskaktol-pentatomidae

Súlyos fertőzés kezelésekor számos módszer alkalmazható ezeknek a kártevőknek a házából vagy a kertjéből való eltávolítására. Függetlenül attól, hogy ezt természetes peszticidekkel, vegyi anyagokkal vagy csapdákkal hajtja végre, kövesse az alábbi lépéseket, hogy minden olyan területet fedjen le, amelyek segíthetik vagy okozhatják a fertőzést.

Otthoni ellenszerek a címeres poloska fertőzés ellen:

A címeres poloskákkal való foglalkozás során meg kell győződnie arról, hogy nem tudnak bejutni a házába, különösen esőzés közben, amikor valószínűleg menedéket keresnek otthonában. Zárja le az esetleges repedéseket és réseket, különösen az ablakok, ventilátorok, mennyezeti lámpák, mellékvágányok, közművezetékek, a kémények mögött és az alaplapok hátánál. Ha sikerül bejutniuk a falüregbe, azokat nehéz ellenőrizni, ezért a legjobb, ha csak a megelőzési módszereket alkalmazza, és távol tartja őket. Az ilyen típusú mechanikus kizárás hatásos kell legyen ha időben alkalmazza. Szilikon alapú tömítéssel eljárhatja az ablakok és ajtók repedéseit, ősszel is permetezheti otthonának külsejét egy plusz védelem érdekében.

Használhat természetes rovarirtókat ezek ellen, ha nem szeretné otthonát kémiai peszticidekkel megtölteni. A legjobb porított természetes rovarirtó, amelyet felhasználhat, a diatómaföld. Ha ezt a krétás port elterjeszti mind otthonában, mind azon kívül, különösen a bejáratok, például ablakok és ajtók mellett, akkor akadályt képezhet ezekkel a rovarokkal szemben. Ha kapcsolatba kerülnek a DE-vel, exoskeletonjuk le fog szakadni, és végül meghalnak a kiszáradásból. Emellett rájuk is porozhat, ha látja őket ezzel a porral meg kell hintenie, mivel ugyanaz lesz a hatása rájuk.

A fokhagymapor és a víz keverékének felvitele és növényi levelekre, ablakpárkányra és más területekre történő permetezése hasznosnak bizonyulhat. Nem fogják szeretni a fokhagyma erős szagát, és távol fognak maradni ettől a területtől. Ne feledje, hogy ez a módszer csak eltaszítja őket, és nem öli meg a rovarokat. Ugyanez a hatás érhető el a mentáva is. A mentaolaj és a víz keveréke, amelyet különböző helyeken vagy rejtekhelyek körül is alkalmaz sikeresen távol fogja tartani a címeres poloskákat.
A Neem-olaj felhasználható növényi levelek, ablakpárkányok és más olyan helyek bevonására is, amelyek kapcsolatba léphetnek címeres poloskákkal.
Az illatos macskamenta por is felhasználható, meghintve a kertjére és otthonára, különösen olyan területeken, ahol hajlamosak a rovar fertőzésre. Macskamentát is termeszthet a kertjében, mivel jó lesz a védekezésre ezekkel a kártevőkkel szemben.

A címeres poloskák elkerülésének más módszerei:

A címeres poloskák a háztartásból történő eltávolításának másik módja a fizikai eltávolítás. Erőteljes porszívó használatával összegyűjtheti a címeres poloskákat és még tojásaikat a ház körül. A levegő nyomása miatt a címeres poloskák összenyomodhatnak, jobb olyan porszívót használni, amelynek táskáját ki lehet cserélni és el lehet dobni, mivel több hétig kellemetlen szaga lesz, ha nem szabadul meg tőle. Ügyeljen arra, hogy a zsák tartalmát egy nagy szemetes zsákba dobja, és szorosan zárja le. A rendszeres porszívónak tisztán kell tartania otthonát, címeres poloska mentesen.

A légyszalag használata szintén alkalmazható módszer. Helyezze az ablakpárkányra, az ajtók mentén, a repedések, szellõztetõk és bármilyen más figyelemre méltó bejárat mentén, és várja meg, amíg megtelik címeres poloskákkal. Ezután, amint tele van áldozatokkal, dobja el egy szorosan lezárt tasakba, mivel egyszer elfogva ezek egy jellegzetes szagot bocsátanak ki.
Házának külső oldalára telepíthet egy címeres poloska jelzőt, amely vonzza, és megrázza őket. Csak annyit kell tennie, hogy reggel megtisztítja azt. Négyzet alakú vagy lámpás alakú kialakítású, az elektromos csapda dobozok egy villanykörtéből állnak, amely vonzza a címeres poloskákat. Ezeknek a dobozoknak van egy transzformátora és kétrétegű villamosított fémjük is. Amikor a címeres poloskák odarepülnek, és elérintik azt, befejezik az áramkört, és azonnal csapdába esnek és meghalnak. Az elektromos csapda nyilvánvaló előnye, hogy hosszabb ideig tarthat és ismételten használható.

Annak érdekében azonban, hogy a címeres poloskák populációját folyamatosan ellenőrizni lehessen, ellenőriznie kell a kertben lévő gyomnövényeket is. Ezeket a kártevőket általában a gyomok vonzzák, és ezek mennyiségének csökkentésével csökkentheti a rovarok számát is, mivel azok már nem fogják vonzónak tartani a kertjét. És ha kevesebb címeres poloska található a kertben, akkor kevesebb lesz a házban is, amikor megpróbálnak bemenni a következő esőnél.
Megpróbálhatja vonzani a címeres poloskák ragadozóit is a kertjébe, például a pókokat, parazita legyeket, darazsakat, madarakat, varangyokat és imádkozó sáskákat. A vadvirágok és a gyógynövények természeténél fogva vonzza a parazita legyek és a darazsakat, és a többi említett ragadozót évelő gyógynövényekkel és virágokkal vonzhatja.

Általában a címeres poloskák nem támadnak nagy számban, azonban ha populációjuk nagyon nagyra nő, sok kárt okozhat a kertjében és a növényekben. A gyümölcs húsos részét részesítik előnyben, de alkalmazkodni tudnak a körülményekhez, mivel a növények a késői szezonban elkezdik veszíteni a nedvességüket. Egyes típusok ismertek a fás szárú növények és még a kaktuszok száraz éghajlatában is, mégis inkább az ipari területeken termesztett, öntözött növényeket részesítik előnyben.

Az általuk okozott sérülések gyakran szépség jellegűek, de korai bomláshoz és romláshoz is vezetnek. A rovarok a növény lyukasztása mellett, amely foltokat is okozhat, a rovarok egy emésztő enzimet is injektálnak, amely elszíneződést okoz, mivel elterjed a növény érrendszerében. Figyelembe véve a választást, a címeres poloskák mindig a gyümölcsöt választják. A káposzta és más leveles növények károsodása szürke és bézs foltokban látható. A kártevők által megtámadott kukoricán sötét foltok vannak a száron, és valószínűbb, hogy deformálódott fülek hiányoznak a magból. A gyümölcsbőr barnulást mutat, ahol a címeres poloskák táplálkoztak, a paradicsom pedig elsötétült zúzódást mutat azon a helyen, ahol a kártevő beillesztette a szájüregét.

Annak érdekében, hogy megvédje kertjét e rovaroktól, feltétlenül távolítson el minden dobozt, deszkát és egyéb rendetlenséget ott, ahol címeres poloskák gyarapodnak. Vágja le a gyomokat és a füvet is az ingatlan körül, a gyomokat árokban és a kerítések mentén helyezze. A környezet ilyen módosítása elősegíti, hogy tavasszal megjelenő címeres poloskák kevesebben legyenek, és így kevésbé valószínű, hogy ezek a problémákat okoznak.
A csali növények használata a kertben és annak környékén nagyszerű módja annak, hogy a címeres poloskákat elcsábítsa a legértékesebb kerti növényektől. A csapdába eső növényekhez szállnak, amelyeket ezután eltávolíthat. Ilyen csapda növények a csemegekukorica, a gombó, a mustár vagy a napraforgó.
Tartson távol a kertek környékét a magas fűtől,földi szedertől és más természetes alomtól, hogy megtagadják tőlük a telelő helyet;
Használjon helyes biogazdálkodási gyakorlatot, például talaj építést, ösztönözze a jótékony mikrobákat és a talaj más életét;
Egyensúlyozza ki a tápanyag- és nedvesség kezelést, a komposzt alkalmazását, mivel ez segít a növényeknek ellenállni a címeres poloskák éltal okozott károknak;
Ha címeres poloskákat vár, különösen amikor a növények megközelítik a betakarítást, használjon sorvédőket, hogy megakadályozza őket.

Koncentrált rovarirtó szerek permetezése a címeres poloskák ellen:

A koncentrált rovarirtók a leggyakrabban használt termékek a különféle fertőzések elleni küzdelemben. Kenőcs használata vagy javasolt peszticid permetezése a legjobb módszer az állatoknál rákot okozó atkák elpusztítására.

 

A címeres poloskák kiküszöbölése nehéz, mivel rezisztensek a leggyakoribb peszticidekre. Viaszszerű bevonatuk megnehezíti a méreg behatolását. Van azonban néhány lehetőség, amelyeket kipróbálhat a fent említett szerves oldatok mellett. A cipermetrin rovarirtó hatású lehet, és könnyen lebomlik a talajban és a növényekben is. A Pyrethrum is használható, mivel nagyon hatásos a címeres poloskák ellen. Az inszekticid nem veszélyes a felhasználóra, és nem károsítja a vadvilágot vagy növényeket sem.

A címeres poloskák ellen használt permetezők:

A kezeléshez szükséges felszerelés attól függ, hogy milyen kártevővel szembeni kezelést végezték, és ha a felület beltéri vagy kültéri. A permetezők segítenek a nehéz helyekre jutó termékek alkalmazásában, és garantálják a megoldás gazdasági alkalmazását.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €94.52

  €80.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  Regular Price: €176.94

  €141.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €194.72

  €165.52

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €1,176.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  Regular Price: €230.31

  €207.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • stihl sprayer sg 31 - 2, small

  Dispatch in 3 days

  SG 31

  €40.26

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu stihl sprayer fogger sg 21 - 6, small

  Dispatch in 2 days

  SG 21

  €29.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 3 litres
 • eu stihl sprayer sg 71 - 7, small

  Dispatch in 3 days

  SG 71

  €113.28

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  Regular Price: €19.91

  €16.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  Regular Price: €22.28

  €18.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 408 - 5, small

  Dispatch in 7 days

  408

  €19.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 409 - 3, small

  409

  Regular Price: €24.48

  €18.36

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, smallFree Shipping

  425 Classic

  Regular Price: €132.08

  €105.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  Regular Price: €158.07

  €126.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  Regular Price: €80.53

  €64.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer fogger 456 - 14, small

  456

  €49.74

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 457 - 4, smallFree Shipping

  457

  Regular Price: €55.25

  €46.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  Regular Price: €38.76

  €31.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €42.32

  €33.86

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, smallFree Shipping

  473D

  Regular Price: €107.79

  €86.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, smallFree Shipping

  475

  Regular Price: €136.12

  €108.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.33

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi sprayer tech 2 - 1, small

  Tech 2

  €10.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  Regular Price: €63.78

  €51.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  Regular Price: €61.14

  €48.91

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €83.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €66.91

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €78.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • mesto sprayer 3594p resistant plus - 1, small

  3594P Resistent Plus

  €269.71

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €304.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  3552 RS125

  Regular Price: €140.87

  €119.74

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.7

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.8

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  Dispatch in 14 days

  3270P Profi Plus

  €126.51

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €319.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, smallFree Shipping

  435 Classic

  Regular Price: €141.93

  €113.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, smallFree Shipping

  475 Comfort

  Regular Price: €162.49

  €130

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €65.41

  €62.14

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €30.61

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €9.57

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  Regular Price: €202.73

  €192.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger 458 - 10, smallFree Shipping

  458

  Regular Price: €63.13

  €50.5

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €144.68

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 1, small

  3132FO Foamer

  €24.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  Regular Price: €342.61

  €239.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  Regular Price: €342.61

  €239.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  Regular Price: €17.79

  €14.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  3132Gr Bugsi 360

  €17.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €61.45

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  Regular Price: €97.03

  €77.62

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  3595F Inox Plus

  €286.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €588.01

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €85.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer 404 - 1, small

  404

  Regular Price: €11.19

  €8.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €86.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €36.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu solo sprayer fogger 460 li - 1, small

  460 Li

  Regular Price: €29.4

  €22.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  Dispatch in 59 days

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €356.07

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  Dispatch in 14 days

  N74-CC-18-RG

  €499.67

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, small

  3591PC

  Regular Price: €276.77

  €249.09

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, small

  3593PC

  Regular Price: €295.35

  €251.04

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, small

  3598BM

  Regular Price: €436.59

  €349.27

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  Regular Price: €303.69

  €273.32

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, small

  3618BM

  Regular Price: €463.95

  €371.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, small

  3618P

  Regular Price: €345.25

  €276.2

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  Regular Price: €19.52

  €15.61

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  Regular Price: €22.97

  €18.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  Regular Price: €85.89

  €60.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  Regular Price: €85.89

  €60.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Accu Star 8

  €169.31

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €104.27

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €10.42

  €7.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer volpitech 7 proton - 2, small

  Volpitech 7 Proton

  Regular Price: €123.52

  €92.64

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201

  Regular Price: €15.35

  €13.05

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202

  Regular Price: €16.37

  €13.92

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 201 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 201 C

  Regular Price: €16.56

  €14.08

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 c - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 C

  Regular Price: €20.49

  €17.42

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 202 cl - 0, small

  Manual Sprayer Solo 202 CL

  Regular Price: €22.55

  €19.17

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 211 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 211

  €30.81

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 257 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 257

  €55.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger manual 212 - 0, small

  Manual Sprayer Solo 212

  €33.9

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu volpi sprayer fogger manual volpitech 621 - 0, small

  Manual Sprayer VolpiTech 621

  Regular Price: €45.45

  €36.35

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger profi star 3 - 0, small

  Manual Sprayer Birchmeier Profi Star 3

  €258.08

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5.5 litres

A kezelést alacsony nyomású hátsó pumpával és porlasztóval vagy erős porlasztóval kell elvégezni, mivel a kezelésnek maradékkal kell lennie. Az egész felületet, amelyet védeni szeretne, kell kezelnie, egyetlen részét sem szabad kihagyni. Ha ezt az udvaron alkalmazza, akkor valóban ragaszkodnia kell az ULV kezeléshez, amelynek a rovarirtó fúvója a talajra mutat, különösen, ha a fű magas. A környezeti tényező lebontja a rovarirtó szert, így nem tart sokáig. A kezelést falakon és fákon is el kell végezni. Ha a fű magas, akkor még a reggeli harmat is befolyásolhatja a rovarirtót.

Por rovarirtók a címeres poloskák ellen:

A por rovarirtók ideálisak azokon a területeken, ahol nem lehet permetezni a folyékony rovarirtószereket, például repedésekben és elektromos berendezésekben. Száraz felületre kell felvinni, nem szabad feloldni vízben. Nagyon fontos meghatározni és kezelni azokat a területeket, ahol nagy a fészek. Vigyázzon a levegő áramlására!

A címeres poloska rovarirtó felhasználása szintén egy újabb módja ezek ellenőrzésére. Ebben a módszerben a szintetikus vegyszerek sokkal hatékonyabbak, mint a biokémiai vegyületek, de figyelembe kell venni a kisgyermekek és állatok jelenlétét, mivel ezekből a vegyi anyagokból bőrallergiák származhatnak. Használjon olyan rovarirtószert, amelyet helyszíni kezelésre szántak, nem pedig lassabb hatásúnak. Permetezzen rá közvetlenül a címeres poloskára, amikor látja, és miután abbahagyta a mozgását, söpörje el.

A címeres poloskák ellen használt párafúvók:

A párafúvók szintén hasznosak a kezeléshez, mivel nagyon alacsony mennyiségű felhordási mennyiséget használnak terület / egység területre vetítve, ami garantálja a kártevők gazdasági ellenőrzését.

 • eu stihl sprayer sr 200 - 7, small

  Dispatch in 10 days

  SR 200

  €477.38

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu stihl sprayer fogger sr 430 - 8, small

  Dispatch in 3 days

  SR 430

  €511.76

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 14 litres
 • eu stihl sprayer sr 450 - 6, small

  Dispatch in 3 days

  SR 450

  €535.02

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 14 litres
 • makita sprayer pm7651h - 2, small

  Dispatch in 3 days

  PM7651H

  €715.86

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Makita

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer fogger master 452 01 - 1, small

  Master 452-01

  Regular Price: €612.85

  €429

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu solo sprayer fogger atomizer 466 evolution - 0, small

  Atomizer Solo 466 Evolution

  €639.9

   Type of Apparatus:

  • Mist Blowers

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 12 litres

Amikor az ingatlan körül címeres poloskákkal foglalkozik, ne feledje, hogy a velük szembeni legjobb intézkedés a megelőzés módszereinek alkalmazása. Mindig könnyebb megakadályozni, hogy belépjenek a házába vagy fejlődjenek a kertben, mint megszabadulni tőlük.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen