Hogyan szabaduljunk meg a bolháktól

hogyan-szabaduljunk-meg-a-bolhaktol-siphonaptera

A bolhák a leginkább bosszantó kártevők, a gazdaságukra gyakorolt ​​hatásuk miatt. A viszketés, amely a bolhacsípés után jelentkezik, nagyon kellemetlen lehet, miközben a gazda folyamatosan megpróbálja eltávolítani a bolhát harapással, csapással vagy karcolással. A harapás egy kis duzzadt viszketési helyet is okoz, amely hasonlít egy szúnyogcsípésre, és bolhiallergia dermatitisznek nevezett betegséget is okozhat, amely gyakran kutyákban és macskákban fordulhat elő. A gyakori harapás és karcolás miatt hajhullást okozhat, szélsőséges esetekben vérszegénység is előfordulhat.
A bolhafertőzés kezelése nehéz feladat, így az ilyen előfordulás megelőzése a gondozás nélküli élet kulcsa. Ha azonban a bolhák káros hatásával foglalkoznak, függetlenül attól, hogy megfertőzték otthonát, vagy ha úgy találták, hogy azok befolyásolják a háziállatot, akkor az ellenőrzési intézkedések rendben vannak, és meg kell határoznia a fertőzés mértékét, és alkalmaznia kell a felszámolási módszereket. Számos módon lehet megszabadulni a bolháktól természetes és organikus módszerekkel, házi készítésű receptekkel, vagy rovarirtó szerekkel történő erősebb hatás elérése érdekében.

hogyan-szabaduljunk-meg-a-bolhaktol-siphonaptera

Tisztítás és higiéna bolhafertőzés esetén

Ha már látott bolhafertőzés jeleit, ne pazarolja az időt. Az érintett ruhákat meg kell mosni, és minden egyéb tárgyat, amely érintkezésbe került bolhaval vagy bolhával fertőzött háziállatokkal, például a háziállatok ágyneműjét, ágyneműjét, szőnyegeit és szőnyegeit, ahol az állatok néha alszanak. A kárpitot és minden egyéb olyan terméket is meg kell tisztítania, amely érintkezésbe került a fertőzéssel. Ha úgy gondolja, hogy nem menthetők fel, akkor dobja el őket. A mosás vagy az elemek szárításának hőmérsékletének magasnak kell lennie, mivel az felnőttek, lárvák és tojások elpusztul. A szappanos vizet sem fogják túlélni. Ne feledje, hogy a gazdagépen maradt tojások leesnek és ágyakba, ruhákba, szőnyegekbe, autókba és bárhova felhalmozódnak, ahol a házigazda ellátogat, ezért legyen óvatos a környezetével, miután felfedezte a fertőzést.

Mint sok más kártevő esetében, a porszívózás megoldást jelenthet, de nem szabadul meg teljesen az összes bolhaproblémától. Azokon a helyeken, ahol a porszívózáshoz ragaszkodni kell, nem sok napfény van, olyan helyeken, ahol bolha törmeléket, például vért és ürüléket, valamint kárpitozott bútorait találja. A szőnyegek porszívózása előtt használjon sót, Boraxot vagy szódabikarbónát, és megszórja őket, és hagyja, hogy néhány órán át üljenek. Szárítószerként működnek, és kiszárítják a szőnyegen elrejtett tojásokat, megkönnyítve az elszívást. Ügyeljen arra, hogy lezárja a porszívót egy műanyag szemetes zsákba, és azonnal vegye ki a szemétkosárba, annak elkerülése érdekében, hogy a bolhák kiszabaduljanak.
Ügyeljen arra, hogy otthonában ne legyen páratartalom, mivel a bolhák nedves környezeteket szeretik. Mivel 50% vagy magas páratartalomra van szükségük a túléléshez, használhat szárítót, hogy otthonát kellemetlenül kiszáradja a bolhák.

Por rovarirtó szerek a bolhák ellen:

A por rovarirtók ideálisak azokon a területeken, ahol nem lehet permetezni a folyékony rovarirtószereket, például repedésekben és elektromos berendezésekben. Száraz felületre kell felvinni, nem szabad feloldani vízben. Nagyon fontos azonosítani és kezelni azokat a területeket, ahol nagy a fészek. Vigyázzon a levegő áramlására!

 • ghilotina-insecticide-i05-perm-dust-100-g, small

  i05 PermDust, 100 g

  Regular Price: €3.5

  €2.45

   Odor:

  • less

   Manufacturer:

  • Ghilotina

   Get rid of:

  • Ants,
  • Bed Bugs,
  • Cockroaches American,
  • 9 more

 

Termikus kezelések bolhák ellen:

A felnőtt bolhákat, lárvákat, bábokat és tojásokat fűtőegységekkel könnyen el lehet pusztítani. A hőkezelés biztosítja, hogy nemcsak a felnőttek, hanem a tojások is elpusztítják.

 

Szabaduljon meg a bolháktól organikus módszerekkel

A bolhák elfogásának leggyakoribb házi készítményei az edénymosó folyadék, a bórsav, a diatómaföld vagy a különféle illóolajok.
Az edénymosó módszer lehetővé teszi csapda felépítését ezekre a kártevőkre. Helyezzen egy meleg vízzel töltött tányért vagy tálat a szoba közepére, különösen éjszaka, amikor a házban nincs sok tevékenység. Adjon hozzá mosogatószert és tegyen egy meggyújtott gyertyát a tál közepére. A fény vonzza a bolhákat, és ha egyszer felugrik a tányérra, azokat a szappanos víz ölni fogja, melyeket reggel elidegeníthet. Szappanos vízzel moshatja ki háziállatait is, mivel ez megöli a szőrükben rejtett bolhákat is.
Ha inkább spray-t használ ezeknek a rovaroknak az elpusztítására, de nem akarja használni aeroszolos rovarirtót, készítheti el saját rovarirtó szerét víz, ecet, citromlé keverékének felhasználásával, és adhatja hozzá alacsony nyomású permetezőgépbe. Használja szőnyeg, háziállat ágynemű, bútor, padló, ablakpárkány és ház sarkainak permetezésére, amelyet a porszivóval nem lehet elérni. Ezt ismételje meg legfeljebb 7 napig, a fertőzés mértékétől függően.

Mint fentebb említettük, a só nagyszerű segítő is a bolhatojások elleni küzdelemben. Dehidraqtáló szerként szolgálhat a bolhák számára és kiszáradhatja testét. Használjon a legfinomabb sóport, és megszórja, különösen a szőnyegeken, hagyja 48 órán át ülni, majd alaposan porszívózza. Ugyanez a rendszer alkalmazható bórsavval vagy diatómafölddel is. Ez a kettő ugyanúgy működik, mint szárító, és a bolhákat kiszáradással okozza a halálát. A felnőttekre, a lárvákra és a tojásokra is hatással lehetnek. A DE szilícium-szilándagda átvágja a bolha exoskeletonját, és kiszáradást okoz. A DE használatának fontos szempontja, hogy nem mérgező emberre vagy állatra, tehát biztonságosan használható a házban.

Az illóolajok felhasználásáról orvosolhatják az eukaliptusz-olajat, a citronellaolajat, a citromfűolajat vagy a teafaolajat. Ismertek arról, hogy taszítják a kullancsokat, szúnyogokat és fekete legyeket. Vagy keverte őket vízzel, és a porszívás után mossuk le a padlót, vagy spray-ként használhatjuk. A rozmaring az enyhe fertőzéssel is segít, függetlenül attól, hogy porként, öblítésként vagy olajként használja-e azt. A kutyát vízzel is kimoshatja, amelyben főtt rozmaringos, vagy öntsen olajat a háziálla nyakörvére a bolhák távol tartása érdekében.

Távolítsa el háziállatairól a bolhákat:

Ha fertőzéssel foglalkozik, háziállatait is alaposan meg kell fürdetni és fésülni. A szappanos víz megöli a kutya szőrébe rejtett bolhákat, de legyen óvatos, ha fertőzött macskája van. A háziállatoknak speciális samponokra van szükségük, ha meg akarnak szabadulni a bolháktól, mivel a kutyák számára és a macskák számára különféle gyógymódot igényelnek. Néhány esetben mellékhatásokat okozhat, ezért jobb, ha az állatorvoshoz fordul. Legyen óvatosan, amikor mossa a háziállatot, és ügyeljen arra, hogy a bolhák ne ugráljanak a fejére, miközben mossa. Alaposan mossa le a nyaki területet, mivel ott van a legtöbb bolha, főleg a gallér alatt.
Napi rendszerességgel fésülnie kell egy fésűvel is, amelyet kifejezetten a bolhák kiszűrésére hoztak létre. Ezután szappanos vízzel leöblítheti, mivel ez megöli a bolhákat, amelyeket a szőréből gyűjtöttek össze.
Mivel a háziállatok szeretik a padlón gördülni és a szőnyegen is, ügyeljenek arra, hogy gyakran porszívózza őket, és ügyeljen arra, hogy ne hagyjanak el bolhákat, amelyeket esetleg otthonukba hoztak, miután kint játszottak. Ügyeljen arra is, hogy háziállata ágyneműje könnyen tisztítható legyen, és ezt gyakran tegye.

Szabaduljon meg a bolháktól az udvaráról

Az udvarán nagy mennyiségü bolha jelenhet meg az esetleges árnyékolt területek, valamint a feltérképező terek miatt, ahol a vadon élő állatok menedéket kereshetnek. Könnyen átvihetők a vadállatból az ön tulajdonára, és valószínűleg először támadják meg a háziállatát. Annak elkerülése érdekében, hogy a kertben sűrű bolhapopuláció alakuljon ki, vágja le a bokrokat, távolítsa el az alacsonyan lógó ágakat és ügyeljen arra, hogy az udvaron több napfény legyen. Különböző típusú maradék rovarirtókat is használhat, ha a fertőzés magasabbnak tűnik, mint az eredetileg gondoltak.
Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg az udvarát bármilyen szerves hulladékról, rendszeresen nyírja a gyepét, és szedje össze a le esett leveleket, hogy a bolháknak ne legyen vendégszerető környezetük, ahol fejlődhetnek. A legjobb módszer az udvar, ház és háziállatok kezelése ugyanazon a napon, hogy ne legyen lehetőségük, hogy átkerüljenek az egyik környezetből a másikba, és tovább éljenek az ingatlanán. Miután megtisztította őket a bolháktól, tartsa háziállatát beltéri helyen, mivel el akarja kerülni, hogy ki menjenek és megfertőződjenek.

Az udvarát többféle módszerrel tisztíthatja meg a bolháktól. Az udvar elárasztásával sikerül megölnie mind a lárvákat, mind a tojásokat, és ezzel véget vetni a bolhák életciklusának. A víz eltávolítja a székletüket is, és ezt eszik a lárvák. Ügyeljen arra, hogy elárasztja a fák, kerítések, udvari bútorok vagy a kutyaház közelében található területeket, mivel ezek azok a helyek, ahol a bolhák összegyűlhetnek.

Permetezhető rovarirtó szerek a bolhák ellen:

A rovarok elleni küzdelemben a leggyakrabban használtak a koncentrált rovarirtó szerek. Biztosítják azt, hogy a kezelt felületekkel érintkezésbe kerülő rovarok hamarosan meghalnak.

 

Permetezőgépek, amelyeket bolhák ellen használnak:

A kezeléshez szükséges felszerelés attól függ, hogy milyen kártevővel szembeni kezelést végezték, és ha a felület beltéri vagy kültéri. A permetezők segítenek a nehéz helyekre jutó termékek alkalmazásában, és garantálják a megoldás gazdasági alkalmazását.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €79.41

  €75.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  €148.65

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €163.6

  €155.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €988.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  €193.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • stihl sprayer sg 31 - 2, small

  SG 31

  €38.18

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu stihl sprayer fogger sg 21 - 6, small

  SG 21

  €25.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 3 litres
 • eu stihl sprayer sg 71 - 7, small

  SG 71

  €120.2

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  €14.72

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  €16.78

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 408 - 5, small

  408

  €18.94

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 409 - 3, small

  409

  €23.41

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, small

  425 Classic

  €119.65

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  €139.88

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  €43.39

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer fogger 456 - 14, small

  456

  Regular Price: €43.58

  €34.87

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 457 - 4, small

  457

  €48.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  €28.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €34.36

  €27.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, small

  473D

  €96.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, small

  475

  €122.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger elettroeasy - 7, small

  ElettroEASY

  €163.87

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer tech 05 - 3, small

  Tech05

  €2.18

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.34

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi sprayer tech 2 - 1, small

  Tech 2

  €10.39

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 6 - 1, small

  Tech 6

  €41.08

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  €64.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  €61.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €83.6

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €67.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €79.1

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • igeba sprayer es 5 m 5 litre - 3, small

  Dispatch in 20 days

  ES 5 M

  €220.2

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Igeba

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • igeba sprayer es 10 m 10 litre - 0, small

  Dispatch in 20 days

  ES 10 M

  €262.89

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Igeba

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3594p resistant plus - 1, small

  3594P Resistent Plus

  €270.73

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • mesto sprayer 3592p resistent extra plus - 3, small

  3592P Resistent Extra Plus

  €243.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €305.18

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  3552 RS125

  €141.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.82

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.98

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  3270P Profi Plus

  €126.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €320.25

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, small

  435 Classic

  €128.75

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, small

  475 Comfort

  €143.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €54.95

  €52.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €25.73

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €8.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  €170.32

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 458 - 10, small

  458

  €57.04

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €145.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 2, small

  3132FO Foamer

  €24.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  €287.85

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  €287.85

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  €17.86

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  3132Gr Bugsi 360

  €17.68

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €51.57

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  €93.19

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  3595F Inox Plus

  €287.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €494.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €72.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer 404 - 1, small

  404

  €10.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €87.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €30.89

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu solo sprayer fogger 460 li - 1, small

  460 Li

  €28.8

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €357.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  N74-CC-18-RG

  €501.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.64

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, smallFree Shipping

  3591PC

  Regular Price: €277.81

  €208.36

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, smallFree Shipping

  3593PC

  Regular Price: €296.45

  €222.34

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, smallFree Shipping

  3598BM

  Regular Price: €438.22

  €328.67

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  €304.82

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, smallFree Shipping

  3618BM

  Regular Price: €465.68

  €349.27

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, smallFree Shipping

  3618P

  Regular Price: €346.54

  €259.91

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  €18.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  €21.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  €85.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  €85.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Dispatch in 59 days

  Accu Star 8

  €141.24

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €86.99

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €8.65

  €8.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres

 

A füstképző rovarirtó szerek bolhák ellen:

A füstképző rovarirtókat főként kontaktus alapú rovarirtókkal együtt használják. Miközben a füst irritálja a kártevőket, és kikényseríti őket a rejtőzködésből, érintkezésbe kerülnek a permetezett oldattal, amely aztán kiküszöböli őket.

Füstképző gépek a bolhák ellen:

A hideg ködképzők magas légnyomást használnak a ködöző folyadék apró részecskékké történő permetezésére. ULV ködképző néven is ismertek, és a termikus ködképzőktől eltérően nem használnak hőt a ködképző folyadék párologtatásához.

 • birchmeier sprayer garden star - 1, small

  Garden Star

  Regular Price: €79.41

  €75.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer profi star - 2, small

  Profi Star 5L

  €148.65

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer rpd 15 abr - 1, small

  RPD 15 ABR

  Regular Price: €163.6

  €155.43

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger spray matic 20s - 2, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 20 S

  €988.03

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • birchmeier sprayer spray matic 5p - 1, small

  Spray-Matic 5P

  €193.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • stihl sprayer sg 31 - 2, small

  SG 31

  €38.18

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu stihl sprayer fogger sg 21 - 6, small

  SG 21

  €25.59

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 3 litres
 • eu stihl sprayer sg 71 - 7, small

  SG 71

  €120.2

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Stihl

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 401 - 14, small

  401

  €14.72

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer fogger 402 - 8, small

  402

  €16.78

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer 408 - 5, small

  408

  €18.94

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 409 - 3, small

  409

  €23.41

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 425 classic - 8, small

  425 Classic

  €119.65

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • solo sprayer 425 comfort - 6, small

  425 Comfort

  €139.88

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu solo sprayer 453 trolley - 5, small

  453 Trolley

  €43.39

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 11 litres
 • eu solo sprayer fogger 456 - 14, small

  456

  Regular Price: €43.58

  €34.87

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 457 - 4, small

  457

  €48.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 461 - 6, small

  461

  €28.95

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 462 - 3, small

  462

  Regular Price: €34.36

  €27.49

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer 473d - 6, small

  473D

  €96.29

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer 475 - 5, small

  475

  €122.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer fogger elettroeasy - 7, small

  ElettroEASY

  €163.87

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu volpi sprayer tech 05 - 3, small

  Tech05

  €2.18

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 1 - 1, small

  Tech1

  €2.34

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi sprayer tech 2 - 1, small

  Tech 2

  €10.39

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer fogger tech 6 - 1, small

  Tech 6

  €41.08

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu volpi sprayer tech 10 manometer - 1, small

  Tech 10 with Manometer

  €64.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi sprayer tech 12 - 7, small

  Tech 12

  €61.37

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • volpi micronizer hood m3000 - 2, smallFree Shipping

  Micronizer HOOD M3000

  €83.6

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • volpi micronizer jolly m10v - 2, small

  Micronizer Jolly M10V

  €67.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • volpi micronizer m2000 - 2, small

  Micronizer M2000

  €79.1

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • igeba sprayer es 5 m 5 litre - 3, small

  Dispatch in 20 days

  ES 5 M

  €220.2

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Igeba

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • igeba sprayer es 10 m 10 litre - 0, small

  Dispatch in 20 days

  ES 10 M

  €262.89

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Igeba

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3594p resistant plus - 1, small

  3594P Resistent Plus

  €270.73

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • mesto sprayer 3592p resistent extra plus - 3, small

  3592P Resistent Extra Plus

  €243.55

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3615g inox - 1, small

  3615G Inox

  €305.18

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3552 rs125 - 4, small

  3552 RS125

  €141.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 12 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3232r flori - 6, small

  3232R Flori

  €33.82

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3237p primer - 3, small

  3237P Primer

  €47.98

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • mesto sprayer 3270 profi plus - 1, small

  3270P Profi Plus

  €126.97

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • mesto sprayer 3541g stabilus - 1, small

  3541G Stabilus

  €320.25

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 18 litres
 • eu solo sprayer 435 classic - 5, small

  435 Classic

  €128.75

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 20 litres
 • eu solo sprayer fogger 475 comfort - 5, small

  475 Comfort

  €143.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 15 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger hobby star 5 - 4, small

  Hobby Star 5

  Regular Price: €54.95

  €52.21

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger super star 1 25 360 - 11, small

  Super Star 1.25-360

  €25.73

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger foxy plus - 6, small

  Foxy Plus

  €8.16

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger dr 5 - 13, small

  DR 5

  €170.32

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu solo sprayer 458 - 10, small

  458

  €57.04

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 9 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3270fo foamer - 5, small

  3270FO Foamer

  €145.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • mesto sprayer 3132fo foamer - 2, small

  3132FO Foamer

  €24.12

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5e - 1, small

  Foam Matic 5E

  €287.85

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • birchmeier sprayer foam matic 5p - 1, small

  Foam Matic 5P

  €287.85

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3132pg universal plus - 3, small

  3132PG Universal Plus

  €17.86

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • mesto sprayer 3132gr bugsi 360 - 1, small

  3132Gr Bugsi 360

  €17.68

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • birchmeier accessories vario gun - 1, small

  Vario Gun

  €51.57

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier
 • eu solo sprayer 424 nova - 9, small

  424 Nova

  €93.19

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 16 litres
 • mesto sprayer 3595f inox plus - 1, small

  3595F Inox Plus

  €287.23

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu birchmeier sprayer spray matic 5s - 6, small

  Dispatch in 14 days

  Spray-Matic 5 S

  €494.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer maxi 1.0 - 1, small

  Maxi 1.0

  €72.02

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu solo sprayer 404 - 1, small

  404

  €10.77

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu volpi sprayer micronizer jolly m5v35 - 1, small

  Micronizer Jolly M5V35

  €87.13

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Volpi

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer fogger bobby 0 5 - 7, small

  Bobby 0.5

  €30.89

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres
 • eu solo sprayer fogger 460 li - 1, small

  460 Li

  €28.8

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1 litre
 • eu bg sprayer fogger n152 cc 18 ext ban - 0, small

  N152-CC-18 EXT/BAN

  €357.4

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu bg sprayer fogger n74 cc 18 rg - 0, small

  N74-CC-18-RG

  €501.54

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • B&G Equipment

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3130le - 1, small

  3130LE

  €24.64

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 1.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3591pc - 0, smallFree Shipping

  3591PC

  Regular Price: €277.81

  €208.36

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3593pc - 0, smallFree Shipping

  3593PC

  Regular Price: €296.45

  €222.34

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 4 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598bm - 0, smallFree Shipping

  3598BM

  Regular Price: €438.22

  €328.67

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 7.5 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3598p - 0, small

  3598P

  €304.82

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 6 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618bm - 1, smallFree Shipping

  3618BM

  Regular Price: €465.68

  €349.27

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu mesto sprayer fogger 3618p - 0, smallFree Shipping

  3618P

  Regular Price: €346.54

  €259.91

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Mesto

   Tank Capacity:

  • 10 litres
 • eu solo sprayer fogger 301 b cleaner - 0, small

  301 B Cleaner

  €18.83

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 1.25 litres
 • eu solo sprayer fogger 302 b cleaner - 0, small

  302 B Cleaner

  €21.66

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 2 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 a cleaner - 0, small

  307 A Cleaner

  €85.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu solo sprayer fogger 307 b cleaner - 0, small

  307 B Cleaner

  €85.06

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Solo

   Tank Capacity:

  • 7 litres
 • eu birchmeier sprayer accu star 8 - 0, small

  Dispatch in 59 days

  Accu Star 8

  €141.24

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 8 litres
 • eu birchmeier sprayer astro 5 - 0, small

  Dispatch in 14 days

  Astro 5

  €86.99

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 5 litres
 • eu birchmeier sprayer disinfecta - 0, small

  Desinfecta+

  Regular Price: €8.65

  €8.22

   Type of Apparatus:

  • Sprayers Hand

   Manufacturer:

  • Birchmeier

   Tank Capacity:

  • 0.5 litres

 

Ködképző, koncentrált rovarirtók a bolhák ellen:

A ködképző rovarölő egy finom permet (aeroszol) kerül felhasználásra, amelyet egy fúvó irányít. Ez megkönnyíti a kezelés alkalmazását, mivel elősegíti a termék diszpergálását nehezen elérhető helyeken.

 

Ha inkább kémiai módszereket alkalmaz, akkor a házában van néhány lehetőség a ködépzők formájában. A házát csak kiváló esetekben kell ködképzés útján tisztítani, ha a fertőzés ellenőrizetlen. Ez az intézkedés rendkívüli, mivel el kell tisztítania otthonát, le kell takarnia az ételeket, le kell takarnia a füstjelzőket és néhány órára el kell hagynia a házat, mivel az teljesen ki lesz töltve a füsttel, amely veszélyes maga, családjának és háziállatai számára. A ködképzés után ki kell szellőztetni a házat, és az ajtókat és ablakokat néhány órára nyitva kell hagyni. Ekkor láthatja elholt rovarokat a ház körül, és el kell porszívóznia a helyet.

Mint korábban említettük, a bolhák olyan kártevők, amelyeket meglehetősen nehéz megszabadulni. Mindig megelőző módszereket kell alkalmazni, mivel a bolhafertőzés kezelése mindig nehezebb lesz. A bolhák házi vagy háziállat-fertőzésének megakadályozására vonatkozó további részletekért olvassa el a „Bolhákkal való fertőzés megelőzési módjáról” szóló cikkünket, és győződjön meg arról, hogy ezeket a bogarakat mindig ellenőrzés alatt tartja.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen