Hódok általi fertőzés megelőzése

hodok-castor-altali-fertozes-megelozese

Mint a pézsmapoc, a hód kellemetlenséget okoz a károsodás miatt, amelyet körülöttük okozhatnak. A fogak segítségével a fák levágására megváltoztathatják a topográfiát is, ha átirányítják a vizet és gátolják a patakokat, amikor épületet építenek. A hódoknak egész évben vízforrásra van szükségük, így patakok, tavak, tavak, vizes élőhelyek és alacsonyan fekvő vízterületek, például síkságok vagy mocsarak találják meg őket. A városi területeken egyre gyakoribb az út menti árokban, a csatornába és a szennyvíz tavakban. A hód jelenlétének nyilvánvaló jelei, mivel hajlamosak a fákat levágni, mivel a törzsüket 45 fokos szögben rágják. A faforgácsnak és a tuskóknak is láthatónak kell lenniük a területen.
A hódok okos lények és képesek bármilyen édesvízi környezetet megfelelő élőhelyré alakítani. Mivel nagyon alkalmazkodó és kitartó lények, ezek ellenőrzése időnként meglehetősen nehéznek bizonyulhat. Nagyon romboló hatásúak lehetnek bizonyos környezetekben, és szükségessé teszik a megfelelő hódkezelést.

hodok-castor-altali-fertozes-megelozese

Megelőző intézkedések a hódok ellen

Annak érdekében, hogy kizárja a hódokat a környékről, csökkentenie kell az élőhelyet számukra. szétszerelje a korábban megépített gátakat és menedéket, mivel ezeknek a kulcsszerkezeteknek a lebontásával minden új hód számára nehéz lesz visszatérni. Mivel tartós lények, ezt a lépést meg kell ismételni mindaddig, amíg a hódok állandóan áttelepednek, mivel ismert, hogy újjáépítik a gátokat és éjszakánként szállnak meg. Kövesse az alábbi utasításokat, és alkalmazza ezeket a megelőző módszereket a hódok tartásához:

-építse a kerítést legalább 3 láb magasra és elég szélesre, hogy lehetővé tegye az egészséges fa növekedését;
-telepítsen egy kerítést, hogy a hódokat teljes mértékben kizárja az erdőkből, ligetekből és más magas vegetációval rendelkező területektől (háló vagy elektromos kerítés);
-tartsa a kerítés alját a talajhoz süllyedve, hogy megakadályozza a hódok belépését alatta;
-telepítsen olyan vízelvezető rendszereket, amelyek megakadályozzák a hód gátakat a vízszint megfelelő ellenőrzésében;
-növényfa és növényzet, amelyre a hód nem tetszik, mint például bodzavirág, kilencborda és ikerfa;
-festje a fatörzseket homokkal és festékkeverékkel (120 milliliter falazatú homok / liter latexfesték), hogy megvédje a fákat a hódok káros hatásaitól;
-A cayenne-paprikával beitatott, majd a fatörzsekre festett növényi vagy ásványolaj szintén hatásos lehet.

Különböző útépítési technikák minimalizálhatják vagy megakadályozhatják a hódok károsodását. Ezeknek a technikáknak elsősorban a megfelelő méretű vagy a trupp kiválasztása van. A hódok a fokozott vízáramlás alapján azonosítják a gát építésére alkalmas területeket, így a túlméretes kerek gömbök, fenéktelen ívgömbök és hidak, amelyek nem korlátozzák a víz áramlását, csökkenthetik annak valószínűségét, hogy egy hód gátot épít. A hódok által elsősorban a tereprendezés és az árvizek okozta kár. Lehet, hogy a hódok által az ön vagyonánál előállított gát nem zavarja személyesen, de felelősségre vonható, ha a gát kimosódik, és elárasztja a szomszédját a folyóparton. A tereprendezés vagy az árvíz által okozott kár kisebb mértékűtől millió dollárig terjedhet.
A hódok fenntartják és védik azokat a területeket, amelyek táplálkozási, fészkelési és párzási helyek. Nagyon sok energiát fektet be területükre, gátakat építve és megismerve a területet. Mivel oly sok energiát fektetnek be a területükre, a hódok nem tolerálják a betolakodókat, és a terület birtokosa valószínűleg eszkalálódik egy agresszív találkozásra, ezért legyen óvatos, amikor egy hód-gáttal vagy kunyhóval foglalkozik, mivel először meg kell győződnie arról, hogy ők elhagyatott.

Az egészségügyi kérdésekben a hódokat a Giargia lamblia, egy bélparazita, néha „hódláznak” nevezett hordozókként ismertek, de fonalférgeket, trematodekat és kokcidéneket is hordozhatnak. Szőrmeállatok is, és számos szövetségi és állami törvény védi őket. Ezenkívül a hódok könnyen csapdába eshetnek és viselkedésük módosítják a fenyegetések elkerülését, például napi szokásokról éjszakai szokásokra váltással.

A topográfia változásában való részvételüket egyesek pozitív részvételnek tekintik. A megmaradt elhullott fák más állatok számára is hasznosak lehetnek, például fecskék, fakacsák, kék gém, sas, osprey, harkály, teknősök számára. Ezek és még sokan mások támaszkodnak az elhullott fákra élelmezésre, menedékhelyre és ülőhelyekre. Annak ellenére, hogy egyes fák pusztulása rombolónak és vonzónak tűnik számunkra, bebizonyítja, hogy szükséges és rendkívül fontos élőhely sok más ökoszisztéma-faj számára. Ezen fák elvesztése azt is lehetővé teszi, hogy jelentősen több napfény érje el a vizet. A tóvízben található napfény, víz és szuszpendált tápanyagok stimulálják az algák, mikroorganizmusok, gerinctelenek és vízi növények hatalmas növekedését, amelyek azután a vizes élelmezési lánc alapjául szolgálnak.

A favédelem az élőhelyet is módosítja azáltal, hogy csökkenti a hód táplálékát. Minél több fát védnek, annál hamarabb a hód kimeríti élelmezési ellátását és át kell helyezni a helyét. Tehát, amikor ezekkel a rágcsálókkal foglalkozunk, fontos megvizsgálni az összes következményt, amely akkor jelenik meg, ha a fent említett megelőző intézkedéseket alkalmazni kívánja.
Ha azonban bármikor foglalkozik hódfertőzéssel, vegye figyelembe a „Hogyan lehet megszabadulni a hódfertőzéstől” című cikkben bemutatott intézkedéseket, mivel az ilyen fellépés meglehetősen nehéznek bizonyulhat ha ezek a kártevők. És még akkor is, ha sikerült eltávolítania őket a területéről, mindig hajtson végre megelőző intézkedéseket, mivel jobb biztonságban lenni, mint ismét foglalkozni velük.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen