Hernyók általi fertőzés megelőzése

hernyok-altali-fertozes-megelozese-lepidoptera

A hernyók a Lepidoptera rend tagjai lárváinak közneve, a pillangókból és lepkékből álló rovarrend. Fajtájától függően növényevő, rovarölő vagy akár kannibalista. A takarmányozás miatt a hernyókat a legveszélyesebb mezőgazdasági kártevőknek tekintik, mivel a növények leveleinek nagy sebességű evésével sok kárt okozhatnak a növényeknek.
A növényeketől függően a hernyókat befolyásoló fajok is különböznek. Védelmi mechanizmusként a növények kifejlesztették a hernyók általi enni való ellenállás mechanizmusait, ideértve a kémiai méreganyagok és a fizikai akadályok, például a szőrszálak fejlődését. A hernyók azonban megtanultak alkalmazkodni a gazda növényhez, és egyes peszticidekkel szemben is rezisztenssé váltak.

hernyok-altali-fertozes-megelozese-lepidoptera

Ezeket a megközelítéseket idővel legyőzi a rovarok rezisztencia mechanizmusainak fejlődése, és ez teszi ezeket a kártevőket a mezőgazdasági fejlődés szempontjából a legfélelmetesebbé.

Hogyan lehet megelőzni a hernyó fertőzést a kertben és az udvaron:

A hernyók a lepkék és a pillangók lárvái. Számos különféle hernyó létezik, és ugyanolyan sokféle módszer van a hernyók megelőzésére. Néhányról szó került itt, de nem mindegyikről! Reklám: Ha meg akarja állítani a hernyókat, akkor tudnia kell, hogy milyen hernyókkal foglalkozik. Nincs értelme gondolkodni arról, hogyan lehet megszabadulni a hernyóktól, még mielőtt megtudja, hogy miről van szó, mivel ezek megtámadhatják a különféle növényeket, és az alkalmazott kezelés ezek is károsíthatják a hernyók megölésekor.

A hernyók megelőzésének egyik módja a karton használata és az összes növény alapja körül helyezése, mivel ez lelassítja őket a következő étkezés eléréséig. A hernyók megelőzésének egyik módja a karton használata és az összes növény alapja körül helyezése, mivel ez lelassítja őket a következő étkezés eléréséig.
A kertben való elültetésnek az ütemezése segít megakadályozni a hernyókat. Az egészséges kert gondozása révén gyorsan és erősen növekszik. Ha korán ülteti a kertjét, és megbizonyosodik arról, hogy a növények megtermékenyültek, minden esélye megvan arra, hogy elkerülje a hernyó fertőzést. A növények átlátszó szövettel való bevonása jó módszer a növények, különösen a káposzta lepke hernyó elleni védelmére. A szövetek akadályt képeznek, megakadályozva a lepkék számára, hogy a növényekre szálljanak le és tojásokat tojjanak, és csökkentik a hernyó növekedésének kockázatát. Mivel a legtöbb őszi zöldséget leveleik vagy gyökereik miatt termesztik, és nem igényelnek beporzást, a szövetekkel történő bevonás nem csökkenti a termést.

Néhány ember kézzel válogatja a hernyókat növényekről, ez azonban elégtelen hatás, mivel új lárvák kelnek ki és helyet foglalnak az összegyűlteknek.
Megelőző intézkedésként a növények körül eső leveleket és törmelékeket összegyűjtheti és eltávolíthatja minden eséskor. Ez elősegíti a hernyópopuláció ellenőrzés alatt tartását. Ellenőrizze a növények leveleit, hogy ne legyenek hernyótojások, függetlenül attól, hogy milyen hernyóval foglalkozik, a növekedési időszak során. Ügyeljen arra, hogy alaposan ellenőrizze a levelek felső és alsó részét.

A gyógynövény, a zsálya, a kakukkfű, a rozmaring vagy a borsmenta elhelyezése az érintett növények körül javíthatja a hernyó egyes problémáit. Ezek az erősen illatos gyógynövények elősegítik a lény kedvenc ételeinek álcázását, hogy vacsorára menjenek.
Ha nem szeretne peszticideket használni a kertben és az udvarban lévő hernyók megszabadulásához, ösztönözheti a madarakat, hogy magukat otthon hozzák létre az udvarán. Ha olyan terménytípusa van, amelyet több madár jelenléte nem befolyásol negatívan, elkészíthet egy madáretetőt, hogy ösztönözze a madarakat a kertjére.
A hernyók haja emberi egészség problémákat okozhat. A hernyó szőrszálakban néha méregek vannak, és körülbelül 12 lepkék vagy lepkék családjának fajai világszerte súlyos emberi sérüléseket okozhatnak, kezdve a urticarialis dermatitist és az atópiás asztmát a veseelégtelenségig vagy az intracerebralis vérzésig. Ez különös problémát jelent a beltéri környezetben, mivel a hajszálak szellőző rendszereken keresztül könnyen beléphetnek az épületekbe, és kis méretük miatt felhalmozódhatnak a beltéri környezetbe, ami megnehezíti a szellőztetést.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen