Hangyák általi fertőzés megelőzése

hangyak-formicidae-altali-fertozes-megelozese

Mivel a hangyák a bolygó egyik legszélesebb körben elterjedt szervezete, az Antarktisz kivételével minden kontinensen jelen vannak, és nagyon diverzifikáltak, hogy képesek legyenek kihasználni a világ sok rést felölelő környezetét. A hangyafertőzés számos problémát okozhat, beleértve az étel szennyeződését, szúrásokat vagy harapásokat, valamint az otthoni szerkezeti károkat. A hangyáktól való megszabadulás nem könnyű feladat.

hangyak-formicidae-altali-fertozes-megelozese

Egész évben, de különösen tavasszal és nyáron, a hangyák élelmet keresnek és olyan helyeket keresnek, ahol új fészkeket építhetnek. Függetlenül attól, hogy háztartás belsejében vagy a kertben található, könnyen találkozhat hangyák rajával az útjában.

Lehet, hogy azt gondolta, hogy megszabadult a hangyáktól az előző kártevőirtással, de most a hangyák ismét megjelentek otthonában. Gyerekeik az udvaron játszottak és hangyaharapással hazatértek, és még ha megpróbáljuk semmi nem szabadon hagyni kitett ételt, a hangyák továbbra is megjelennek.
Ebben az esetben olyan termékeket kell használnia, amelyek megelőzik a hangyák megjelenését a háztartásban.
Mindig azt tanácsoljuk, hogy a megelőzés jobb, mint a beavatkozás. A hangyák háztartástól távol tartásának egyik legjobb módja az, hogy megakadályozzák az olyan kedvező környezet kialakulását, ahol lakhatnak. Mivel általában a tartózkodási helyeken élelmet keresnek, ezért a legfontosabb szempont a ház tiszta tartása és felkészítése a nem kívánt hangyák esetleges látogatása ellen.

Akadályozza meg a hangyák előfordulását a háztartásban:

-cserélje ki az ablakok körül az időjárás-eltávolítást és javítsa meg az alap körül laza habarcsot;
-tartsa tisztán a konyhai pultot, és zárt tartályokban tárolja az ételeket, különösen a méz és a cukros terméket;
-folyamatosan tisztítsa meg az edényeket;
-minden olyan kiömlés vagy rendetlenség megtisztítása, amely élelmezési forrássá válhat;
-győződjön meg arról, hogy a szemétkosárai le vannak zárva, és hogy a szemetes tartójának szorosan felszerelt fedele van, és ne feledje, hogy legalább 48 óránként vegye ki a szemetet;
-tartsa az alagsort, a tetőtéri és a feltérképező tereket jól szellőző és száraz állapotban;
szüntesse meg az álló víz területeit;

A ház körül a hangyák előfordulásának megelőzése:

-tartsa tisztítva és karbantartva a parkosítást;
-tartsa a csatornákat és a lefolyókat szennyeződésektől vagy talajvíztől mentesen
-rendszeresen ellenőrizze, hogy nem jelentek-e meg hangya fészek az udvaron vagy a ház körül;
-próbáljon meg ne túl sokáig a ház közelében tartani a kukákat vagy zsákokat; tartsa szeméttelekben, szorosan lezárva;
-cserélje ki a szerkezet rothadt, vízszennyezett és korábban fertőzött fadarabjait.
-távolítsa el az elhalt csontokat az épületről, és a tűzifát tárolja a talajtól és távol a szerkezettől.

A hangyák elleni leghatékonyabb kezeléseknek mélyebbre kell menniük, mint a fészek felületén. A peszticidek permetezése csak a felszíni hangyákat pusztítja el, de ha a fészket nem pusztítják el, a tojások kelnek ki, és új generáció jelenik meg. A legjobb, ha olyan terméket használunk, amely vonzerőt tartalmaz a hangyák számára, és amely szintén lépcsőzetes hatású, és így érinti a fészken belüli teljes kolóniát.

A hangyák nagyon hatékonyan fertőzhetik meg az otthonakat, szennyezhetik az ételeket és károsíthatják a szerkezeteket, ha kezeletlenül hagyják őket. Ijesztő feladatnak tűnik a hangyák belépési lehetőségeinek elkerülése, ám a háztartás folyamatos gondozása megakadályozhatja más kártevőket, amelyek otthont is vonzónak találják.
A szorgalmasság és a hangyák apró területeinek lezárása, amelyeken a hangyák bejuthatnak otthonába, sok problémát takaríthat meg, mivel a hangyák könnyen elérhetik több szintű lakóhelyüket. Ezenkívül a ház körül fák kivágásával megakadályozhatja, hogy a hangyák elérjék az épületet.

A hangyákat nehéz lehet megsemmisíteni. Lehet, hogy csak néhány található a házban, de hagyhatják el a feromon nyomvonalaikat, hogy kolóniáik kövessék őket. A hanyabólyt is nehezen lehet megtalálni, mivel a hangyák akár 100 métert is megtehetnek egy nap alatt, és egyes hangyafajok éjjel takarmányozhatók.
Ha arra gyanakszik, hogy hangyafertőzés zajlik, hívjon képzett és engedéllyel rendelkező kártevő szakembert, hogy értékelje a helyzetet és javasolja a kezelési lehetőségeket, mivel jobb, ha profi foglalkozik a helyzettel.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen