Denevérek általi fertőzés megelőzése

deneverek-chiroptera-altali-fertozes-megelozese

A denevéreknek nagyon kedvező körülmények között lenniük, mivel több ezer csúnya hibát esznek, például szúnyogokat. Ha azonban a denevérek elkezdenek fészkelni olyan helyre, ahol nem tartoznak, például a tetőtérben, akkor fontos, hogy megakadályozzák őket abban, hogy otthoni övéké tegyék őket, feltéve, hogy olyan országban tartózkodsz, ahol a törvény megengedi, hogy cselekedjenek. denevérek ellen. Figyelembe véve, hogy a népesség növekedését korlátozza a lassú születési arány, számos országban a denevéreket törvény védi, mivel étkezési szükségleteik biztosítják a növények biztonságát a rovaroktól és más kártevőktől.
Ha denevéreket talál a lakóhelyén, akkor fennáll a fertőzés veszélye többféle betegséggel. Más kártevőket, például atkákat, bolhákat vagy kullancsokat is hozhatnak a házába, amelyek más vírusok hordozói is.

deneverek-chiroptera-altali-fertozes-megelozese

A denevérek elég rendetlenséget okozhatnak ott, ahol élnek. Függetlenül attól, hogy a kolónia padláson vagy falhiányon helyezkedik el, a kiürítések károsíthatják az anyagokat, és elfogadhatatlanul csípõs lehetnek. A denevérzsákok mikrobákat is tartalmazhatnak, amelyek légúti megbetegedésekhez vezethetnek. A denevérekkel érintkezőknek légzőkészüléket kell viselniük, hogy elkerüljék a potenciálisan káros mikrobák belélegzését. A denevéreket senki sem kezelheti, kivéve a képzett vadon élő szakértőt.

Kerülje a denevérekkel való fertőzést

Ne feledje, hogy a csapdák elég haszontalanok a denevérek elfogásakor, mivel rendkívül valószínűtlen, hogy a csapdákhoz közel kerülnek. A porlasztás ismét kegyetlennek tekinthető megoldás, amely egyes fajok védelmi rendje miatt akár díjat is eredményezhet. Ezenkívül akkor is fennáll annak veszélye, hogy testük a tetőtér sarkában vagy a falak belsejében maradjon és bomlanak, és rossz szagot bocsát ki, még ha sikerül befolyásolni a denevér házát.
Annak elkerülése érdekében, hogy a denevérek ne kerüljenek lakóhelyére, meg kell találnia a lehetséges útvonalakat. Meg kell vizsgálnia a házat, különös figyelmet fordítva a tető szélére, repedésekre, betétlemezekre, laza csempékre, szellőzőnyílásokra, kéményekre és az építészet lényegében minden olyan helyére, ahol lehet lyuk vagy rés, amelybe a denevérek belenyúlhatnak. . Elférnek a képzeletnél kisebb területeken. A denevérvize ronthatja a padlót, a szigetelést és a fát. A padlás padlóján lévő vizelet és ürülék beszivároghat a lakóterek mennyezetébe. Ez a fa törékenyé válhat, és sokszor a legjobb, ha a szennyezett anyagot cserélik.

A legjobb idő a denevérmegelőzési technikák számára

A denevérek evakuálása a megfelelő évszakban elengedhetetlen azok teljes életképességéhez és a kártevők eltávolításának folytatására való képességükhöz. Tudja meg, hogy ápoló kolóniával foglalkozik-e. Ha eltávolítja a felnőtt denevéreket, mielőtt a kölykök ki tudnak repülni, meghalnak az épületben.
Próbálja meg elkerülni a denevérek megszabadulását télen. A denevérek általában a hideg évszakban hibernálnak, és nem lesz elég élelem ahhoz, hogy kint maradjanak. Ha a denevérállomány megsemmisül, akkor valószínűleg több rovarral fog észlelni, például szúnyogok és kerti kártevők tavasszal.

A nappali ellenőrzés során gyakran nagyon nehéz azonosítani az összes lehetséges denevér belépési / kilépési rést, különös tekintettel bizonyos típusú architektúrákra. Ha éjszakai őrzést végez, gyakran nagyon meglepte néhány olyan terület, ahonnan látod, hogy a denevérek megjelennek. Valójában egyes denevérek megváltoztatják a belépési / kilépési lyukaikat a szezon előrehaladtával.
Ha éjszaka ellenőrzést is végez, láthatja, hogy a denevérek repülnek ki és visszatérnek a különféle nyílásokba, és ez több információt nyújt arról, hogy hol kell lezárni. Mivel a többség alkonyatkor repül ki az épületből, a főbejáratot visszatéréskor lezárhatja. Sok azonban függ a denevér viselkedésétől és a változóktól, amelyek a különböző építési architektúrákhoz tartoznak.

Megelőző intézkedések denevérek ellen:

Tartsa zárva az ablakokat és ajtókat, amelyekben nincs védőháló, különösen éjszaka;
Ha a háló károsodik, ügyeljen arra, hogy időben megváltoztassa;
Fedje le kéményét speciális kupakkal, amely nem engedi a denevérek bejutását, de lehetővé teszi, hogy a füst könnyen kilépjen;
Használjon poliuretánhabot a falak vagy a tető repedéseinek fedezésére;
Hasznos riasztóként használhat egy kis zsákba kötött molygolyókat, amelyeket napközben a denevérek fészkelésének a helyére tehetünk. A szag visszatartja őket attól, hogy ott fészkeljenek, legalább egy ideig, amíg nem találnak átjárhatóbb megoldást.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen