Bogarak általi fertőzés megelőzése

bogarak-altali-fertozes-megelozese-coleoptera

A bogarak olyan rovarok egy csoportja, amelyek a Coleoptera rendbe tartoznak. Ezeknek a rovaroknak a sokfélesége nagyon széles körű. Ezek szinte minden típusú élőhelyen megtalálhatók, de a tengeren vagy a sarki régiókban nem ismertek. Ökoszisztémáikkal több módon kölcsönhatásba lépnek. Gyakran táplálkoznak növényekkel és gombákkal, lebontják az állati és növényi törmeléket, és más gerincteleneket esznek. Néhány faj különféle állatok ragadozója, beleértve a madarakat és emlősöket.
A világon több mint negyedmillió bogárfaj található, és csak Észak-Amerikában több mint 25.000 faj található. Tehát, ha fertőzés történik, nagyon fontos kitalálni, melyik típus okozza a problémát otthonában, mivel néha az emberek csótányokat hibáznak a bogarakért.

bogarak-altali-fertozes-megelozese-coleoptera

Habár számos fajt megbecsültek a ház és a kert körül, mivel más rovarok táplálkoznak, egyes fajok pusztító kártevőkké válhatnak. A szőnyegbogár lárvák természetes szálakat és tollakat esznek. Gyakran károsítják a gyapjúkat és más szöveteket. Más bogarak, például a poroszkóbogarak táplálkoznak a keményfákból és a bambuszból. Ezek a kártevők megtámadják a bútorokat és más, fából készült tárgyakat. A lisztbogarak és a gabonabogarak otthonokban, üzletekben vagy termelési létesítményekben támadják meg az élelmiszeripari termékeket. Emellett a női bogár és a földi bogár általában télben érkezik az otthonokba, mivel melegebb életkörülményeket keresnek.
A mezőgazdaságot súlyosan érintő bogár típusa a Colorado burgonya bogár. Nemcsak a burgonya növények, de a paradicsom és a padlizsán megsemmisítésére is képes, de nagy ellenálló képességet fejlesztett ki minden nagyobb rovarirtó osztály esetében is, bár nem minden populáció ellenáll minden vegyi anyagnak.
Függetlenül attól, hogy otthonát vagy kertjét meg kívánja védeni a japán bogár, a szőnyeg bogár vagy a fa bogár ellen, a megelőzés kulcsfontosságú ezeknél a kártevőknél, ezért mindenképpen tegye meg a szükséges lépéseket annak biztosítása érdekében, hogy azok ne kerüljenek az udvarra vagy házba.

Kerülje el otthonában a fertőzést

Alaposan és gyakran porszívozza fel a szőnyegeket és szőnyegekről távolítson el minden tojást és lárvát, mielőtt károsodhat. Szintén porszívozza a kárpitozott bútorokat, beleértve párnákat és párnákat. Dobja el őket a fertőzés bármely jele után. Ezenkívül, ha háziállata van, vegye le a háziállat a ház belsejéből, mivel ez táplálékforrás lehet a bogárlárva számára.
Tisztítsa meg a ruházatot és más textiltermékeket, például az ágyneműt és az ágyneműt, mielőtt azokat szorosan illeszkedő edényekbe vagy dobozokba rakja, amelyeket gondosan és alaposan lezárták. A tárolóhelyeket tartsa tisztán a portól, szennyeződésektől és a pókhálóktól, és ügyeljen arra, hogy minden élelmiszer-kiömlést távolítson el a ház belsejéből, mivel ezek a területek a carper bogarak jó tenyésztési helyévé is válhatnak. Ha nem ad megfelelő lehetőséget enni vagy párolni, meg fogja akadályozni az otthonának fertőzését.
Használt textíliák vásárlásakor alaposan ellenőrizze azokat, mivel a szőnyegbogarak könnyen eljuthatnak az egyik otthonból a másikba rejtett ruházat, paplanok, szőnyegek és más hasonló tárgyak között.

A jó higiéniai gyakorlatok és a bogarak fejlődését és szaporodását elősegítő ételek eltávolítása vákuum vagy más mechanikus eltávolítás útján valósítható meg. Használja az „első be, először” koncepciót az élelmiszer- és fapusztító bogarak ellenőrzésének elősegítéséhez. Kerülje a régi szövetek felhalmozódását a szekrények rendszeres tisztításával, hogy elkerülje vagy csökkentse a szövetbogár-fertőzés lehetőségét.
A bútorbogarak megfertõzik mind a ízesített, mind a tízfafajtákat, amelyek általában tíz éves vagy annál idősebbek. A közönséges bútorbogár jelenlétét felismerik a kicsi, 1/8 hüvelyk átmérőjű lyukak, amelyeket finom porszerű „fűrészpor” vesz körül. Megtámadja a keményfákat, mint a tölgy és a gesztenye, mindig ott, ahol valamilyen gombás pusztulás történt vagy zajlik. A károsító tényleges bejuttatását az épületekbe az építkezés idején gondolják. Míg a közönséges bogár-bogár gyakran megfertõzi a fabútorokat, a nedves fát fertõzheti is a feltérképezõ terekben, a padlón, a faburkolaton és az otthoni egyéb nedves területeken.
Különböző típusú bogarak vonzódnak a fényekhöz otthon vagy az üzleti életben. A lámpák vonzerejének csökkentésére irányuló erőfeszítések és a szerkezetekbe történő behatolások csökkentése szintén segít a bogár-problémák megelőzésében.

Akadályozzuk meg a kertben a fertőzést

A bogarak természetes ragadozóit vonzza, például denevérek, baglyok, varjak, verébek, vakondok és sündisznók. Más ragadozók vonzása azonban soha nem a legjobb ötlet, mivel ők is visszatartani kell őket.
A kertjében a talajnak lazának kell lennie, és rendszeresen jól kell öntözni.
Fedje le növényeit is egy lebegő sorvédővel. Ezek a burkolatok lehetővé teszik a napfény, a levegő és a víz bejutását, de a bogarak nem kerülnek kitárolásra. A növényeket le kell takarni abban az időszakban, amikor a bogarak repülnek, hogy ne képesek átalakítani a kertjében lévő növényeket az élelmiszer-forrásukban, mivel akkor maradnak az új otthonukban, amelyet találtak.
Ha kívánja, akkor pitypang ültethet, mert ők ők a kedvenc bogarak. Ha van elég pitypang, akkor figyelmen kívül hagyja a többi növényt. A fokhagymát főzött vízben is felhasználhatja a bogarak elriasztására, a kert körül szórva.
A japán bogarak vonzzák az érett és a rothadó növényeket. A csalás elkerülése érdekében rendszeresen betakarítsa a növényeket, és próbáljon egészségesen maradni. Ez megakadályozza a bogarak esetleges fertőzését a kertben.
Ha az előző lépések egyikének sem sikerült segítenie a fertőzés megakadályozásában, ne feledje, hogy mielőtt bármilyen típusú kezelést alkalmaznának velük szemben, először meg kell határoznia a típust vagy fajt, hogy képes legyen megfelelő módon előkészíteni a megsemmisüléshez szükséges kártevőirtó kezelést. a bogarak.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen