Amerikai csotányok általi fertőzés megelőzése

amerikai-csotanyok-periplaneta-americana-altali-fertozes-megelozese

Az amerikai csótányt, amely nagyobb, mint a német és a keleti, a sötétség és a páratartalom vonzza. Felmásznak az alagsorból vagy a csatornából származó csövekben, és különösen a régi épületben lévő lakásokban és házakban jelennek meg, ahol az udvarukban szennyvízcsatorna található.
Ezeket a csatorna kártevőket, más néven amerikai csótányokat, gyakran észlelik nedves környezetben és magas páratartalmú helyeken. Mivel beléphetnek a lakóhelyre repedéseken, ajtók alatt vagy a csatornába nyílások révén, könnyen megfertőzhetik a háztartást. Bomló vagy megváltozott anyagokból táplálkoznak, amelyek baktériumokat és vírusokat termelnek, így ha egy ilyen csótány sikerül belépni az épületbe, akkor könnyedén betegséget terjeszthet a lakók között.

amerikai-csotanyok-periplaneta-americana-altali-fertozes-megelozese

Az ételt mindig zárt edényben, vagy még jobb, hűtőszekrényben vagy fagyasztóban tartsa. Használhat a párátlanítót a páratartalom csökkentése érdekében, mivel ez csökkentheti a csótányok megjelenésének esélyét, mivel ezeket általában a nedves környezet vonzza.
Azt is javasoljuk, hogy akadályozza a hozzáférésüket a meglévő repedések vagy bármely más út, például csőfurat, akna, ablak és ajtó kitöltésével. A csótányok másik általános bejárata a csatornacsatlakozásokon, a vízvezeték-szerelvényeken, a légcsatornában vagy az alapzat más nyílásain keresztül történik, testük elég sík, hogy az ajtó alatti helyet is használhassák, ha máshol nem lehet; könnyebben használhatják nyitott alagsori ablakokat és garázskapukat.

Megelőző intézkedések a ház körül:

-minden rés és repedés lefedése, amelyet a csótányok használhatnak, hálószűrőket helyezve az ablakok és szellőzők fölé, és biztosítva, hogy minden ajtó és ablak biztonságosan illeszkedjen a keretébe;
-minden olyan kiömlés vagy rendetlenség tisztításon meg, amely a csótányok táplálékforrásává válhat;
-alaposan ellenőrizze a házba behozott tárgyakat, mivel a tojások és a felnőtt rovarok elrejtőzhetnek a bútorok, dobozok, bőröndök, élelmiszerbolt táskák stb. belsejében;
-a rothadó levelek eltávolítása az ablaküvegből és a csatornákból;
-a régi kartondobozok vagy papírhalom kidobása a ház belsejéből vagy környékéről;
-szorosan fedje le a kukát, és a szemetet tegye el a nedves helyről;
-ne hagyja kint éjjelre háziállat eledelét, mivel a csótányokról ismert, hogy ehhez vonzódnak;
-a konyha és a fürdőszobák lefolyójának rendszeres használata, így megakadályozva a csótányokat abban, hogy bemászhassanak rajtuk és otthonába kerüljenek;
-nedves terek szellőztetése a páratartalom csökkentése érdekében.

Mint minden típusú csótány, az amerikai csótányokkal való fertőzés megakadályozható állandó higiéniai szint fenntartásával, különös tekintettel a konyha és a fürdőszoba területére. Ezzel csökkentheti a háztartás fertőzésének kockázatát. A rendszeres tisztítási ütemezés a megelőzhető intézkedések középpontjában áll. A víz és az élelmiszer-ellátás hiányában a csótányok megfelelőbb helyet fognak keresni a letelepedéshez, megkönnyítve ezzel a meglévő lakosság elpusztítását.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen