Ágyi poloskák általi fertőzés megelőzése

agyi-poloskak-cimex-lectularius-altali-fertozes-megelozese

Ahogy manapság egyre több utazik, az ágyipoloskák könnyen utazhatnak velünk. Ezek a kártevők könnyen szaporodhatnak és problémát jelentenek, mivel poggyászban, ruházatban szállítják őket, vagy utazhatnak egyik apartmanból a másikba anélkül, hogy észrevennénk őket.
Az ágyipoloskák éjszakai rovarok. Az éjszaka az ideje, hogy aktívak és táplálkozók legyenek, leginkább hajnal előtt. Általában napközben elrejtőzik, és éjszaka jelenik meg, és vonzza őket a kibocsátott CO2. Az ágyipoloskák aktív megjelenítéséhez használjon egy vörös fényt, vagy keresse meg azokat a fekete ösvényeken, amelyeket általában hagynak a ruhákon vagy az ágyneműkön. A vászonra és a ruhára kis vércseppek is találhatók, bizonyítékul arra, hogy az ágyipoloska táplálkozott.

agyi-poloskak-cimex-lectularius-altali-fertozes-megelozese

Utazás közben mindig ügyeljen az ágyára, matracra, szőnyegre és szekrényre. Hagyja a poggyászát a fürdőszobában, amíg alaposan ellenőrzi a szállodai szobát, mivel az ágyipoloskák nem kedvelik a fürdőszobát, mert nincs olyan hely, ahol elrejtőzhetnek. Ellenőrizze az ágyat és az ágyneműt, mivel ezek a rovarok láthatóak – etetés után almamag méretűek -, vagy tevékenységük nyomán találhatók a vászoncseppek, amelyek a vászonon maradtak. Az ágy körül 15 méteres területen találhatók, ezért ellenőrizze, hogy az egész szobát, nem csak az ágyat – ellenőrizze. Ezenkívül próbálja meg a poggyászát a szekrényben tartani, ne a padlón, és még jobban takarja le egy műanyag csomagolással, hogy még jobban védhető legyen.

Hazatéréskor mossa le a ruháit, még azokat is, amelyek nem voltak viseletben, és ne feledje, hogy ha a ruháid érintkeztek ágyipoloskákkal, akkor a hatékony eredmény érdekében jobb forralni őket.

Az ágyipoloska-fertőzés megelőzésének módjai

A porszívózás az egyik első művelet, amelyet meg kell tennie annak érdekében, hogy a ház ágyipoloska szabad maradjon. Ilyen módon elfoghatja a rovarok egy részét, és ha rovarirtó szert is használ, akkor a pormentes ház elősegítése segít, mivel az inszekticid jobban tapad a felületére, amelyre felviszi.
A ruhák magasabb hőmérsékleten történő mosása megakadályozza az ágyipoloska-populáció kialakulását, mivel tojásuk nem éri túl a magasabb hőmérsékletet. A műanyag zacskókba zárja le azokat a ruhákat is, amelyeket ritkán használ. Ilyen módon a kártevők nem tudják elérni őket. Ha a gyanúja szerint ágyipoloska van a ruházatán, ne keményen borítsa le a padlót, hanem a szőnyeget. Az ágyipoloskák nem olyan utakon utaznak, mint a tetvek, így megtisztíthatják a padlót, hogy megfogjon minden olyan ágyipoloskát, amely leesik a ruháktól.

Pórszívozza a poggyászot és a nem mosható tárgyakat. Más tárgyakat kézzel mosson forró szappanos vízzel. Használjon kefét az elemek dörzsöléséhez, különösen ott, ahol a hibák és a tojások rejtőzhetnek a varratokban és a redőkben. Ha ágyipoloskákat tapasztal, csomagolja ki az egész bőröndét otthonán kívül (például egy garázsban vagy a tűzoltóhelyen). Húzza ki a ruhát, és tegye át egy forró mosási vagy szárítási ciklust. Fertőtlenítse bőröndjét kártevő nélküli csíkokkal, amelyeket az ürített bőrönddel együtt dobhat egy szemeteszsákba. Lezárja a szemetes zsákot, és legalább két hétig tárolja. A peszticid megspompja a táskában lévő területet, és megöl minden fennmaradó ágyipoloskát.
Pórszívozza az ágy matracját, de hívjon professzionális személyt, mert a porszívo gyakran nem veszi fel az összes matracba ragadt tojást. Ne felejtse el azonnal kiüríteni a vákuumot, otthonától kívül.

Ha otthon vagy, matracot műanyag zacskókba is lezárhatja, és ezzel csökkentheti a fertőzés kockázatát, mivel az ágyipoloskák korlátozottabb hozzáféréssel rendelkeznek az ágyához. Eldobhatja a régi plüss játékokat vagy a régi könyveket is, mivel olyan környezetben élnek a kártevők.
Ha használt bútorokat szállít a házba, vigyázzon, ellenőrizze alaposan, mossa meg és szárítsa meg az összes puha bútorzatot, és kerülje a használt matracok vásárlását.
Az ágyipoloskák kedvelik a meleg helyeket, és közel vannak ahhoz, ahol az emberek élnek, mivel őket vonzza a szén-dioxid, amelyet kifújunk, és a vér táplálkozik. Ismert, hogy belépnek a laptopokba, a netbookokba és a DSL-portokba, amelyek szintén nagyon hordozható tárgyak, amelyeket véletlenül más helyiségekbe és otthonokba vihetnek. Mindig kerülje el, amikor alszik, vagy más helyet látogat meg, mivel nagyon könnyű ágyipoloskát visszahozni a házba.

Jobban tegyen prevenciót az ágyipoloskákra, mivel a felszámolás meglehetősen fárasztó, mivel gyakran megköveteli a rovarirtó nélküli megközelítések és a peszticidek alkalmi használatának kombinációját. Mivel azonban az ágyipoloskák továbbra is alkalmazkodnak a peszticidrezisztenciához, a kutatók megvizsgálták a rovar genomját, hogy meghatározzák, hogyan alakulnak az alkalmazkodások, és keressék a potenciális sebezhetőségeket, amelyeket ki lehet használni a növekedési és fejlődési szakaszban.

A házon belüli rendetlenség mellett a küszöböt is el kell kerülni! Távolítson el minden olyan élőhelyt, amely a ház közelében, a házhoz kapcsolódik vagy annak belsejében található, például a denevérlemezek vagy a madárfészek az ereszben, a tetőn vagy a tetőtérben, és zárja ki az állatokat a belépésből. Mindaddig, amíg tiszta életet él és a kérdés tetején áll, miután gyanítja a fertőzés legkisebb esélyét, valószínűleg rendben lesz, és sikerül megszabadulnia a ház ágyipoloskáitól.

Van kérdése?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kédezzen